agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)




Beğeni Düzeni130Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-03-2011, 15:05   #1
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Acemi çaylak, uzman olarak başlıkta yazan, ürünü ve terkibi söyleyen ben olduğuma göre sorunuzu cevaplamasını beklediğiniz kişi de sanırım benim.
Bakteriyolog, mikolog, mikrobiyolog ve biyokimyacı olmadığım için size etki mekanizması ile ilgili vereceğim bilgi, siz de dahil pek çok kişinin sürekli yaptığı gibi toplama bilgi üzerinden kişisel yorum olur.

Size vereceğim cevap faydalı mikroorganizmaların ürettiği katalaz enzimi sayesinde kendilerini koruduğudur. Ama her faydalı korunuyor mu bilemem. Nasıl bir mikrobiyal gübre bitki koruma ajanı gibi çalışırken zararlı mikroorganizmayı baskılıyor, faydalıları nasıl tümden koruyor bilmediğim gibi.

Firmaya bu bilgileri kendiniz sorabilirsiniz, iletişim bilgileri yukarıda, daha önce verdim. İlacın etki mekanızmasını, nasıl çalıştığını sorarsanız size benden veya benim gibi ürünü kullanan mühendislerden daha detaylı bilgi verirler.

Bu arada uygulama ile ilgili bir sorunuz var, onu cevaplayabilirim. Topraktan uygulama için toprağın suyla doymuş olması şart. Bunu da hasta fidan çukurunu doyurarak ve sonra da ilaçlı karışımı vererek yapıyorsunuz. Yani soru işareti filan yok.

Burada önemli olan fidan köklerinin nereye kadar ulaşacağını bilmeniz ve o alanı doyurup yeterli miktarda ilaçla ilaçlamanız. Diğer topraktan ilaçlamalarda nasıl yapıyorsanız öyle. Hepsinde uygulama aynı. En azından tavlı bile olmayan bir toprağa getirip ilacı zaten kimse dökmez, yapan varsa da etkili sonuç almaz.

Şahsi önerim uygulama sonrası fidanın mikrobiyal bir gübreyle de desteklenmesidir. Ben bu şekilde kullanıyorum, etkili sonuçlar alıyorum.

Önemli olan o noktadaki zararlı mikroorganizmayı etkisiz hale getirmek. Sonrasında topraktaki, çevredeki biyolojik faaliyet devam ettiği için yararlılar da hemen tamamlanır.

Bu mesajı yazmakla çok iyi ettiniz. Çok uzun süredir zirai girdi firmalarının hem etiket, hem broşür hem de web sitelerinde verdikleri bilgileri gözden geçirmelerini, gerekiyorsa yenilemelerini ve hatta mümkünse ürünün yaratıcısı bilim insanı veya bir bilim kurulu tarafından redakte edilmesini öneriyoruz. Bu vesileyle siz arayıp sorunca Timsel de verdiği bilgileri yeniler genişletir ve detaylandırır belki.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2011, 22:22   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
... Nasıl bir mikrobiyal gübre bitki koruma ajanı gibi çalışırken zararlı mikroorganizmayı baskılıyor, faydalıları nasıl tümden koruyor bilmediğim gibi.
Sayın Hocam,
Ben şöyle biliyorum.

Aslıda mikrobiyaller zararlı mikroorgazimaları baskılamıyor, yok etmiyor, sadece bitki köklerinde organize oluyor, orada çoğalıyor, kökle birlikte hareket ediyor ve zararlılar içeriye _ köke_ giremiyor.

Denge yaralı lehine bozuluyor, zararlı beslenemediği için azalıyor ama hiç yok olmuyor... mikrobiyal gübrenin içindekilerin zararlıyı yedi bitirdi vb. laboratuvar sonuçlarına _ çoğu kendi denemeleridir_ şüphe ile bakıyorum.

Belki yanılıyorumdur.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025