View Single Post
Eski 27-03-2013, 16:10   #124
c.cakir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2013
Ardıç ve Karaçam için malzeme seçimleri - Çimlendirme serası

Merhabalar. Tohum olarak siparişini verdiğim karaçam dün sabah elime ulaştı ve önce araştırmak istedim iyiki de yapmışım ki foruma rastladım. Öncelikle tohumla başlamakta hata ettiğimi anladım ama sabrıma güvendiğim için bunu da deniyeceğim. Apartmanın bahçesinden gecenin bir vakti gözüme kestirmiş olduğum ardıçı sökeceğim(Resimlerini eklerim). Bu ardıç üzerinde biraz tecrübeleştikten sonra incire geçmeyi düşünüyorum. Öncelikle siz ustalara danışmak istediklerim var. Ben çimlendirmek için kendime bir mini sera inşa edeceğim(yazının sonunda paylaşırım.) Karaçamı burada çimlendirip fide oldukta sonra değiştireceğim. Ancak ardıç direk fide olarak geleceği için birkaç malzeme seçimine ihtiyacım var.

Toprak :
1. seçenek: Praktiker
2. seçenek: Praktiker
3.seçenek: Praktiker
4.seçenek: Praktiker

Besin :
1.seçenek: Praktiker
2.seçenek: Praktiker

Gübre:
1.seçenek: Praktiker
2.seçenek: Praktiker

Sadece 2. seçenek gübrede NPK yazıyor diğerlerinde belirtmemişler sanırım.
Başka almam gereken malzemeler varsa belirtirseniz sevinirim. El aletlerine kendim alternatifler getirdim onlara ihtiyacım yok şuanda.
Bu malzemeleri dediğim gibi ardıç ve karaağaç için seçmek istiyorum tabi eğer ikisinede aynı malzemeler olursa çok daha güzel olur.

Gelelim benim dandik mini serama:
Resimden pek anlaşılmayacağını düşündüğüm için açıklayayımda biraz. Pazarda şu plastik satanlardan 2 adet saklama kabını (10 ar litrelik.) (RESİM 1) birbirine kapatıp 50 mm aralıklarla vidalayacağım. Sızdırmazlık için vidalamadan önce silikon çekeceğim. sonrasında üst tarafa gelecek olan kabın tabanını (yani birleşmiş haldeki şeklin en üst kısmını) kesip menteşe ile kapak yapacağım(RESİMDEKİ 1 Rakamıyla gösterili yer). 4-4.5 lt toprak koyduğumda bana tavana kadar 220mm boşluk kalacak. menteşelediğim üst kapağa bir florasan takıp matkapla deldiğim biryerden kablosunu dışarı çıkaracağım. Son olarakta 2 üst kenara kalorifer suluğu takıp güneşte bitkilerim kurumasın diye nemleme sağlayacağım. Bu sistem işime yarar mı ? Fikirlerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim.

Kabın içine değil kaba odaklanalım lütfen
Malzeme ve tahmini fiyatlarınıda yazdım ama fiyatları fazladan fazladan yazdım tahminimce en fazla 25 tl ye olur diye düşünüyorum. Bu haftasonu Ankarada olacağım ama hafta içi yapıp resimlerini koyacağım Bu arada maksimum yapım süresi 50 dk süreceğini tahmin ediyorum.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg RESİM1(saklama kabi).jpg (67.5 KB, 592 views)
Dosya Türü: jpg RESİM2(cimlendirme serası cizim).jpg (72.8 KB, 591 views)
Dosya Türü: jpg RESİM3(suluk).jpg (12.3 KB, 587 views)
c.cakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön