![]() |
Bonsaisinin türünü öğrenmek isteyenler
1 Eklenti(ler)
Selam; bonzai olarak aldigim bu agacin turunu sormayi unutmusum. Bir bilen varsa ve yardimci olursa sevinirim. Tesekkur ederim.
|
zelkova galiba
|
baktim biraz galiba oyle tesekkur ediyorum
|
|
Ben tanıdım bauhause türü bu :D
Benim bonsai bonzi de aynı cins ;) |
Bu hangi ağaç?
1 Eklenti(ler)
bu hangi ağaç?
:) |
1 Eklenti(ler)
ağaç üzerinden bugün topladığım tohumlar..
ağacın sarı çiçekleri ****** şuanda yok.. bir önceki fotoğrafı 2005 haziranda çekmiştim sanırım.. |
1 Eklenti(ler)
tohumlar...
|
Yabani bakla ağacı :rolleyes:
|
http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._communis0.jpghttp://w3.uniroma1.it/cav/icons/dispiant/ricino.jpg
http://www.floradecanarias.com/image..._communis2.jpg eğer buysa adı ricinus communis, castorbean, keneotu bitkisi oldukça tehlikeli/ölümcül olduğu yazıyor nette mustafa mutlaka bilen birine danış senin tohumlarını topladığın bitkinin bu olduğundan emin değilim ama güvenilir bir kaynaktan doğruyu öğrenmeni tavsiye ederim |
akasya-mimoza
bu bir 'mimoza' ağacı. yani bir akasya türü.
|
Ben de mimozaya benzettim. Ama backyardın dediği gibi dikkatli olmak lazım :)
|
tamam panik yapmış olabilirim biraz :)
|
Alıntı:
|
|
Yaprakları aynen Datça'da Kıbrıs Akasyası denilen ağaca benziyor.Çiçekli halini hiç görmedim.
|
1 Eklenti(ler)
teşekkürler @backyard uyarın için :)
benimkinin yaprakları senin gönderdiğin tescilli mimozanın yapraklarına hiç benzemiyor.. küçücük yaprakları var bunun.. |
bu hangi ağaç 2
1 Eklenti(ler)
:confused: :p
küçük beyaz çiçekler açan ve yaprak döken bir ağacımsı bitki.. |
1 Eklenti(ler)
yakından yapraklar..
hiç yaprak yoktu.. yeni yaprak açıyor :D |
Tür hakkında yorumum yok ama hemen dar saksıya alman pek doğru değil gibi görünüyor.
|
1 Eklenti(ler)
büyümeye başladı :)
yaprak şekli mimoza.dan farklı ama çiçeği mimoza ile aynı.. belki bir tür mimoza.. |
ilk resim kesinlikle Acacia sp. (akasya, mimoza) turu diyebilirim. Ancak sonradan gonderdigin yakin plan yapraklar biraz etli gibi duruyor kafam karisti :) Birde tohum kabiyla beraber cekilmis bir foto alabilirmiyim ;)
Ricinus communis (Hintyağı) yemedikten sonra pek tehlike olusturmaz korkmaya gerek yok :D Kıbrıs Akasyasıni cicekli gormek icinde Kiyi Ege ve Akdeniz civarindakiler 15-20 gun daha beklemek zorundalar. Ama beklemeye deger zira bu bitki 15 -20 gun cicekte kaliyor ama tum sene o sade (hatta cirkin :D )goruntusunu affettiriyor. |
1 Eklenti(ler)
. . . . . . . ... :p
|
Bu bir gladiçya Gleditsia triacanthos
|
yapraklarını akşam olunca kapatıyor yukarda fotoğrafta göründüğü şekliyle..
gündüz olunca açıyor :D |
1 Eklenti(ler)
gelişmeye devam ediyor..
:o |
acer e benziyor.eğer gerçekten acer türüyse hemen büyük bir saksıya almanı yani bu tabakta tutup riske girmemeni öneririm .çünkü acerler değerli türdür.
|
bence bu ağaç hatmi.yaprakları benziyor çiekli fotoğrafı yokmu??
|
http://pharm1.pharmazie.uni-greifswald.de/systematik/7
_bilder/yamasaki/H_sabdariffa.jpg ewet olabilir burdaki yaprak şekli benziyor |
Nesem ile aynı fikirdeyim. Ağaç Hatmi (Hibiscus syriacus).
Yine de Plumbago ve Mine Pakkaner'in de görmesi iyi olur |
Evet ağaçhatmi.
|
Alıntı:
|
Bende acer zannettim.Benim durumumu sanırım iki güzel atasözü açıklar."Aç tuvuk kendini buğday ambarında sanırmış", "Her gördüğün sakallıyı deden zaannetme" :D
|
1 Eklenti(ler)
Nedir diye merak ettiğimiz her ağaç için ayrı bir topik açarsak
kısa sürede ayrı bir bölüm de açmamız gerekecek. Bu nedenle "Bu hangi ağaç" ve "Bu hangi ağaç 2" topiklerini birleştirelim. Sorusu olan herekes tek yerde buluşsun. (Aybalaaaa :rolleyes: ) Öncülük yapıyor ve resimdeki fidanın adını soruyorum. Nedir? Aldığım yerde söylemişlerdi ama unuttum. Çalı da olabilir. Öğrendikten sonra adına bir topik açıp budanmış halini de koyacağım. Ayrıca ilgili sorularım olacak. |
Ateş dikeni olabilir mi? Pyracantha coccinea.
|
Hiç hatırlamıyorum.
|
Agacım hangi tür?
1 Eklenti(ler)
herkese merhaba :D benim yıllardan beri bonzailere olan bir hayranlığım vardı fakat hiç bonzaim olmadi ve bu muhteşem hobiye başlayamadım taki arkadaşım bana bir bonzai hediye edene kadar ama bonzaimin hangi tür olduğunu bilmiyorum birde ben aldığımda bazı yaprakları sararıp yer yer kararmıştı ve dokununca düşüyorlardı acaba güneşmi almış,fazla sumu verilmiş yoksa susuzmu kalmış ****........yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler arkadaşlar
|
...Foto çok net deil.bazı yaprakların kenarı tırtıllı gibi görünüyor. Eğer tırtıllıysa ulmus **** zelkova olabilir.Eğer tırtıllı deilse ligistrum olabilir.Bu ağaçlar geneşde dış mekandır.İçerde tutarsanız.ancak 1 sene yaşar.Zaten satıldıkları yerdede bu süreyi dolduruyorlar.Siz bunu balkona gölge bir yere alın.Toprağı kuru bırakmayın.Saksı kenarını içerden kontrol edin kökler saksıyı tamamen kaplamışmı toprağı varmı diye.
|
1 Eklenti(ler)
:p
.. . .. . .. . .. . |
eğer dikenleri varsa ******* gladiçya
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025