![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
|
Tekirdağ Şarköyde denize 500m mesafede denize doğru bakan güney cephe bir arazim var. Buraya bu cins zeytin diksem verim alabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2017
|
Merhaba adalar bölgesinde bu çeşitten erim aldılar diye biliyorum. Birde yaşadığınız bölgede hangi cins zeytin ağaçları var güney cephe ne kadar güneş alıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2019
|
Merhaba salbaşa bende dikmeyi düşünüyorum tavsiye eder misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2007
|
Alıntı:
Hasat makinası çukurova bölgesinde olsa, şahsi fikrim her yeri bu zeytinden yapsınlar ama henüz hasat makinası yok. toplaması dert olacaktır diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2015
|
Hemşerilerim ben de Adana merkez de 40 civarı zeytin fidani düşünüyorum, benimkisi yemişlik ve yağlık olacak, fidanlari nerden aldınız, lezzetli ve verimli bir çeşit arayisindayim herkes gibi Lutfen deneyimlerinizi esirgemeyin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2007
|
Hocam ben bodur zeytin fidanlarını Misis tarafından bir fidancıdan almıştım fakat üretmiyor artık. Bodur zeytin fidanını beta fidancılıktan temin edebilirsiniz, bodur zeytin dışında diğer çeşitlerden de bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
/
Giriş Tarihi: 14-08-2019
|
Harika
Alıntı:
Merhaba zeytin agaclarinizin şu anki durumu için resim atabilir misiniz . Yetişmiş ağacını merak etmekteyim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaçsever
|
Arbequina Çiçeklenme döneminden görüntüler https://youtu.be/N-a7jqzwQCw |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaçsever
|
Arbequina meyve dönemi görüntüleri https://youtu.be/9viRNmtwGOc |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaçsever
|
Yeni kurulmuş arbequina bahçem https://youtu.be/V2c1hbCuSPw |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2020
|
harika |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaçsever
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
sofralık olarak nasıl tadı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2021
|
Merhabalar, İzmir Bergama da 19 dönüm e dikmeyi düşünüyorum. Bu yörede deneyen var mı? İnternette sulama yapılması gerektiği yazıyor, sulama için ne kadar suya ihtiyaç olacaktır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2022
|
Çok güzel bilgiler vermişsiniz, özellikle arbequina zeytin fidanı yetiştirmek isteyen ama rakım, verim ve sıcaklık konularında bilgi sahibi olmak isteyen üreticiler için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2023
|
bursa orhangazi,gemlik taraflarında bu cinsi eken var mı ben de tarlama cins araştırıyorum da verimi nasıl olur acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
ben bu ispanyol zeytinlerini soğuğa dayanıklı dendiği için 8 yıl evvel fideler büyüklüğünde aldım. ilk yıl havalar yumusak gidince 1 karış boyda meyve verdiler. sonra her yıl üst üste havalar soğuk gitti meyve alamadım. 3 yıl evvel eksi 22 de diğer zeytin çeşitleriyle birlikte dondular ve bu macerada bitti. ispanyol zeytini verimli fakat söylendiği kadar soğuklara dayanıklı değil. bende şu an bir adet kaldı 8 yaşında boyu ancak 1metre her yıl can çekişiyor canlanıyor. zeytin yaprağından ilaç yapmak için bulunduruyorum. rakım 250 metre civarı . bursa bilecik arası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2023
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2022
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
iyi akşamlar, birde zeytine de el attık. 4.5 dönüme bodur zeytin ekeceğiz. 2 dönüme koroneiki ekeceğim ama bu sene için fidan bulamadık. 2.5 buçuk dönümlük arbequina fidanları aldım. Havalar uygun olursa patlatma çekip bir miktar leonardit ile ekimlere başlayacağız. İlk hasadı ekmeden yaptık bile ![]() İki metrelik sırık dikimi yapmamı söyleyenler var ama bu kadar büyük sırıklara gerek var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|