Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci
Sn. Hatipali,
Benim zeytinler Erkence cinsi (izmir yağlık.) hani şu hurma zeytin yapan cinsten. Bu yıl 2 ton yağ yaptı.
Domat, Edremit ve Gemlik cinsleri ise araştırma ve hobi amaçlı genç ağaçlar. Domat zeytinini satış olarak değerlendirmiyoruz. Eş dost ve aile için. Dolayısı ile fiyatlarını marketlerden biliyorum.
Domat cinsi yeşil olması sebebiyle dolgulu, kokteyl ve çizik olarak değerlendirildiğinden geleceği olan sofralık olarak pazarlanması kolay olur diye düşünüyorum. Yani bugün ticari yeni sofralık zeytin bahçesi kuracak olsam kesin Domat'dır.
Her Cumartesi, pazar bölgedeyim. Yolunuz düşerse beklerim.
Görüşmek dileğiyle.
|
Sayın zeytinci, sulak olan 2,5 dekar arazim için domat cinsini düşünüyorum.Pazar fiyatını bu sebepten sordum.Susuz olan 6.5 dekar arazim için memecik ve edremit karışık yapayım diye düşünüyorum.Ama siz yılda 120 litre su verdiğinizi yazınca susuz arazi içinde domat düşünmeye başladım.
Erkence dediğiniz çekişte mi? Ben de bir tane çekişte zeytin ağacı var.Bu sene topladığım zeytinleri kırma yaparken çok yağlı olduklarını farkettim. Susuzluğa dayanıklılığını bilmediğim için susuz arazim için araştırıyorum.Başarılar dilerim.Saygılarımla..