agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yeni başlayanlar için yardım (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/)
-   -   Bonsaisinin türünü öğrenmek isteyenler (https://www.agaclar.net/forum/yeni-baslayanlar-icin-yardim/849.htm)

kowboyy 30-05-2011 20:51

merhabalar aranıza yeni katıldım elimde birkaç kök ismini bilmediğim suda köklendirilmis bitki var bunlar bonsaiye uygunmudur isimi nedir yardımcı olursanız sevinirim

kanatt 05-07-2011 16:58

Bonsai'min türü hakkında bilgi almak istiyorum

2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bu bonsai artık evimizin bir ferdi ama ben türü ve bakımı hakkında henüz hiçbir şey bilmiyorum.

Hakkında bilgi sahibi olabilmek için TÜRÜ/ADI hakkında desteğinize ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim.

memet 05-07-2011 17:50

Bu ficus. Alt tarafı ficus ginseng, üstüne retusa aşılı. Bonsai konusunda genel bakım bilgileri onun içinde geçerli.
Toprak ihtiyaç duyduğunda sulama, düzenli gübreleme.
Gövdeye bir şey sarılı gibi görünüyor. O tel ise çıkarın.

gulactikiz 08-07-2011 15:03

4 Eklenti(ler)
arkadaşlar bende bonsai ye yeni başladım. kendime bi tane şimşir ağacı almıştım. daha sonra bonsaiyle ilgilendiğimi bilen bi arkadasım almanyadan bana bi agaç getirdi. ama cinsi ne kendisi de bilmiyor. ben de bilmiyorum bilen birisi var mı? başka bi arkadaş daha sormuş emin degilim ama benim agacıma benziyo, zelkova demişler ona.

Eklenti 232441

Eklenti 232442

Eklenti 232443

bonsaisan 08-07-2011 15:49

Sayın gulactikiz

Ağaçınızın türü Ulmus parvifolia yani Çin Karaağaçı bakımı konusunda forumda her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

Saygılar

Esad 10-07-2011 16:28

Merhabalar,

Ben de yeni bir bonsai aldım. Fakat güçsüz ve cansız ve henüz türünü bilmiyorum. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

japiblack 03-08-2011 17:14

tür öğrenmek

1 Eklenti(ler)
merhabalar. bonsaimi yeni aldım. fotoğrafını ekledim.türü konusunda bilgi veren arkadaş olabilir mi? ben sitede araştırdım ama bulamadım. teşekkürler.

jeomeo 03-08-2011 21:58

Türü ligustrum, kurtbağrı.

japiblack 04-08-2011 10:58

teşekkür ederim.

anlucki 04-08-2011 20:45

2 Eklenti(ler)
Merhabalar bana hediye bi bonsai geldi,fakat türünü tam kestiremedim çin karaağacı mı japon karaağacı mi ? yapraklarındaki tırtıklar küçük olduğu için aklımı karıştırdı. . .

calatli 04-08-2011 22:13

sayın japiblack ...
ne kadar bu bonsainin fiyatı?

calatli 04-08-2011 22:21

selam

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi japiblack (Mesaj 843608)
merhabalar. bonsaimi yeni aldım. fotoğrafını ekledim.türü konusunda bilgi veren arkadaş olabilir mi? ben sitede araştırdım ama bulamadım. teşekkürler.

kaç paraya aldınız bu bonsai yi?

japiblack 05-08-2011 15:58

bonsai

ben 19,95 tl ye aldım koçtaştan.

japiblack 05-08-2011 16:00

sayın unluck
bonsainiz bana japon karaağacı gibi geldi ama daha tecrübeli arkadaşlar daha doğru tanımlama yaparlar.

anlucki 05-08-2011 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi japiblack (Mesaj 844199)
sayın unluck
bonsainiz bana japon karaağacı gibi geldi ama daha tecrübeli arkadaşlar daha doğru tanımlama yaparlar.

