agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni196Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-11-2007, 18:27   #1111
Ağaç Dostu

vyssera's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2007
Galeri: 69
Sayın Tekin, teşekkürler. sizin de çalışmalarınız var mı ? Ben yaklaşık 3-4 aydır ağaçlar.net'i ihmal ettim biraz. Bu süre içinde yeni arkadaşlar geldi, yeni konular açıldı. Sizin ilgi alanlarınız neler.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2007, 18:41   #1112
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Galeri: 22
Sayın vyssera ben asıl inşaat işleri ile uğraşırım ama sebze ve ağaç yetişdirmeye aşırı derece merak salmış durumdayım biraz da bonsai ilgimi çekmeye başladı umarım başarırım.
Bir kaç denemelerim var ve devam edecek sanırım.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2007, 18:53   #1113
Ağaç Dostu

vyssera's Avatar

Ben de diş hekimiyim, iş-güç oldukça zamanımı alıyor. Ama hemen hemen her haftasonu ya doğaya ya da fidanlıklara ya da benzer yerlere gidiyorum. çocukluktan beri ağaçlara merakım var. Sonunda bonsai ile ilgilenmek beni tatmin etti. Çünkü diğer bahçe uğraşlarının yanında insana başka bir haz veriyor. Henüz acemi bir bonsaici olsam da, onlara bakıp ' İşte bunu ben yaptım ' diyebiliyorsunuz. Size de başarılı çalışmalar dilerim.

Eski 11-11-2007, 18:59   #1114
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Çok teşekkürler benim küçük oğlumda bir yıldır dişcide çalışıyor.

Eski 11-11-2007, 19:10   #1115
Ağaç Dostu

vyssera's Avatar

Oğlunuza hayatta başarılar dilerim, diş hekimliği alanında güzel işler yapılabiliyor. Hepatit B aşısı yaptırmasını da tavsiye ederim. kendisine dikkat etsin

Eski 16-11-2007, 12:53   #1116
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Bu mesaja bir göz atmakta fayda var.
Yosunlarla ilgili güzel bir çalışma tekniği anlatılıyor.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2007, 21:32   #1117
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Selam bonsai seven arkadaşlar ve hocalarımız bugün 4 adet Acer palmatum aldım budamaya
tellemeye başlamadan önce fikirlerinize ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg PIC_0028-1.JPG (65.7 KB, 137 views)
Dosya Türü: jpg PIC_0030.JPG (63.2 KB, 135 views)
Dosya Türü: jpg PIC_0031.JPG (65.0 KB, 134 views)
Eski 19-11-2007, 09:22   #1118
Yeni Üye

Sisyphos's Avatar

Giriş Tarihi: 19-11-2007
Selam arkadaşlar.
Web tasarımı ve müzikle uğraşıyorum.
Ben bonsai ile ilgilenmek istiyorum. Bu sitede bir çok şey okudum ve sayenizde bilgi edindim.
Ben de bonsai teknikleriyle ağaç yetiştirmek istiyorum. Şuan istediğim ağaç çınar. Ama tabi evin içinde yetiştirmek istiyorum. istediğim şey boyunun 15cm geçmemesi. Çınar hakkında tecrübeli olan arkadaşlarımızın tavsiyerine ihtiyacım var.
hepinize iyi çalışmalar...

