![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Kaynarpınar da Domat cinsi zeytin denemesi
Kökü kuvvetli deliceye aşılanmış Domat cinsi 7 yaşında ortalama 60 kg kadar her yıl düzenli ürün veriyor. haziran ve ağustos aylarında toplam iki kez olmak üzere seferde 60 litre taşıma su veriliyor. Yerden elle toplanıyor. Güneş ağacın her bölgesine nüfuz edebiliyor. Dikine büyümesine müsade edilmiyor. Hafif budamalarla üst dallar seyreltiliyor. Yaprakları geniş ve büyük olması sebebiyle ağaç kuvvetli gelişim eğilimindedir. Sonuç çok başarılı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Domat zeytinin bu kadar bol verim vermesinin sebebi, deliceye aşılanması mı,yoksa budamadan ve çok taç verimesinden mi kaynaklanıyor? Var yılı yok yılı verim nasıl oluyor. Bu verim var yılı için değil mi? Her yıl deniyor ama bana inandırcı gelmiyor. Saygılar Düzenleyen Halil Önen : 25-06-2009 saat 21:25 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Periyodisite dediğimiz şey domat çeşidinde var yılı ile takip eden yıl verimi arasındaki fark diğer bazı çeşitlere göre az. Ağacın var (çok ürünlü) yılında ürün eksiltilmesi için mahsül budaması yapılırsa ertesi yıl için yıpranması azaltılmış oluyor. Takip eden yıl iklimsel ya da başka bir beklenmeyen sebeple problem olmaz ise ağaç yine var yılı kadar olmasa da var yılına yaklaşan miktarlarda ürün veriyor. Ayrıca sofralık çeşit zeytinlere (Domat, Gemlik) daha iyi bakım yapılıyor. İri tane istendiği için sulamaya gübrelemeye ve ilaçlamaya önem veriliyor. Fotoğraftaki ağaç toprağı iyi olan bir yerde. Bu sebeple her yıl bize sofralık zeytinimizi veriyor. Verim düşünüldüğünde toprağın da önemi bence büyük. Nemini kolay kaybetmeyen (kaybetmesi uzun süren) ağaç daha verimli oluyor. Bir kaç sepet zeytin 60 kg. gelir. Domat da verimli bir çeşittir. Düzenleyen Zeytinci : 25-06-2009 saat 22:02 Neden: imla düzeltildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
[QUOTE=Halil Önen;452238]Sn. Zeytici, Domat zeytinin bu kadar bol verim vermesinin sebebi, deliceye aşılanması mı,yoksa budamadan ve çok taç verimesinden mi kaynaklanıyor? Sn.Zeytinci, Yukarıda verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim. Geçen yıl 15 kadar delice dikmiştim. Bu yıl aşılamak için kabuk alamadım. Domat ve çekişte aşılamak istiyordum. Yukarıda ki sorularıma da cevap verebilirseniz sevinirim. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Halil Önen;452281] Alıntı:
Domatın verimi; 1- verimli çeşit olmasından, 2- yapısı gereği güçlü büyüme ve dallanma göstermesi, 3- büyük geniş yapraklı olması, 4- yeşil sofralık ve dolgulu sofralık olarak tercih edildiği için iyi bakım (budama, sulama, gübreleme) görüyor olmasından, olduğunu düşünüyorum. Bu yıl aşılama için kabuk alamadığını anlamadım. Delicelerin kabuk vermeyen tip (kara delice) olabilir mi? Yağış bol oldu. Bu yıl kabuk vermeyecekler de ne zaman verecekler? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|