View Single Post
Eski 22-04-2013, 10:03   #145
c.cakir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2013
Tohumdan bonsai yapımı kısmına yazsaydınız daha doğru olurdu sanki.
1 saksıda iki tohumun çimlenmesi sıkıntı yaratmaz ama iki fidanın büyümesi yaratır. İstediğiniz zaman ayırabilirsiniz ama şimdi ayırmak istiyorsanız How to create seedling cuttings – Japanese black pine | Bonsai Tonight buradaki yöntemi kullanmalısınız. Karaçam ın kökleri havayla temas etmemeli. Linkteki yöntemde kök başından kesip IBA (köklendirici hormon) kullanılıyor. Ama bana sorarsanız ayrmayın şimdi derim. ayrıca 9 cm çaplı ekim kiti saksısında büyütmeniz daha doğrusu bonsai yapabilmeniz olanaksız. Sadece çimlendirme saksısı olarak kullanılabilir. İlerleyen vakitlerde büyük bir saksıya geçmeniz şart. Şu aşamada gübre ve budama sakın yapmayın çünkü elinizdeki henüz bir ağaç değil sadece ot. Elinizdeki tohumların bonsai olabilmeleri içinde yaklaşık 5 yıldan uzun bir süre beklemeniz gerekmektedir.
Ne yazıkki sizde benim düştüğüm hataya düşmüşsünüz. Tohumdan başlamak keyifli ama sabır ister. Bu nedenle bu tohumlar için 5 yıl beklemektense aynı zamanda 1-2 fidan edinip onun üzerinde çalışma yapmanızı öneririm. Bu tür konu ve sorularınız için Yeni başlayanlar için yardım - agaclar.net bölümündeki konuları inceleyebilirsiniz.

c.cakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön