View Single Post
Eski 25-12-2007, 10:35   #1128
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Hepinize merhaba, bu gun Noel bayrami her yer tatil ben de tatildeyim. Iki uc gunluk bir yagmurdan sonra(seneler var boyle yagmur yagmamisti) Bu gun hava gunesli ve guzeldi Bahcemi temizleme, kimi agaclarimi telleme ve budama firsati buldum. Bilgisayarin onunde de bolca zamanim olacagini dusunuyorum ve bu zamanin bir kismini da burada sohbet etmiye ayirdim.

Tekin beyin calismalarini paylastigi sayfada, Bonsaiye tutulmus bir arkadas, sayin Turkprinc3ss diyor ki gelecek yil ben de bonsai calismalarina basliyacagim. Dusundum da gelecek yila cok kalmadi bir hafta sonra aramizda yeni bir arkadas olacak ve bu arkadas fotograf cekmede oldukca iddiali biri ona simdiden aramiza hos geldin deyip, guzel bonsai calismalri yapip, fotograflarini da bizlerle paylasmasani dileleyelim.

Sayin Polatuz' un ayni sayfadaki, deneyimlerinden aktardigi onerileri de goz ardi etmeyip uzerinde dusunmemiz gerekiyor.

Bircok agaca bakmak size sorun yaratmiyor ve onlara bakabiliyorsaniz istediginiz kadar agaci bonsai yapabilirsiniz. Ama cok agaca bakmakta zorlaniyorsaniz veya daha fazla agaca bakmakta zorlanacaginizi dusunuyorsaniz kendinizi frenlemelisiniz. Emekli olanlarlarin belki yeterli zamanlari vardir da calisanlar icin cok agaca bakmak zaman bakimindan sorun olabilir. Ozellikle de sulama konusu yaz aylarinda cok onemlidir. Sicak ve ruzgarli bir gunde, susuz kalan, yillarca emek verdiginiz bir bonsainizi bir gun icerisinde kaybetmeniz hictendir.

Bunun yaninda bonsai yasayan bir sanat dalidir bunu unutmayin yasayanin bir gun olebilecegini de aklinizdan cikarmayiniz, normal olumlerin disinda agaclarinizin sorumlulugu sizin elinizdedir. Kac tane bonsaiye bakabileceginizi de kendiniz hesaplayip bulmalisiniz(biliyorum bonsaiye basliyan biri artik her agaca bonsai yapilabilirmi gozu ile bakiyor ve her gordugu fidani almak onun uzerinde calismak istiyor bu durumda kendinizi nasil engelleyceginizi bilmiyorum cunku ayni duygulari, uzun yillar var bende hala daha yasiyorum.)
Hepinize guzel ve keyifli bonsai calismalari diliyorum.

Düzenleyen Ali H. ALI : 25-12-2007 saat 14:19
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön