agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)




Beğeni Düzeni254Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-09-2009, 14:30   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Alıntı:
Kaolin tek başına kullanıldığında meyve oluşumunda etkili.
Eğer zeytin ucu zararlısı yoksa kaolin sürgün yapmada da etkili.
Kaolinin koruma etkisinin yanında, gübre etkisi olmamasına rağmen bu son iki madde de etkili gibi durmasına bir anlam veremedim.
Halil bey, bu kaolinin temel etkilerinden biri. Sebebi şöyle açıklanıyor. Isı ve güneş ışınlarınlarının sertleştiği saatlerde bitkiler kendilerini fotosenteze kapatırlar. Kaolin kaplaması güneşin çok sert ve ısının fazla olduğu saatlerde güneş ışınlarını geri yansıtıp ısıyı 4-5 derece aşağıda tuttuğu için bitkinin fotosentez yapabilme süresini uzatıyor. Bu sayede bitki aldığı enerji ile kendini ve meyvelerini daha iyi besliyor. Bizim zeytinler de hem her zamankinden çok sürgün verdiler, hem de zeytinlerin hepsi duble oldu.

Kaolin + Delfin şimdilik gerçekten de iyi bir ikili. Kaolinin biyolojik ilaçların etki süresini uzatma özelliği de var. Bu konuda bir yerlerde, bulduğum bir bilgiyi yazdıydım diye hatırlıyorum.

Bu yaz başında kaolin uygulamaya başladığımda bir uygulamada bionem + delfin ile birlikte uygulamıştım. Bu uygulamanın sonucunu ölçmek pek mümkün olmadı. Zaten de satıcısının ispatsız ama ısrarlı ifadelerine göre ya bionem bakterileri ölmüş, ya delfin'in bakterileri ölmüş, hatta, bionem delfini öldürür, kaolin de bionem'i öldürür dendiğine göre hepsi birlikte ölmüş olmalı (Türk filimi gibi oldu)

Sonrakilerde kaolin + delfin uyguladım hep. Sert yağmur olmasaydı uygulama sayısı daha az olacaktı. Geçen hafta hemen her gün yağan yağmurdan sonra kontrol ettiğimde yeni uygulama yapma gereği olmadığını gördüm.

Zeyno waffle beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
balsıra, böcek, hastalık, ilaç, zeytin ağacı


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025