View Single Post
Eski 18-03-2009, 10:18   #804
Baobab
Ağaç Dostu

Baobab's Avatar

Giriş Tarihi: 23-06-2008
Merhabalar,

Bauhause'dan 20 lt lik saksıda aldığım 3 yaşındaki zeytin ağacını Ankara'da açıkta olan balkonuma koydum; ancak, bakımı ile ilgili bazı hususlarda tereddütlerim var.

1- Genel olarak zeytin ağacının fazla sulanmaması gerktiği söylenmekte. Bu durum saksıdaki ağacım için de geçerli mi acaba? Yoksa, diğer saksı bitkilerinde olduğu gibi toprağı kurudukça sulamaya devam mı etmeliyim?

2- Satan görevli, bu sene büyük ihtimalle ürün verir dedi, ancak şehir içinde üçüncü kattaki balkondaki zeytin ağacının meyveye durması için gerekli tozlanmayı vs nasıl sağlayacağından şüpheliyim. Aldığım zeytin gemlik türüymüş. Acaba havadan vs bir şekilde kendisi bulup tozlanmayı sağlar mı, yoksa kendi kendini tozlayan bir tür mü vs bilmiyorum

3- Elimde gübre olarak doğal hayvan gübresi ve Vilmorin marka, NPK'sı eşit oranlı dağıtılmış genel bitki besini var. Bunlardan hangisini kullansam daha iyi olur bilemiyorum . (ya da daha farklı bir gübre mi alsam)

4- Aldığım zeytini 20 litrelik saksıda yetiştirmişler. Saksısını 30 litrelik bir diğeriyle değiştirmeyi düşünüyorum. Dün gelirken bayağı bir sarsıldığı için, hemen mi yapsam yoksa havaların biraz daha ısınmasını mı beklesem diye danışmak istiyorum.

5- Zeytini satan kişi, zeytinin nemli ortamı sevmesi sebebi ile, ya kapalı balkonda yetiştirilmesi gerektiğini ya da havalar ısınınca sık sık bir fıs fısla sulanması gerektiğini söyledi. Ağacımın fısfısla ıslatılmasının zararlı bir etkisi olup olmayacağını merak ediyorum.

6- Balkondaki tek ağaç için, bu mevsimde önleyici mahiyette herhangi bir ilaçlama vs gerekli midir acaba?

Selam ve sevgiler..

Düzenleyen Baobab : 18-03-2009 saat 13:22
Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön