![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Galiba kimse bilmiyor. Neyse bir gün çıkar inşallah. Bende epeyce merak etmeye başladım. Adı ne acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2008
|
Tomurcuklu Bonsai??????
Merhabalar bu bonsai.nin turunu bilen varmi acaba.Su an uzerinde cicek yok ama bir cok tomurcuk var dallarinda.Ogrenmek istedigim bir diger konuda aldigimdan beri kok kismi topraga cok sargin degil oynuyor acaba saksini degistirmeli miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
tesekkur ederim tourkana acaba forumdaki diger arkadaslarda ayni fikirde mi cunku anladigim kadariyla agacin turune gore bakim cok onemli ve ben yalnis bir uygulama yapmak istemiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Sabiha Hanım, Öncellikle hoşgeldiniz. Ben de Fukien'e benzettim. Normalde Çin'den bunları etiketle yolluyorlar. Sanırım Dubai'deki marketler de buradakiler gibi, etikleri önemsemeyip atıyor. Nice bonsailer dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sabiha hanim iyi gunler. Bonsainiz diger arkadaslarin dusundugu gibi Fukian tea benziyor. Ciceklendigi zaman bir fotografini daha eklemeniz mumkunmudur? Agaciniz uzerinde istemediginiz yeni surgunleri budamalisiniz. Agac uzerinde cikan tum surgunleri birakirsaniz kisa surede agac formunu kaybedecektir. agaciniz saksida sallaniyorsa, onu saksisindan cikarip iyi bir toprak karisimina tekrar dikmalisiniz(ayni saksiyi kullanabilirsiniz.) Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Eaglion hosbulduk oncelikle verdiginiz bilgiler icin size ve Ali H.ALI.ye tesekkur ederim ve onerilerinizi aynen uyguladim ama sanirim sizlere guzel cicekli fotograf gonderemiycem cunku daha tomurcuktayken dokulup kuruyorlar sebebini bilmiyorum ayrica agacin dallarinda da bir iki siyah noktalanmalar ve dokulmeler var ![]() BONSAILI GUNLER |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Herkese selamlar. Ben İstanbul'dan Cihan. Bugün kendime bir bonsai aldım.Çocukluğumun filmi Karate Kid de gördüğümden beri hep bi tane olsun istemiştim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Akşama daha net bir şekilde çekip yeni bir resim eklerim. İlgilendiğiniz için teşekkürler. Bu arada bonsaiyi en başından kendimizin yetiştirebileceğini sitenizden öğrendim ve mutlu oldum. Bende sıfırdan yetiştirmek istiyorum çam ağacı ve limon ağacı hoşuma gitti. Öncelikle forumu inceelyip ön bilgi sahibi olayım diyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
|
Biraz daha net olan resimler ekledim bu sefer ayrıca yapraklarıda yakından çektim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() 2 türüde google dan araştırdım Japon Karaagacinin yapraklari benim bonsaimin yapraklarına nazaran daha küçük. Çin Karağacı daha çok benziyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Redbaron iyi gunler, agaclar uzerindeki yaprak buyuklukleri seni yaniltabilir. Bonsaide yapraklar kucultulebildigi gibi bircok nedenlerden de yapraklar buyuk olabilir. Bu bolumdeki 4. sayfanin 116. mesajinda hem Cin hem de Japon karaagacinin yaprak resimleri var onlara bakarak agacinin hangi cins oldugunu anlayabilirsin. Ben agacinin Japon karaagaci oldugunu dusunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Resimlere baktımda çok bariz japon karaağacı *******. Teşekkür ederim Ali hocam ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu.
|
Sürgünde 2-3 yaprak bırakıp budama yapın. Ama dikkat edin bazen yeni başlayanlar kendilerini kaptırıp Dal üzerinde 2-3 yaprak bırakıyor ve ağaç kuşa dönüyor. Kurulamalar için ağacı doğrudan güneş ışığından uzaklaştırp aydınlık bir yere koyun,3 günde bir bir bardak su verin. Tüm yapraklar dökülse bile bu uygulamadan sonra canlanacaktır. Yaşadığım tecrübeler neticesi ile sonuç garantilidir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Doğasever
|
Bende Bonsai ' min türünü merak ediyorum.
Arkadaşlar Merhaba, Aşağıda fotoğrafları bulunan bonsai min türü hakkında yardımcı olabilirmisiniz. Bir arkadaşımdan hediye geldi. ![]() ![]() Bonsai ve yapraklarının detay fotoğrafları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakları naneye benziyor. Bu durumda nane gibi de kokması gerekir. Emin değilim. Profilinize baktığımda meslek olarak "Bilgisayar Destekli Kalıp Tasarımcısı" olduğunu gördüm. Bildiğiniz gibi Türkiye'de bonsai saksısı konusunda sıkıntımız var. Üreticilerle görüşüldüğünde de kalıp yapmanın pahalıya geleceği söyleniyor. Sizin bize bu konuda herhangibir katkınız olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Doğasever
|
Alıntı:
Öncelikle cevabunız için teşekkür ederim. Yapraklar naneye benziyor fakat öyle bir kokusu yok. Evet bilgisayar destekli kalıp tasarımcısı olarak bir otomotiv şirketinde görev yapmaktayım. Zira yaptığım tasarımlar Otomobillerde kullanılan sac parçalar üzerine. Yani bu konuda pek bir yardımım olamayacak. Zira seramik v.b. kalıpçılık işlemi hakkında pek bir bilgim yok. Fakat bu işin kalıpçılığı konusunda bilgisi olan var ise tasarım esnasında yardımcı olabilirim. Tekrar teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu arada belirttiğim gibi, ben de nane olduğunu düşünmüyorum. Sadece yaprakları ilk gördüğümde aklıma nane geldi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Doğasever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bu gun artik yapraklarini dokmiye hazir iki agacin fotograflarini cektim ve sizlerle paylasmak istedim. Cin karaagaci ve Japon karaagaci, herkes tarafindan kolaylikla karistirilacak cinsler oldugundan ve burada da benim agacim hangi cins diye sorulan sorulardan oldugundan agacinin cinsinin ne oldugunu ogrenmek isteyenlere yardimci olur sanirim. aradaki yaprak farki iyice goruluyor. cin karaagaci, J. karaagaci 004.jpg Cin karaagaci (Chinese elm) Ulmus parvifolia cin karaagaci, J. karaagaci 003.jpg Japon karaagaci(Japanese elm) Zalkova serrasa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Mehmet Bey, ben de sadece yapraklarını benzettim. Emin olmak için aradığımda odunsu gövdesi olan bazı naneler varmış. Ama onların yaprakları farklı görünüyor. Sırayla 1.Jamaika nanesi 2. Güney afrika nanesi 3. Bonsai nane ??? Bu da saksılanmış mutfak nanesi linkihttp://www.crateandbarrel.com/family...c=1502&f=14448 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu.
|
2. ve 3. Adenium olabilir ,yani çöl gülü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Resimleri aldığım sitelerdeki tür isimleri öyleydi. Belki bizde çöl gülü olarak geçiyor olabilir. Sadece meraktan aramıştım. Detaylı bilgim yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yaprakları bazı erik türlerine benziyor, hatta bendeki prunus triloba'nın yapraklarına çok benziyor. Çiçeğini görmek gerek. Ağaç iç mekan bitkisi mi yoksa dış mekan mı? Arkadaşınız söyledi mi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Doğasever
|
İç mekan olduğunu söyledi ama ondan da pek emin değil. Cevabınız için ayrıca teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|