Sisyphos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2007, 09:38   #1119
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Sisyphos, hoşgeldin, İzmir bonsaia tölyesi başlığında yakın zamanda yapacağımız bir bonsai toplantısını duyuracağız. Katılmanı isterim. Bonsai konusunda konuşacağımız, ikinci atölyeye hazırlık toplantısı olacak.
Çınar dış mekan bitkisi olduğu için, içerde bakılmaya uygun başka bir ağaç seçmek daha uygun olabilir.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2007, 11:31   #1120
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin Mesajı Göster
Selam bonsai seven arkadaşlar ve hocalarımız bugün 4 adet Acer palmatum aldım budamaya
tellemeye başlamadan önce fikirlerinize ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var.
Tekin iyi gunler, akcaagaclarinin govdeleri duz cikiyor. Kis sonu agaclarini Y seklinde yukseldigi yerden dallar uzerinde en az bir bogum kalacak sekilde ve kesik yerleri 45 derecelik bir aci ile agacin arkasinda olacak sekilde budarsan, baharda cikacak yeni surgunlerin de iki cift yaprak olduktan sonra uclarini cimcik alimla budarsan kisa zamanda dallanmasini saglar. supurge tarzlari elde edersin.
Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2007, 13:26   #1121
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Teşekkürler Sayın Ali H. ALI bey eksik olmayın Değerli görüşlerinize her zaman ihtiyacımız olacak.

Eski 19-11-2007, 19:29   #1122
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-01-2007
Galeri: 56
Bonsai konusunda yazılanları okuduktan sonra, bonzai ile ilgilenmeye cesaret edemedim. Fakat elimde de yedi yıldır büyümeyen (boyu hala 40cm) bodur bir nar var. Geçen yıl tohumlarından ektim ve bu yıl ektiğim tohumların 5 adedi çimlendi ve gayet sağlıklılar. Bu bebeleri bonzai terbiyesi verecek dostlara hediye edebilirim.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG_1433 (Small).jpg (66.3 KB, 130 views)
Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2007, 21:54   #1123
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-11-2007
Bonsai'lerimin gölgesinden selamlar...

Hepinize iyi aksamlar.Forumunuzu bikac günden beri dolasiyorum cok hosuma gitti .
Sayenizde 3 tane cok güzel Bonsai sahibi oldum.Artik sizlerin de yardimiyla bu güzel minik agaclarimi yetistirecegiz
Eger bu teklifimi kabul ederseniz ,benide araniza alirsaniz beni cok sevindirirsiniz;sizi Bonsai'lerim büyüdügünde gölgesinde piknige davet edecegim

_Acemi~Bonsai_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2007, 14:22   #1124
Yeni Üye

Sisyphos's Avatar

Giriş Tarihi: 19-11-2007
hoşbulduk memet. ****** atölye çalışmalarını kaçırmak istemem. Çınardan vaz geçicem. Şuan çıkıp zeytin fidanı almayı düşünüyorum iç mekan mı dış mekanmı onu araştıracağım. Zeytin kutsal bir ağaç.

Sisyphos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2007, 19:45   #1125
Ağaç Dostu

bonsaisever's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2005
Galeri: 48
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi _Acemi~Bonsai_ Mesajı Göster
Bonsai'lerim büyüdügünde gölgesinde piknige davet edecegim
Bonsailerinizi büyütmeden de pikniğe davet edebilirsiniz
Aramıza hoşgeldiniz

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2007, 15:51   #1126
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-11-2007
Teşekkürler.....

_Acemi~Bonsai_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 09:22   #1127
Ağaç Dostu

Hepinize iyi gunler, Desperado bonsaiye ilgi duyman ne guzel. Sayin Msgurkanin da belirtigi gibi sansli birisiniz cunku o sizinle birikmis bilgi ve deneyimlerini paylasmaya hazir.

Bonsainin Kibrista da bilinip yapilmasini cok istiyorum ve elimden geleni de yapmiya hazirim. Agaclar.net bonsai forumunda pratik olarak baslamaniz icin yeterli bilgiler vardir. Deneyimlerinizi de bonsai forumunda paylasirsaniz, bir cok uyeye de faydasi olur.

Kibrista bir bonsai atolye calismasi eninde sonunda olacak, hele bir bonsaiye meraklilar one cikip ben de varim desinler ve bu ilk adimdan sonra hersey daha keyifli ve daha hizli gelisecegine inaniyorum.

