![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bonsaisever'e katiliyorum. Bonsai yapacaginiz tur hakkinda ne kadar bilgi sahibi olursaniz agaci yasatma sansiniz da o kadar cok olur. Binlerce yildir oralarda yasiyan, yerli agac turlerinden yapacaginiz bonsailer sanirim ne sizi ne de agaclarinizi hic zorlamadan sorunsuzca uzun bir yasam suren bonsailerinizin olmasini sagliyacaktir.(ozellikle iklime uyum acisindan) Bu diger agac turlerinden bonsailer yapmayin anlamina gelmiyor. kendinizi diger agac turlerine hazir oldugunuza inandiginiz(tur hakkinda yeterli bilgi ve uygulanacak teknikler) zaman onlardan da bonsailer yapabilirsiniz. Hepinizin saglikli uzun omurlu bircok bonsaisi olsun. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bonsai aletlerini Kuzeyde bulamazsaniz belki guneyde bulabilirsiniz. Guneydeki bonsai calismalari ne durumda bilmiyorum. Bir arkadasdan bonsai saksilari satildigini duymustum belki aletlerini de satiyorlar diye dusunuyorum. Size gore daha bircok agac bulup, yapacaginiz bonsai calismalarinda kolayliklar dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Çok güzel şeyler yazmışsınız.Aklıma takılan birşey vardı.Konunun bahsi geçmişken sormak istedim.Sayın Ali H. ALI ve Bonsaisever'in yazdığı... Benim yaşadığım bölge Akdeniz iklimi ve merak ettiğim konu;ağaçların türlerine göre iklim,toprak özelliği,sulama vs. ile bonsai yetiştirme teknikleri arasında biraz fark var gibi.Özellikle toprak hazırlama ve sulama konusu.Kısacası ağaca göre mi davranacağız,yoksa bonsai'a göre mi? |
|
|
|
![]() |
|
|