Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana
Merak etmeyin, ben taa amazon.com dan getirtmiştim ki sonradan sağolsun Ağaçlar.net ile tanıştım ve burada çok güzel bilgiler kazandım ve daha da fazla öğrendiklerimi de hemen paylaşıyorum ki, yeni başlayan arkadaşlar zaman kaybetmeden daha pratik çalışmalar yapabilsinler.
Tohumlarınızı bırakın toprakta gelişsinler, daha sonra öğreneceklerinizle onları bonsai yaparsınız ama o saksılarda değil
Şimdi bonsai için uygun yapıda fidanlar edinip yeni çalışmalara başlamanızı tavsiye ederim. Mesela İstanbul Çobançeşme fidanlığında 5 tl ye bonsai için uygun ginkgo fidanları var, onlardan alabilirsiniz.
|
Sevgili tourkana,
Siz değerli büyüklerimizden alacağımız bilgilerle inşallah kısa zamanda çok daha iyi işler başaracağız. Hata yapmadan doğru bulunamıyor maalesef.. Bonsainin bu kadar harika bir sanat olduğunu eğer bu tohumları almadan önce bilseydim, tohumla falan hiç uğraşmazdım.. Yine de tohumlarımı ziyan etmeyip hepsini götürüp toprağa dikeceğim, bir gün ağaç olur da gölgesinde insanlar dinlenir belki..
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Ekteki resimdeki bonsainin aynısını 30 tlye kızılayda satıyorlar. Almayı düşünüyorum. Böyle güzel bir bitkinin bedeli olmaz bence. Çünkü artık biliyorum ki emektir bonsaiyi bonsai yapan, insanların gördüğünde yüzlerindeki hayretlik ifadesini okuyabilmektir öyle değil mi?
Son olarak; bu alacağım bonsainin cinsi nedir acaba? Yardımlarınızı bekler saygılar sunarım...