![]() |
|
![]() |
#1412 |
Ağaç Dostu
|
Mehmet Bey, Kıbrıs'ta bonsaiye biraz ilgi yaratabildik ancak benim dışımda bonsai yapmaya başlayan henüz yok. Keşke birkaç kişi olabilsek, ben de yalnızlıktan kurtulsam. Düzenleyen msgurkan : 10-02-2009 saat 21:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Ağaç Dostu
|
Memet bence de guzel olur. agaclar.net toplantilari ve bonsai. once, belli tarih ve mekan belirlensin. Belki onceleri katilim az olur ama gun gectikce ilginin artacagini dusunuyorum. Ozellikle de Mehmet salih beyin ornek calismalirini gorenler, yakinlarina anlatacaklari ile bircok kisinin ilgisini cekecegini dusunuyorum ve kisa bir sure icerisinde toplantilarda istenen sonuclar alinabilecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Ağaç Dostu
|
Mehmet Salih bey, K. Kibris toplantisini ne zaman yapmayi dusunuyorsunuz? belki bir zaman daha, toplantilar icin, sizin ozveri le calismaniz gerekecek. Su anda pek ilgi yok gibi gorunse de, ben onumuzdeki gunlerde hem toplantiya hemde toplanti icerisinde deginilecek olan bonsaiye karsi, ilginin artacagini dusunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2009
|
Selamlar, siteye üye oluşumun ilk günü ve bir bonsai'ye sahip oluşum 1. haftası henüz. Bonsai bakımı konusunda bilgi edinmek ve bonsaimi yani Selmancığımıu yaşatmak istiyorum.Selman bana geldi ve ortam değiştirdi de mi yaprakları döküldü anlamadım ![]() Ne yapmak gerekir?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle bonsai sevdalıları arasına hoş geldiniz. Bonsai nizin türünü bilmek lazım yaprak döken türmüdür dökmeyenmi iç mekan **** dış mekan bitkisimi. Bunları bilmeden size bir şey söyleyemeyiz. Bir resim yükleme **** ayrıntılı bilgi verebilirseniz daha doğru cevaplar gelecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Kelebekler Vadisinin bonsaisi
Geçen ay ilk defa Fethiye'deki Kelebekler Vadisini görmeye gittim. Korkumdan tepeden doğru dürüst bakamadım bile ama tepedeki yolun kenarında zeytinleri gördüm. Hemen fotoğrafını çektim. Keçiler yiye yiye bitkinin filizlerini bitki bu hale gelmişti. Bir bonsaiye benzettim. Keçilerin de sanatçı özellikleri var galiba. Ama üst dallara ulaşamamışlar. İşte zeytin : JD605385.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Ağaç Dostu
|
Izzet bey, cesitli nedenlerin etkisi ile dogada bonsai olarak buyumus bircok agac gorebilirsiniz. Bu zeytinin bu sekilde yasamini surdurmesinin nedeni de kecilerin onu surekli yemeleri. Dogada gordugunuz buna benzer agaclar, bonsai calismalarinizdaki gorus acinizi genisletir, dogada gorduklerinizi agaclariniz uzerinde uygulayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-07-2007
|
Herkese selam, Açıkçası ben tamamen cahilim bonsai konusunda ; ama görüntüsünden , istediği ihtimamdan ve buna karşılık sunduğu eşssizliğinden ve okuyabildiğim bu forum alanında (sadece 9 sayfasını) alınan hazdan ötürü bu yola çıkmaya karar verdim. Aylar evvel bu siteye üye olmuştum ama detaylı inceleme fırsatım olmamıştı. Ben kendim bir bonasi yetiştirmeye başlamaya karar verdim , burada okudularım doğrultusunda , ama gerçekten site içeriği öylesine zengin ki bazen en basit adımları bile atmakta benim gibi çaylağı tereddütte bırakıyor. Site içeriği ve bonsai ile tanışma temelleri hakkında bilgi sahibi olan sizlerden öncelikle forum başlıkları içinden hangisinde kaybolmam gerektiğini öğrenebilir miyim? Saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
|
İstanbul'dasınız. 22 şubatta atölye çalışmamız var. Ona katılın. Arkadaşlarla tanışır fikir alırsınız. Yeni başlayanlar için yardım başlığı altında, yeni başlayan arkadaşların neler yaptıklarını incelemeniz yararlı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-07-2007
|
memet bey çok teşekkürler. Atöyle bilgilerini form içinden bulmalıyım ; yoksa sizlerden öğrenebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...318#post364318 Buraya bakarsanız. Toplantı yerini ve zamanını takip edebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Merhaba; Çok okumaya çalıştım bu konuyu,hemen her şey var. Ama inanın;ne tür bir toprak karışımı,nasıl bir sulama yapılacağına dair bir cümleye denk gelmedim.Ayrıca ağacın sığ saksıda dik durmasını nasıl sağlayacağım. Köklerin baskısı ile devrilme devam halinde. Teşekkürler. Bu konuda bir yardım rica etsem...:-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=43 Yukardaki linkten bonsai toprak konusunu. Asagdaki linkten de sig saksi icerisine telle agaci nasil sabitleyceginizi ogrenebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=772 Bu iki konudan baska her seyin bu forumda oldugunu belirtiniz. Simdi hicbir eksiklik kalmadi size guzel bonsai calismalari diliyorum. Okuduktan sonra, takildiginiz yerler olursa yine sorabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Ağaçsever
|
Forumda bonsai ile ilgili her türlü bilgi var. Fakat farklı yerlerde olduğu için arama işlemini çok kullanmak gerekiyor. Örneğin siz bakım tedavide bir konu başlığı bakınırken o konu bir üyenin çalışması başlığında çok da güzel işlenmiş oluyor. Çok güzel öğretici çalışmalar, açıklamalı adım adım gösterimler, faydalı bilgiler var ama ulaşmak için biraz uğraşmak gerekiyor. Zira ben de hala daha uğraşıyorum istediğim şeyi bulmak için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar. ali hocam hürmetler çalışmalarımın fotoğraflarını çekecektim güya neden olmadı mı? diye sorarsan olacak ta eğer firsat bulabilirsem. Şimdide niye fırsat yok diyeceksin. Bu sevda bana çiçekçi dükkanı açtırdı şimdi dükkanla meşkulüm. Fakan bonsai lerden asla vaz geçmeye niyetim yok. ))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Ağaç Dostu
|
Actigin cicekci dukkani hayirli olsun. Iyi ya iste firsati sen yaratmissin. Dukkaninda, yapacagin bonsaileri sergiler, onlari satmiya kiyamasan bile, herkesin bonsaiyi tanimasini saglarsin. Calismalarinda kolayliklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar çok teşekkürler ederim. bir kaç kare şimdilik, inşallah dediğin gibi olacak 15 fidan ayırdım bonsai olacak tabi ben öyle zannediyorum))) olurmu? bilmem. (Sabırla dut yaprağı ipek olurmuş) )))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar. bayrampaşa kiler market yanı nadir tümer sok no72 parkın karşısı (tel 05242 652 28 20) beklerim çayları şimdiden söyledim soğumasın. hürmetlerimle)))) Düzenleyen neconeco : 24-04-2009 saat 00:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
|
BÜtün fidanlarım ve bonsailerimi işyerine götürdüm ortam daha uygun diye. Etrafımız açık arazi. İnek saldırısına uğruyorum. Sellukalarıma çok zarar verdiler, bir kaç gündür fidanlarımı tahrip ediyorlar. Ne yapsam geceleri gelmelerini engelleyemedim. Çelebi tarzı yaptığım narı iki kere söktüler saksıdan. Seneye bonsai saksısına alabileceğim bir duruma gelmek üzereydi. Gül zarar gördü. Mersin, zeytin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Yazılarınızdan cesaret alıp ben de bonsai adaylarımı telledim dün, telleme yapmadan önce budadım ****** bonsai olma yolunda ilerliyorlar en azından, bonsai aday adaylarım begonvil şimşir asma incir ve ful, her ne kadar olmaz mı acaba desem de ve nasıl yapacağımı bilemesem de bir tane hanımeli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|