![]() |
1 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar,
Almış olduğumun bitkinin cinsini paylaşmanız mümkün olursa çok sevinirim. |
Alıntı:
Bitkinizin türü Podocarpus yani Taş Porsuğu. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
merhabalar;
bonsaimin türünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?yavaş yavaş kurumaya başladı türünü bilmediğim içinde pek faydası olmuyor yaptığım sulamanın ve diğer uygulamaların.:(:( |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bonsaimin türü lingustrum mu acaba? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba aranıza yeni katıldım, bugun bonsai aldım. Türünden emin olamadım.
Teşekkürler. |
Alıntı:
Sizden iki ricam olacak; birincisi forum kurallarımız gereği resimleri doğrudan foruma yüklememiz gerekiyor. http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm başlığı size yardımcı olacaktır, ikincisi ise Türkçenin doğru kullanımına özen gösteriyoruz. Sanırım hızlı yazmış olacaksınız ki ben sorunuzu (özellikle son kısmını) yazım hatalarından ötürü anlamadım. Bu hususlara uyarak rica etsem mesajınızı düzenlemeniz mümkün mü? Teşekkürler. |
zelkova nasıl bir tur arkadaşlar
|
Alıntı:
Japon zelkovasını soruyorsanız: Japon Zelkovası - Vikipedi |
Hazır bonsaimin türü
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Koçtaştan aldığım hazır bonsaimin türünü öğrenmek istiyorum, forumu araştırdım ancak hiç benzer bir ağaca rastlamadım, şimdiden teşekkürler |
Alıntı:
|
Teşekkürler
Alıntı:
Bakımı için adını bilmem çok önemli ona göre forumdan araştırıp ağacımın ihtiyacı olan ortamı oluşturmaya çalışacağım |
Fukien evet. Güzel gövdesi var. Nerden aldınız acaba ?
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Ben de ilk bonsaimi geçen hafta sonu aldım. Hiç bir özelliğini bilmeden sadece ilk görüşte beğendiğim, hoşuma giden bitkiyi aldım. Etiketinde ficus ginseng yazıyor fotograflarını ekledim. Sitede gördüğüm bir çok ficus ginsengin gövdesi bir kaç parçalı olduğu için emin olamadım size sormak istedim. Bir de Genta Sıvı Bonsai besini aldım. Umarım işimi görecek bir besindir :rolleyes: Teşekkürler Ps: Fotoğraflar yan görünüyor önizlemede ugraşsam da düzeltemedim. (Düzeltildi) Eklenti 414198 Eklenti 414199 |
Merhaba sn alican01,
Ağacınız dediğiniz gibi ficus ginseng değil, büyük ihtimal ile ficus retusa. |
Teşekkür ederim.
Gerçekten Ficus Retusa ya daha benzer görünüyor. |
1 Eklenti(ler)
İyi günler, geçen haftalarda elime geçen bonsainin türü hakkında yardimci olabilirmisiniz? Boyu biraz büyümüş saniyorum :)
Eklenti 418864 |
Alıntı:
Merhaba sn Mentalisa Ağacınız bir incir (Ficus) türü. Forumdaki bonsai konularını dikkatlice okuyup inceledikten sonra, yapmanız gereken işlemler hakkında daha iyi fikir sahibi olacaksınız. Kafanıza takılan yerde yine çekinmeden sorularınızı bizlere sorabilirsiniz :) Bu arada sizden iki ricam olacak: - Mesajlarımızı yazarken Türkçemizi olabildiğince düzgün kullanmak ve fotoğrafları bir fotoğraf düzenleme programında uygun boyuta getirdikten sonra doğrudan foruma yüklemek forum kurallarımızdır. Bu konuda aşağıda linklerini verdiğim başlıklardaki bilgiler size yardımcı olacaktır: http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/1669.htm http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm Kolay gelsin :) |
Alıntı:
İkinci olarak, ağacın bakımını forumdaki ficus başlığında yazılı olan şekillerde mi yapacağım? |
3 Eklenti(ler)
Merhabalar..
Arkadaşım bana bonsai hediye edince ''Bonsai nasıl yetiştirilir'' sorusuna cevap için foruma dahil oldum :) Bakmını yapmadan önce bitkinin özelliklerini karakterini iyi bilmek gerektiği için bende kendi bonsaimin türünü öğrenmek istiyorum. Gözlemlediğim kadarıyla yapraklarının kenarları tırtıklı görünüyor. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.. Eklenti 421580 Eklenti 421581 Eklenti 421582 |
Alıntı:
Fotoğrafları buraya http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm bakarak yüklerseniz arkadaşlar size daha çabuk yardımcı olacaklardır. Şuan yüklemiş olduğunuz fotoğrafları yazdığınız mesajın altında bulunan "Düzelt" butonu yardımıyla silip, yukarıda verdiğim link yardımıyla da fotoğraflarınızı yükleyebilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar..
Hikaye aynı acemi bir bitkisevere, hediye bonsai gelir, gerisi malum. Türünü ve varsa genel bonsai bakımı dışında (okumalarıma başlayacağım) bu türe has bilmem gereken birşey açıklar mısınız? Teşekkürler... |
Türü Pseudolarex , yalancı melez çam diye türkçeleştirebilirim.
Sonbaharda iyi bir budama ve telleme ile üçgen formu belirgin hale getirmek lazım, güzel bir orman çalışması değerlendirmek lazım. |
Alıntı:
|
daha önce de bu konudan yardım almıştım ve yetişkin bonsaimin kurtbağrı olduğunu öğrenmiştim. şimdi de tohumdan küçük bir fidan haline gelmeye başlayan bonsai adıyla aldığım ama ne olduğunu bilmediğim bir tür için yardımınıza ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler. fotoğraflar bugün çekildi.
http://imageshack.us/a/img839/8486/53ny.jpg http://imageshack.us/a/img835/9862/co38.jpg |
Alıntı:
Merhaba Seyhan, Ağacınızın türü Ilex , varyetesi araştırınca Vomitoria gibi görünüyor. |
Bonsaisinin türünü öğrenmek isteyenler
|
gekren , ağacınızı ben zeytine benzettim. (Delice zeytin, muhtemelen çekirdekten yetişmiş bir zeytin fidanı).
mstfcyln , sizin ağacınız ise Çin Karaaağacı, ( Ulmus Chinensis.) |
Alıntı:
leptospermum tohumu, leptospermum scoparium | Zengarden Ev ve Bahçe Flamboyant delonix regia tohumu, flamboyant delonix regia bonsai, flamboyant delonix regia fidesi | Zengarden Ev ve Bahçe Sizce hangisi olabilir ve tohumdan ektiğim için şu anda 5 kök aynı saksıda. Büyük olan aldı başını gitti uzadıkça uzuyor. Ayırmam gerekir mi? Ve bir detay alttan su alıyor ve böyle yetişiyor. Yani saksıya su dökmüyorum tabaktan su alıyor |
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bauhaustan aldığım bonsaimin türünü öğrenmek istiyorum, oradakilerin çoğu ginseng türündeydi ama gövdeleri beyzol topu gibi ve çoklu parçalı iken bunun gövdesi tek parça ve farklı dokuda sanki. Başka bir tür olmalı ama ne? Ona göre araştırıp bakımını yapmak istiyorum. Evde mi tutmalıyım balkonda mı ondan bile emin olamıyorum. Yardımınızı rica ederim. |
daha yakından bir foto gerekiyor sanırım, ikinci fotodaki üsttteki bir yaprak net gözüküyor buradan ve kök yapısından tanıyan çıkar mı acaba?
|
3 Eklenti(ler)
Bu ağacın türünü bilen arkadaşlar varmı? Üzerinde kırmızı çiçekleri var bu mevsimde. Bonsai ye uygun bir ağaçmıdır? Örnekleri varmıdır?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
gunes sever yavas buyur Kışın 14 – 16 C derece sıcaklık ister. Bu yüzden soğuktan bitkinizi korumanız gerekir,Bitki daha çok aydınlık ve yarı gölge yerleri sever. Çok fazla güneş alan, direk olarak güneşe maruz kalan yerlerden bitkinizi korumalısınız. Aksi halde dekoratif yapraklar zarar görebilir. Bu bitkinizin dış görünümünde kötü yönde değişmelere, bitkinizin sağlığının bozulmasına, yapraklarında kalıcı olabilecek lekelenmelere ve hastalıklara yol açabilecektir. Bu yüzden direk güneş ışığından koruyun. Bitkiniz için en ideal yer yarı gölge alanlar olabilir. Ancak bitkinizin günlük 6 – 7 saat güneş ışığına ihtiyacı olduğunu da unutmayın. Bitki nem isteyen bir bitki olmasından dolayı bulunduğu yerin ortalama % 60 oranında nemi olması gerekir. Eğer siz bunu sağlayamıyorsanız yazın çok sıcak günlerde kireçsiz saf su ile yapraklarına biraz su püskürtebilirsiniz. Bu bitkinizin yararına olacaktır. Yazın sıcak günlerde bitkinin su ihtiyacı fazla olacaktır. Bu yüzden suyunu eksik etmeyin. Toprak yüzeyi kurudukça sulamasını yapın. Kışın ise bitki dinlenme dönemine gireceğinden ve havalardan dolayı su isteği azalacaktır. Bundan dolayı kışın sadece toprak yüzeyi kuruduğunda sulamasını yapın. Kışın yapacağınız aşırı ve bilinçsiz sulama bitkinin ölmesine neden olacaktır. Buna dikkat etmelisiniz. Daha çok tohum ve tepe çeliği ile üretimi yapılmaktadır. Ancak tohumla üretim zaman alması ve zahmetli olmasından dolayı pek tercih edilmemektedir. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Sn.Tutmos.
Öncelikle verdiğiniz değerli bilgi için çok teşekkür ederim. Bu ağaçtan yarın bir kaç tane alacağım. Liriodendron Tulipifera (Lale ağacı) tanıyormusunuz. Bonsai için uygun bir ağaçmıdır? Örnekleri varmıdır? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025