agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni175Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-04-2013, 20:46   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Merhaba sn c.cakir,

Aramıza ve bonsaiye hoş geldiniz.

Şu anda ilkbahar mevsimine girdiğimizden ve havalar 1-2 hafta içinde gayet güzel sıcaklıklara ulaşacağından, yani bitkiler için doğal çimlenme ve gelişme koşullarına kavuştuğumuzdan, bence sera için boşuna zaman ve emek harcamış olursunuz.

Gübre ve toprak konusuna gelince; praktiker gibi yapı marketlerde satılan gübrelerin çoğu oran bakımından hem bonsailere uygun değil hem de çok pahalıya satılıyor. Bunun yerine bir ziraai ilaç ve gübre satan mağazadan dengeli bir NPK (örneğin 10-10-10) alırsanız hem işinizi daha iyi görür hem de çok daha ucuza gelir. Ayrıca "çiçek coşturan" gibi gübreler bonsaiye göre değildir, daha çok çiçekli bitkilere çiçek açtırmak amaçlı tasarlanmış oranlara sahiptir.

Toprak olarak da bence, en azından başlangıç aşamasında, çok fazla masarafa girmenize değmez. Bonsai toprak karışımı için torf alabilirsiniz tabii ki ama diğer malzemeler için şimdiden para harcamayın derim. Alacağınız torfa ince çakıl taşı (2-4 mm), dere kumu, az miktar bahçe toprağı gibi materyaller karıştırarak bu işi kendiniz de halledebilirsiniz.

Kolay gelsin ve başarılar dilerim.
Sayın Sakaki;
Öncelikle bir toprak karışımı hakkında fikirlerini öğrenmek isterim. Forumdaki Bonsai malzemeleri kısmındaki yazılarda istediklerimi bulamadım. Elimde şuanda 10LT Torf, 4TL vermikülit, 20 TL perlit ve 5-6 LT Pomza var. Bunları sırasıyla 2-1-1-1 oranında karıştıracağım ancak karıştırmadan önce bir fikirlerini almak istedim. Sen dere kumu ve çakıl taşı önerdin ama bunların yerine perlit ve pomza daha yararlı olur gibime geldi ve drenajı da sağlamış olur diye düşündüm. Herşeyi mahvetmeden karıştırmak yerine önce sana danışmak istedim. Ayrıca çimlendirmek için perlit+vermikülit kullanılabilir deniliyor ne derece sağlıklıdır?

c.cakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025