Teşekkürler Japiblack benimde tahminim o yönde ama yaprakları çok küçük olduğu için kestiremedim türünü :confused:

jeomeo 05-08-2011 21:02

Bu karaağaç değil muhtemlen çin kuş üzümü ya da kurtbağrı. Daha net bir fotoğraf daha kesin bir bilgi almanıza yardımcı olacaktır.

anlucki 05-08-2011 21:26

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jeomeo (Mesaj 844252)
Bu karaağaç değil muhtemlen çin kuş üzümü ya da kurtbağrı. Daha net bir fotoğraf daha kesin bir bilgi almanıza yardımcı olacaktır.

İlginize çok teşekkür ederim Jeomeo,yeni fotolar yükledim umarım daha ii olmuştur,telefondan çektiğim için çok net olmuyor.

japiblack 05-08-2011 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi anlucki (Mesaj 844264)
İlginize çok teşekkür ederim Jeomeo,yeni fotolar yükledim umarım daha ii olmuştur,telefondan çektiğim için çok net olmuyor.

sayın anlucki fotoğraflarınız çok kötü tam net anlaşılamıyor. galiba telefonla çekiyorsunuz. fotoğraf makinasıyla çekerseniz daha iyi olur kanısındayım.:eek:

anlucki 05-08-2011 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi japiblack (Mesaj 844266)
sayın anlucki fotoğraflarınız çok kötü tam net anlaşılamıyor. galiba telefonla çekiyorsunuz. fotoğraf makinasıyla çekerseniz daha iyi olur kanısındayım.:eek:

Sayın Japiblack malesef telefonla çektiğim için kaliteli olmuyor resimler malesef :(

anlucki 05-08-2011 21:53

Sayın Jeomeo sizin verdiğiniz fikir sonucunda araştırdım ve nihayet buldum ağacımın türü çin kuş üzümü ilginize çok teşekkür ederim.
Artık bakımı hakkında araştırma yapmam gerekecek. . .

Echoe1978 07-08-2011 00:25

Hayırlı olsun Sn. Anlucki.

Evet, ağacınız Sageretia Theezans (Çin Kuş üzümü) . Öncelikle saksı değişimi yapmanızı öneririm. Gerekli bilgiler bu sitede mevcut. Toprak seçimi, saksı boyu ve değişim biçimi gibi... Ben ağacıma doğuya bakan pencerede bakıyorum. Güneşin doğuşuna şahit olup, saat 11.00 gibi güneşin doğrudan etkisinden kurtuluyor ve bu durumdan oldukça memnun. Daha az doğrudan güneş ışığı daha da memnun edebilir, bunu sezinliyorum. Saksıyı değiştirdikten sonra güzel ve yeterli bir budama yaparsınız, toprak kurumaya yüz tuttukça da su drenaj olana kadar sularsınız. İnternet üzerinde bu ağaca özel fotoğraflı budama 'tutorial'ları mevcut. Haftada bir sıvı besin ilavesi yaptınız mı Ağacınızın keyfi kısa sürede yerine gelir. Daha parlak ve koyu yeşil yapraklar bu keyifli halinin göstergesi olacaktır. Rüzgardan pek hoşlanmıyor, bunu belirtmeliyim. Tellemeye uygun bir tür değil. Geri budama ile şekillendirilebilir. Özetle benim sahip olduğum bilgiler be tecrübeler bunlar. Daha tecrübeli bonsai dostlarının mutlaka ekleyeceği ve çıkaracağı bilgiler olacaktır.

anlucki 07-08-2011 20:11

Çok teşekkür ederim sayın Echoe1978 değerli fikirleriniz ve tecrübeleriniz için.Yoksa deneyip yanılma modu ile öğrenmek zorunda kalacaktım.Saksı değişimi benimde aklımda toprağı da baya az umarım uygun toprak karışımını bulup,saksı değişiminden sonra daha keyifli ve daha sağlıklı olur ağacım.

