agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)

Beğeni Düzeni98Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-07-2012, 23:45   #1
-

Giriş Tarihi: 17-08-2010
Galeri: 4
Madem fikrimi sordunuz sunu da eklemek isterim. Neden ziraat düşünmüyorsunuz? Topragınızı bilmiyorum ama romantik bir tarım pesinde olmadıgınızı düşünürsek, belki kuskonmaz ya da seçkin türlerin olduğu tam tekmil bir bağ belki de enginar dahi olabilir... 1-2 favorim. Son yaptıgım fizibiliteye göre 37 da bag için alt sınır (45-60 da uygunu)... Yani atılan taşa değecek ölçü...

Bir de bu gözle ölçüp biciniz...

Basarılar!

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2012, 21:26   #2
Ağaç Dostu

peyyide's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Arbequina zeytinlerime birşeyler olmuş Bir kaç haftadır şehir dışında olduğumdan bahçeye uğrayamamıştım.
Bazı zeytin fidanlarımın yapraklarında pamuk gibi, örümcek ağı gibi birşeyler var ve yaprakların ucu kurumuş. Bilen varsa nedir bu? Ne yapmalıyım? Halil Bey...yardım... bir iki resim çektim ama net olmamış.Yine de ekliyorum.

Eklenen Resimler

mrduran beğendi.
peyyide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2012, 00:01   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peyyide Mesajı Göster
Arbequina zeytinlerime birşeyler olmuş Bir kaç haftadır şehir dışında olduğumdan bahçeye uğrayamamıştım.
Bazı zeytin fidanlarımın yapraklarında pamuk gibi, örümcek ağı gibi birşeyler var ve yaprakların ucu kurumuş. Bilen varsa nedir bu? Ne yapmalıyım? Halil Bey...yardım... bir iki resim çektim ama net olmamış.Yine de ekliyorum.
Zeytin 'güve' zararlısı, diğer adı ile zeytin uc zararlısı. Genelde genç sürgünlerde olur...

'Güve' için kimyasal zehirlerden kullanılıyor...

Ben ise Delfin WG kullanıyorum, organik bir ilaç. 16 lt. lik sırt tulumbasına bir yemek kaşığı kadar konur ve 15/20 adet kesme şeker konur, yapıştırıcı olarak...

15 günde bir atılır eğer yoğunsa haftada bir üç defa üst üste atılır...

Elinizde varsa _ karışıma_ 750 gr. yoğurt kabı dolusu kaolin kili de konabilir.

Örümcek ağı gibi oluşum sizi yanıltmasın, o zararlı değil...

Gülleci bulamacı zeytin uc zararlısına _ güve_ etkili değil... Önceden; Devamlı gülleci bulamacı kullanılırsa bu zararlı pek olmuyor.

Zeytin uc zararlısının meyveye zararı pek olamaz ama genc sürgünleri ve yapraklarına zarar verdiği için yıl kaybettirir...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2012, 01:58   #4
Ağaç Dostu

peyyide's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Çok teşekkürler Halil Bey. Gülleci bulamacını yapsaydım belki bu zararlıyla mücadele etmek zorunda kalmazdım
Hemen Delfin WG bulup uygulayacağım. Kaolin kili elimde yok ne yazık ki. Bu konuyla ilgili sayfayı okudum, haziran ayında uygulanması gerektiği yazıyor. Faydası olacaksa alayım. Tabi bu arada nereden bulacağımı bilmiyorum. Ziraii ilaç bayilerinde bulabilir miyim?

peyyide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2012, 02:18   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peyyide Mesajı Göster
Çok teşekkürler Halil Bey. Gülleci bulamacını yapsaydım belki bu zararlıyla mücadele etmek zorunda kalmazdım
Hemen Delfin WG bulup uygulayacağım. Kaolin kili elimde yok ne yazık ki. Bu konuyla ilgili sayfayı okudum, haziran ayında uygulanması gerektiği yazıyor. Faydası olacaksa alayım. Tabi bu arada nereden bulacağımı bilmiyorum. Ziraii ilaç bayilerinde bulabilir miyim?
Kaolin kili ziraii ilaç bayilerine pek bulunmuyor...Çeşitli firmalardan internet üzerinden getirtmek mümkün...

Kolin güneşin yakıcılığından korumak için kullanıldığından _ bazı zararlılara karşı çaydırıcı özelliği vardır_ yaz aylarının her birinde kullanılabilir... Ay olarak sınırlandırılmasına katılmıyorum...

Koalininin Delfin ile beraber kullanılması zamandan tasarruf da sağlar. Ayrıca etkili bir ikili oluşturuyor...

Siz acil olarak Delfin kullanmamız şimdilik iyi duruyor Sevgili Peyyide...

Ayrıca Gülleci bulamacı+kaolin+Delfin üçlüsünü ben kullanıyorum ve memnunum...

Bu üçlü zeytin sineğine, zeytin meyve güvesine _ sapından giren ve zeytinlerin dökülmesine sebep olan_ zeytin uc zararlısına ve kabuklu bite etkili...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025