Serhan eteburlarin yani sira bonsaiyi de denemelisin dusundugun kadar zor degildir ve oldukca da keyifli, ogretici, dinlendirici bir ugras.

Buket hanim, dergi icin soylesi yapacaktiniz bir gelisme varmi?
Bu arada Sengul hanim uzun zamandir ugramiyor, umarim sadece is yogunlugundandir ve bir tatsizlik yoktur.
Buket hanim sizin bonsai calismalariniz yokmu? varsa bansai forumunda paylasirmisiniz? eger yoksa, pratik calismalara ne zaman basliyorsunuz?(bonsai atolye calismasi icin yazdiklarinizi goz onune alip sizin de bonsaye karsi ilginiz oldugunu dusunuyorum)

Hepiniz saglicakla kaliniz.

Eski 25-12-2007, 10:35   #1128
Ağaç Dostu

Hepinize merhaba, bu gun Noel bayrami her yer tatil ben de tatildeyim. Iki uc gunluk bir yagmurdan sonra(seneler var boyle yagmur yagmamisti) Bu gun hava gunesli ve guzeldi Bahcemi temizleme, kimi agaclarimi telleme ve budama firsati buldum. Bilgisayarin onunde de bolca zamanim olacagini dusunuyorum ve bu zamanin bir kismini da burada sohbet etmiye ayirdim.

Tekin beyin calismalarini paylastigi sayfada, Bonsaiye tutulmus bir arkadas, sayin Turkprinc3ss diyor ki gelecek yil ben de bonsai calismalarina basliyacagim. Dusundum da gelecek yila cok kalmadi bir hafta sonra aramizda yeni bir arkadas olacak ve bu arkadas fotograf cekmede oldukca iddiali biri ona simdiden aramiza hos geldin deyip, guzel bonsai calismalri yapip, fotograflarini da bizlerle paylasmasani dileleyelim.

Sayin Polatuz' un ayni sayfadaki, deneyimlerinden aktardigi onerileri de goz ardi etmeyip uzerinde dusunmemiz gerekiyor.

Bircok agaca bakmak size sorun yaratmiyor ve onlara bakabiliyorsaniz istediginiz kadar agaci bonsai yapabilirsiniz. Ama cok agaca bakmakta zorlaniyorsaniz veya daha fazla agaca bakmakta zorlanacaginizi dusunuyorsaniz kendinizi frenlemelisiniz. Emekli olanlarlarin belki yeterli zamanlari vardir da calisanlar icin cok agaca bakmak zaman bakimindan sorun olabilir. Ozellikle de sulama konusu yaz aylarinda cok onemlidir. Sicak ve ruzgarli bir gunde, susuz kalan, yillarca emek verdiginiz bir bonsainizi bir gun icerisinde kaybetmeniz hictendir.

Bunun yaninda bonsai yasayan bir sanat dalidir bunu unutmayin yasayanin bir gun olebilecegini de aklinizdan cikarmayiniz, normal olumlerin disinda agaclarinizin sorumlulugu sizin elinizdedir. Kac tane bonsaiye bakabileceginizi de kendiniz hesaplayip bulmalisiniz(biliyorum bonsaiye basliyan biri artik her agaca bonsai yapilabilirmi gozu ile bakiyor ve her gordugu fidani almak onun uzerinde calismak istiyor bu durumda kendinizi nasil engelleyceginizi bilmiyorum cunku ayni duygulari, uzun yillar var bende hala daha yasiyorum.)
Hepinize guzel ve keyifli bonsai calismalari diliyorum.

Düzenleyen Ali H. ALI : 25-12-2007 saat 14:19
Eski 25-12-2007, 10:53   #1129
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Merhaba Ali Bey,

Polatuz'un söyledikleri doğru. Ama sizinkiler de öyle ve ben sizin söylediğiniz " bonsaiye basliyan biri artik her agaca bonsai yapilablirmi gozu ile bakiyor ve her gordugu fidani almak onun uzerinde calismak istiyor bu durumda kendinizi nasil engelleyceginizi bilmiyorum cunku ayni duygulari, uzun yillar var bende hala daha yasiyorum.) sözüne yürekten katlıyorum.