Echoe1978 07-08-2011 23:31

Rica ederim Sayın anlucki. Dediğim gibi, ben de sadece iki yıldır bu hobiyle ilgileniyorum. Bu ağaca sahip olduğum için kendi edindiğim tecrübeleri paylaştım. Bunda tabi ki internet üzerinden tecrübeli hobicilerin ve kaynakların katkısı büyük. Yukarıda konu başlıklarını özet geçmeye çalıştım kısaca. Bu başlıklar üzerinde de derine inilebilir, ben de bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. İlk günden radikal uygulamalar ve sert müdahelelerde bulunmadıkça süreç içerisinde ağacınız da size ihtiyaçlarını belli edecektir. İyi seyredin, yapraklarını elleyin, toprağına dokunun, toprağın nemi nasılken, yaprakları nasıl, gözlemleyin. Onu tanıma süreci de çok keyifli.

Nitalis 21-08-2011 15:04

3 Eklenti(ler)
Merhaba,

Bana hediye gelen bonsainin türünü tam çıkaramadım? Biliyorsanız söylemeniz rica.
Eklenti 241963
Eklenti 241964
Eklenti 241965

bonsaisan 21-08-2011 21:52

sayın Nitalis

Ağacınızızn türü ligusturum yani kurtbağrı ligusturma ait varyasyonlardan biri.
Bakımı konusunda forumda yeterli bilgi var.
Saygılar

Arwalda 22-08-2011 10:08

2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Dün meyvelerinden mandalina (bildiğimiz mandalinaya göre meyveleri çok ufak) olduğunu tahmin ettiğim ağacı hediye aldım. Ama bakımı ve yapılması gerekenler hakkında hiç bir fikrim yok. Hatta mandalina mıdır ondan bile tam emin değilim. Yardımlarınızı bekliyorum.

bonsaisan 22-08-2011 11:00

Aşılı bodur mandalina ya da turunç
Çok sıkca piyasada bulunuyor.
Evin içerisinde değilde ilkbahar ve yaz döneminde dışarı durması dahah iyi ılıman ikklimi olan yerlerde kışın kar ve don olmayan yerlerde dışarıda durması daha sağlıklı.,

Dentist_dr 22-08-2011 14:46

2 Eklenti(ler)
ben de bır bonsaı aldım bıkac hafta once.. cınsı ıcın sıtede baya gezındım bıkac cıns arasında kaldım yıne de cınsı konusunda bana yardımcı olabılırsenız sevınırım (sanırım fukıen tea).. saksısını falan degıstırmek ıcın bıkac hafta daha kendısıne gelmesını bekleyecegım sanırım.. bı de sorunlar kısmına yazacagım ama topragımda kurtcuklar var normal mı?..

Arwalda 23-08-2011 07:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisan (Mesaj 851119)
Aşılı bodur mandalina ya da turunç
Çok sıkca piyasada bulunuyor.
Evin içerisinde değilde ilkbahar ve yaz döneminde dışarı durması dahah iyi ılıman ikklimi olan yerlerde kışın kar ve don olmayan yerlerde dışarıda durması daha sağlıklı.,

Cevabınız için çok teşekkür ederim Bonsaisan, ama bir sorum daha olacak. Bu tür de diğer turunç türleri ile aynı ihtiyaca mı sahip? Değilse güneş ihtiyacı, gübreleme ve sulama için de kısaca bilgi verebilir misiniz? Şimdiden Teşekkürler :)

bonsaisan 23-08-2011 19:53

sayın Dentist_dr

Ağaçınızın türü carmona yani fukien tea

bakımı hakkında forumda bolca bilgi var.Sağlığı ve tedavisi konusunda forumdaki ziraat mühendisi arakdaşlar size yardım edeçeklerdir.

