agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Yumuşak Çekirdekli Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni33Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2008, 21:45   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-03-2008
Ben meslek lisesinde öğretmenlik yapmaktayım. Ailem sebzecilik ve meyvecilikle uğraştığı için bende sebzeden ve meyveden iyi kötü anlamaktayım. Uşak ilinin Eşme ilçesine 1000 aded deveci armudu diktim. Fakat bu deveci armudu özel bir bakımı ve ilaçlamas varmı onu merak ediyorum eğer bununla ilgili bana bu işi yapan arkadaşlardan bilgi veren olursa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
not: Bursa'nın Gürsu ilçesinde bu deveci armudu işini yapan bir arkadaşla tanışmak isterim

yelegenliler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2008, 13:00   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Ağaköy'ün ağalığı 'Deveci armudu'ndan

Bursa'daki Ağaköy, gerçekten 'ağa' köy! Çok zengin. 140 haneli köyde 140 otomobil, 200 civarında traktör var. Ağaköy'ün geliri 'deveci armudu'ndan. Köy kooperatifinin soğuk hava depoları, kamyonları, minibüsü, marketi var.

Sayın todor
Ben bu köyü yıllar önçe bir gazete küpüründen okumuştum, yanılmıyorsam mudanyaya bağlı bir köy, burası yeri değil ama yazmadan edemedim,o köyün birlikteliğinden o kadar etkilenmiştim ki, halada etkisi altındayım. Evet armutculuktan zengin olmuş bir köy, hatta siz eksik yazmışsınız, evleri ikişer, üçer kat otomobilleri çoğu yabancı marka, o köye hayran olmamak münkün değil.

Demekki tarımı iyi yapınca, iyi pazarlama yapınca iyi birliktelik kurunça iyi sonuç alınabiliyor.
Bençe örnek köy gösterilmeli herkes o köyü örnek almalı. Selamlar saygılar

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2009, 07:53   #3
/

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Hemşerim merhaba,
Bende Uşak' lıyım. Deveci armudu dikimi yapmak istiyorum. Ancak ilimizde yetişip yetişmeyeceği hususunda endileşelerim var. Bu nedenle senden bilgi almak istiyorum. Telefonunu bildirirsen görüşmek istiyorum. Beni arayabilir misin. 276.2277464. Selamlar,

AYHAN YAVUZ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2009, 11:31   #4
Ağaç Dostu

Samsunlu55's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AYHAN YAVUZ Mesajı Göster
Hemşerim merhaba,
Bende Uşak' lıyım. Uşak il merkezinde deveci armudu dikimi yapmak istiyorum. Ancak ilimizde yetişip yetişmeyeceği konusunda bilgim yok. Bu nedenle telefonunu bildirirsen seninle görüşmek istiyorum. Veya beni arabilirsin. 276.2277464. Selamlar.
Hoşgeldin AYHAN YAVUZ. Yetişmesine yetişir ama önceki yazılarda ve yetiştirici bilgilerindede yazdığı gibi bütün özelliklerini gösteremez.

Alıntı:
Deveci, maalesef her yerde yetişmiyor, yetişse de belirgin özelliklerini ortaya çıkaramıyor. Deveci armudu bahçelerinde en iyi sonuçlar, SAMSUN ve Bursa ovalarında alınıyor.

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025