Haftasonu ilk bonsaimi yaptım ve siteye yükledim. 2 gündür şimdi hangi ağacı alsam diye düşünüp duruyorum. Liste yaptım . Listemde oya ağacı, mor salkım, gülibrişim, kumkat, sığla, incir, çalı fırçası var. Fidanlıkta artık hangilerini bulursam alacağım. Evde de havai köklendirme için baharı bekleyen acer palmatum var. Bu aralar aklımda sürekli bonsai var. Varsa yoksa bonsai. Ne kadar güzel. Keşke yıllar önce tanışsaydım bonsai ile. Hayatıma farklı bir boyut kattı. Sizlere çok teşekkürler.

Düzenleyen uzman16 : 25-12-2007 saat 13:01 Neden: harf yazım yanlışı
uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 12:29   #1130
Ağaç Dostu

Uzman 16 iyi gunler, bonsaiye gec basladim diye uzulmeyiniz. Onunuzde bircok bonsai yapacak bolca zamaniniz olacak.

Dedigim gibi kendinizi surekli agac almaktan nasil alikoycaginizi bilemiyorum. Cunku ben vazgecemedim ama bunun yaninda sorumlulugumu da biliyorum, satin aldigim veya yetistirdigim fidanlari, bonsai yapana kadar ve bonsai yaptiktan sonra da yasatmaya ozen gosteriyor olsam da arada istemedigim kayiplar oluyor.

Yapacaginiz bonsailerin uzun omurlu olmasini dilerim.

Eski 25-12-2007, 13:38   #1131
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Sayın Ali H. ALI sizin bir üsteki yazınızıda sonunakadar bir nefesde okudum Sayın Polatuz' un
da bu uyarıları dikkate almamak en ölümcül hatalardan biri olur elbet ama hepsi ölecekmiş gibi bakarsak ne bonsai sanatını öğrenebilir nede normal hayatda başka işler yapabiliriz diye düşünüyorum bizim görevimiz sorumluluk üstlenerek gerekli tedbirleri almak geresi olacağına kalmış.
Yolda kaza olabilir trafik çok yoğun bugün işe gitmeyelim diyemeyiz sorun varsa daha dikkatli yola çıkar yolumuza devam ederiz.
Önemli olan sorumluluk duygusuyla bilinçli bir şekilde yolumuza devam etmek diye düşünüyorum. Uyarı ve yönlendirmelerinizi takdirle karşılyor devamını diliyorum çok teşekkürler.

Eski 25-12-2007, 15:46   #1132
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Hepinize iyi gunler, Desperado bonsaiye ilgi duyman ne guzel. Sayin Msgurkanin da belirtigi gibi sansli birisiniz cunku o sizinle birikmis bilgi ve deneyimlerini paylasmaya hazir.

Bonsainin Kibrista da bilinip yapilmasini cok istiyorum ve elimden geleni de yapmiya hazirim. Agaclar.net bonsai forumunda pratik olarak baslamaniz icin yeterli bilgiler vardir. Deneyimlerinizi de bonsai forumunda paylasirsaniz, bir cok uyeye de faydasi olur.

Kibrista bir bonsai atolye calismasi eninde sonunda olacak, hele bir bonsaiye meraklilar one cikip ben de varim desinler ve bu ilk adimdan sonra hersey daha keyifli ve daha hizli gelisecegine inaniyorum.

Serhan eteburlarin yani sira bonsaiyi de denemelisin dusundugun kadar zor degildir ve oldukca da keyifli, ogretici, dinlendirici bir ugras.