bonsaisan 23-08-2011 19:54

sayın arwalda ağaçınınızn türü doğrultusunda istekleri ve ihityaçları konusunda tüm bilgilere forum içeriğinde ulaşma şansınız mümkün.
Sağlıklı ve iyi günler dilerim.

japiblack 25-08-2011 12:34

Sn. nitalis bonsainiz gerçekten güzel görünüyor. nereden alınmış acaba hediye olduğu için fiyatı konusunda bir bilginiz yoktur ama alındığı yeri biliyormusunuz?
teşekkürler...

vatanrap 02-09-2011 19:08

http://imageshack.us/photo/my-images...082011001.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images...82011002b.jpg/

Küçük ağacım :) hediye olarak yeni şehir dışından geldi.Ancak küçük ağacımın türünü bilmediğim için bakımını yapamıyorum.En azından bir iki kelime isim verecek olursanız ( Türü hakkında) sevinirim.

memet 02-09-2011 19:24

Bu bir ficus ginseng üstüne aşılı olan yapraklı kısım ficus retusa.
Artvin'de kışın içerde korumanız gerekli olacak. Kalorifer ya da sobadan uzak bir ortamda. Oralar sanırım biraz soğuk oluyordur. Soğuktan da uzak olmalı.
Bakımı konusunda bütün bonsailer çok fazla fark göstemiyor, forumda sulama ve bakım konusunda bilgileri okumanız yararlı olur.
Orada sonbahar başlamak üzeredir. Sulamaya dikkat etmelisiniz . Toprak kurudukça sulayın kökleri çürütüp ağacı öldürebilirsiniz.

Fotoğrafları doğrudan foruma yüklemek daha çok hoşumuza gidiyor fotoğraf yükleme siteleri zamanla bu fotoğrafları siliyorlar.

Budama saksı değiştirme toprak yenileme gibi radikal işlere hemen girişmeyin.

vatanrap 02-09-2011 21:24

Çok Teşekkür ederim. :)

pekernet 10-09-2011 11:56

Acemi Bahçivan.

Bonsai aldım çok hevesliyim bu konuda fakat hala tam olarak bonsaimin türünden emin olamadım burdaki üstadlarımızın yardımcı olacağını umuyorum.

Tavsiyelerinizi eksik etmeyin :)
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5162769_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...6_209013_n.jpg

bonsaisan 10-09-2011 18:28

sayın pekernet
Bonsainizin türü ligusturm yani türkçe şekli le kurtbağrının bir türü bakımı kolay olan b türde ki sorun sulamadan kaynaklıdır.
Bu konuda forumda gerekli bilgiler var.
ağaçınızda gördüğüm ilk sorunlar toprak çok eski.Saksı büyütülmeli.
Ağaçın bu işlemlerden sonra havadar aydınlık ama direk güneş ışığı üzerine gün içinde gelmeyen bir mekana alınması şart.
Saksı değişimi ve torpak değişimi için havaların serinlemesini bekleyinzi kurtbağrı herdem yaşil bir tür olup yaprak dökmez.

Saygılar

memet 11-09-2011 19:15

Ağcın saksıyla ilgili bir sorunu yok neden büyük saksı önerdin.

Bir kaç dal budaması kışın toprak değişimi yeterli.

pekernet 11-09-2011 19:22

Çok teşekkürler önerileriniz için :) yanlız şuan ağacımın yaprakları çıkmıyor çok endişeliyim, bir hafta çıkmayınca sorunun toprak olduğunu düşünüp dün toprak değişimi yaptım, kökünde beyaz pamuksu bişeyler vardı dikkatimi çeken. temizledim umarım yeniden yaprak verir

memet 11-09-2011 19:33

Keşke yapmasaydınız. Torftan oluşuyordu toprağı ama, bu mevsim çok uygun değildi toprak değişmi için. kurtbağırıın dirençli olduğuna güvenip beklemekten başka yol yok.
Gübre vermeyin bu süre içinde.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025