Buket hanim, dergi icin soylesi yapacaktiniz bir gelisme varmi?
Bu arada Sengul hanim uzun zamandir ugramiyor, umarim sadece is yogunlugundandir ve bir tatsizlik yoktur.
Buket hanim sizin bonsai calismalariniz yokmu? varsa bansai forumunda paylasirmisiniz? eger yoksa, pratik calismalara ne zaman basliyorsunuz?(bonsai atolye calismasi icin yazdiklarinizi goz onune alip sizin de bonsaye karsi ilginiz oldugunu dusunuyorum)

Hepiniz saglicakla kaliniz.
Ali Bey, dergi için yapacağım söyleşi ile ilgili girişim yapıp Mustafa Bey ile telefon aracılığı ile tanışıp, konuştum. Mustafa Bey, bahçesini küçük bir cafe şeklinde düzenlemiş, hafta sonları orada olduğunu söyledi. Konuştuğumuz günden bu yana hiç bir hafta sonu oraya gidebilmek için uygun hava bulamadım. Ya yağmurlu idi ya rüzgarlı. Geçen hafta da bayram tatiline rastladı bayram ziyaretleri ile geçirdik.
Bugünlerde(Belki bu hafta) Branch için oraya gideceğim ve söyleşiyi yapıp fotoğraf çekeceğim. İnşallah bahçedeki güzel bitkiler uyumaya başlayıp manzarayı bozmamıştır.

Bonsai konusuna gelince doğrusu Mehmet Beyin çalışmalarını ve derlediklerini görünce benim de canım Bonsai'yi çekiyor hatta gezdiğim yerlerde Mehmet Bey'in önerisi ile zeytin fidesi bakıyorum. Ancak doğruyu söylemek gerekirse başaramaz, öldürürsem diye de korkuyorum. Sanırım biraz daha cesaret toplamam gerekiyor.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 17:07   #1133
Serhan

Serhan's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2007
Galeri: 7
Ali Bey merak etmeyin sizlere güvenerek, elimizden tutup bizi yönlendireceğinize inanarak bonsai'ye da el atmaya karar verdim. Acemi bir kişi olarak sizlerden fikir almak en doğrusu, bonsai için ilk olarak hangi ağacı seçmemi önerirsiniz. Bu arada Mehmet Salih bey sizin de yardımlarınızı bekliyorum.

Serhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 20:25   #1134
Ağaç Dostu

bonsaisever's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2005
Galeri: 48
Bonsai bizler için çok yeni bir sanat.
Yeni olan bu sanatın geliştirilmesi ve yayılması için yapılan toplantılarda da hepimizin yeni şeyler öğrendiğini görüyoruz.
Bire bir eğitimini alamadığımız bu konunun esas eğitmenleri, bu zamanda bonsaiye başlayan arkadaş olacaklar.
Ancak, bonsaiye gönül veren arkadaşların çoğu farklı ağaç türlerini kullanarak bonsai yapmaya çalışıyor.
Bunun, bakımı hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığımız ağaçları kaybetmemizi kolaylaştırdığı için bulunduğumuz bölgeye uyum sağlayan, sevdiğimiz ve beğendiğimiz bir veya iki ağaç türü üzerinde çalışılması gerektiğine inanıyorum.

Düzenleyen bonsaisever : 26-12-2007 saat 18:16
bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 21:11   #1135
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Serhan, hadi hayırlısı olsun.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 22:39   #1136
Ağaç Dostu

Sergül's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2007
Arkadaşlar, bölümümüzde bu son günlerde bonsai'ye olan ilgi bende de bir merak uyandırdı. Google arama motorunda bonsai resimlerine bakarken açelya çiçeğine benzer bir bitki gördüm, acaba açelyadan da bonsai oluyormu?

Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 22:40   #1137
Ağaç Dostu

msgurkan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2007
Galeri: 1
Kıbrıs'ta fidancılarda uygun fidan bulmak kolay değil. Ancak doğadan sökülen fidanların kök yapısını oluşturması ve hayatta kalması için en az bir yıla ihtiyacı vardır. Yeni başlayan arkadaşlar sadece bu tür fidanlarla çalışırlarsa hevesleri kırılır. Halbuki fidancılardan bulunacak uygun fidanlarla kendi denemelerini yapma, hızlı ve başarılı sonuç alma ihtimalleri daha yüksektir. Başarılı sonuç daha çok motivasyon yaratır. Sonuç olarak fidancıları ziyaret etmek gerekir. Orman Dairesinin Lefkoşa'da Dereboyu'ndaki veya Güzelyurt'taki fidanlıklarına bir bakın. Hatta ayarlayabilirsek birlikte bile gidebiliriz. Süs narı, Selvi, mazı, cemile, akasya, biber ağacı gibi fidanlar bulmak mümkün. Fiyatları da 2-5 YTL arasındadır. 5-10 tane küçük fidan alıp minyatür veya küçük bonsailer yapılabilir. Saksı olarak da Lefkoşa'daki Binbir Çeşit maazasından alınacak sahte bonsailerin saksıları kullanılabilir. Yalnız saksı içindeki plastik ağacı sökmek için bir gece suda tutun ki içindeki alçı yumuşasın ve kolay sökülsün. saksı içindeki kaya görüntüsündeki parçayı atmayın onu da kullanabilirsiniz. Fiyatları yanılmıyorsam 3-4 YTL'dir. Örnek olarak benim yaptığım şu bonsailerin benzerini yapabilirsiniz.
MinyatürSelvi.jpg
MinyatürBiberağacı.jpg

msgurkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2007, 23:02   #1138
Ağaç Dostu

msgurkan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2007
Galeri: 1
Sergül Hanım, Açelyadan çok güzel bonsai yapılabilir. Ben henüz denemedim. Bizim mevsime dayanıklı mı bilmiyorum. Yakında size ulaştıracağım videolardan ismi "twob11azalea-1" olanı izlerseniz özellikleri, budama,telleme ve saksı değişimi konusunda bilgiler alabilirsiniz.

msgurkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2007, 11:21   #1139
Ağaç Dostu

Hepinize selamlar, arkadaslar bonsaiye olan ilginiz umarim surekli olur.
Bu arada bonsai icin yazacaklarinizi bonsai forumundaki uygun basliklarda yazarsaniz, Kuzey Kibris forumuna yazan uyeler yani sira diger uyelerimiz de faydalanir. Ornegin bonsai saksilarindan cikarilan plastik bonsailerin saksilarini, tekrar kullanmak guzel bir bilgi. Yalniz bu sayfada kalirsa cok az kisi bilecek.

Buket ve Sergul hanimlar, Mehmet bey, ve Serkan ve bonsaiye ilgi duyan arkadaslar, hepinizi bonsai golgesi altinda sohbete bekliyorum.

Kibrista da bonsainin yavas da olsa bilinip, sevilip, yapilacagindan eminim.
Saglicakla kaliniz.

Eski 26-12-2007, 12:40   #1140
Ağaç Dostu

Bonsaisever'e katiliyorum. Bonsai yapacaginiz tur hakkinda ne kadar bilgi sahibi olursaniz agaci yasatma sansiniz da o kadar cok olur.

Binlerce yildir oralarda yasiyan, yerli agac turlerinden yapacaginiz bonsailer sanirim ne sizi ne de agaclarinizi hic zorlamadan sorunsuzca uzun bir yasam suren bonsailerinizin olmasini sagliyacaktir.(ozellikle iklime uyum acisindan)

Bu diger agac turlerinden bonsailer yapmayin anlamina gelmiyor. kendinizi diger agac turlerine hazir oldugunuza inandiginiz(tur hakkinda yeterli bilgi ve uygulanacak teknikler) zaman onlardan da bonsailer yapabilirsiniz.

Hepinizin saglikli uzun omurlu bircok bonsaisi olsun.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025