![]() |
|
![]() |
#391 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
Merhaba sn ormansefi, Aramıza hoş geldiniz öncelikle! Bonsai konusunda pek birşey bilmediğinizden öncelikle temel bilgileri araştırıp okuyarak başlayın hemen işe, forumumuz bilgi bakımından zaten son derece zengin, zorlanacağınızı sanmam. Ayrıca, size 1 saatlik mesafede bulunan Adem Keskin arkadaşım ile temasa geçmeniz durumunda sizden hiçbir yardım ve bilgiyi esirgeyeceğini de sanmıyorum, bu da sizin için bulunmaz bir fırsat zaten ![]() İlerleyen aşamalarda (temel konuları okuyup anladıktan sonra) kafanıza takılacak diğer her türlü sorunda ilgili başlığı kullanarak sorularınızı sorarsanız, tüm bonsaici arkadaşlarımız size seve seve yardımcı olacaktır. Bu arada madem yenisiniz sizi aşağıdaki başlıkta bir tanımak isteriz doğrusu ![]() http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Sn.Sametsokur. Ardıç hiç çalışmadım ve hiç tanıyorum. Ama dayanıklı bir tür olduğunu biliyorum. Ağacın çapının 6 katının 1/3'ünden kesilip tekrar büyütülmesinin ve yani çıkan liderin ana gövdenin en az 1/3 kalınlığına kadar tekrar geliştirilmesinin nedeni ağaca koniklik kazandırmak için olduğunu söylemeliyim. Çizdiğim şekilde 1 ve 5 nolu ağaçlar aslında aynı boydalar. Ama 2.resimde ağacı kesip, 3 ve 4 nolu resimlerde geliştiriyoruz. 5.resimde 1 nolu resimdeki ağacın boyu kadar olsada konik bir ağaç elde etmiş oluyoruz. Düzenleyen badrobot : 21-02-2014 saat 18:01 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
Sn.seccomann01. Beğeni için teşekkür ederim. Elimden geldiğince bildiğimi anlatmaya çalıştım. Aynı bu yöntemle yan dalları hatta ana yan dala bağlı dalcıklarıda geliştirdinizmi çok güzel bonsailer elde edersiniz. Ancak bu çok uzun bir zaman alır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-01-2014
|
Elimdeki ardıçlardan birini kurbanlık olarak seçtim. ve toprak gübre ve biraz kum karışımı yaparak yeni bir saksıya koydum. işte ardıç fidanının resmi aşağıda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
Sn Sametsokur, Gelişimlerini hem siz hem de bizlerin izleyebilmesi için, Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar - agaclar.net bölümünde adayınız için bir başlık açın dilerseniz. Başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2014
|
lütfen yardım ediiiin!
merhaba bende bonsai sevdasına yeni başladım , hatta daha başlamadım başlamak üzereyim ![]() ![]() tohumlar: karaçam , fıstıkçamı ve erguvan filiz ise bauhinia bu filiz tahmini kaç cm boylarda gelir sizce bunu hemen yeni bir saksıya almak gerekir mi vs . birde bunların bakımları güneş su ihtiyaçları nelerdir filizlerin tohumların ayrı ayrı bana açıkalarsanız çok sevinicem şimdiden herkese teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Filiz dediğiniz şey nedir anlamadım ama sanırım fidan/fide'yi kastediyorsunuz!? Bitkilerin ihtiyaçları ve bakımları türüne göre değişiklik gösterir, diğer sorduğunuz soruların tamamının cevapları geniş açıklamalarıyla birlikte bonsai bölümündeki değişik başlıklar altında zaten mevcut, biraz araştırma yapın, okuyun önce bakalım, yoksa size cevap verelim derken aynı bilgileri buraya kopyala + yapıştır yaparak sayfalarca yazı yazmamız lazım sil baştan ![]() Bir de madem yeni başladığınızı söylüyorsunuz, size ilk önerim tohum veya küçük fidanlarla başlamamanız olacaktır, ama madem sipariş verdiyseniz mümkünse ilk etapta kendinize dayanıkllı türlerden birkaç tane de gelişmiş adaylar seçin ki tohumlarınız/fidanlarınız bonsai yolunda büyürken sizde temel bonsai işlemlerini deneyimleyerek tecrübe kazanın. Başarılar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2014
|
palamut ağacı bonzai için uygun mudur? eğer uygunsa benim bir kaç küçük fidem var onlarla denemek istiyorum, değilse erguvanımı beklerken bahçedeki çam fidelerinden biriyle çalışma yapmayı düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Sn.böörtlen. Meşe Palamutu, Erguvan, Çam gibi ağaçlar çok yavaş büyürler. Eğer elinizdeki fidanlar çok çok küçüklerse gelişmeleri, büyümeli gerekli. Buda sizin sabrınızı bayağı bir test edecektir. Eğer gelişmiş ağaçlarsa (Çam hariç) oranlama yaparak ana gövdeyi sert budayıp başlayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaçsever
|
Bilgi için teşekkür ederim Sn.badrobot. Şanslıyım ki bahçemde boy boy fidan mevcut ve umarım şansım devam eder ve uygun bir fidan bulabilrim kendime, yarın ilk işim tüm araziyi taramak olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
|
Sn.böörtlen. Sizin bulunduğunuz bölgede Sn.Sakaki var. Bu kardeşimin çok fazla deneyimi vardır. Kendisiyle iletişim kurup yardım alabilirsiniz. Kendisinin size samimiyetle yardımcı olacağına eminim. Düzenleyen badrobot : 28-02-2014 saat 15:13 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaçsever
|
evet, Sn.Sakaki ile aynı bölgeden olduğumuz farkettim bende ama öncelikle hava da müsade ederse fidan araştırması yapmak istiyorum, bulursam fotoğraflarını çekip paylaşacağım fikirlerinizi almak için, tekrar teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birkaç hafta önce Adana'daki bonsai meraklısı arkadaşlarla bir araya gelip hem bir tanışma hem de ufak bir çalışma yapmıştık, keşke siz de önceden foruma kaydolup görmüş olsaydınız. Mart veya Nisan ayında bir atölye çalışması daha yapmayı düşünüyorum, gelebilirseniz adaylarınızı da getirirsiniz, hep birlikte bakarız. Ama zamanı belirli olmadığı için dilerseniz adaylarınızı foruma da yükleyebilirsiniz, böylece daha iyi bir fikir yürütüp yorum yapabiliriz. Ayrıca, özelden mesaj yazarsanız size telefonumu verebilirim, böylece elinizdeki adaylar uygun değilse bir an önce görmüş olur ve size herhangi bir fidancıdan uygun bir aday seçme konusunda yardımcı da olabilirim. Her halükarda adaylarınızı foruma yükleyin derim ![]() Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaçsever
|
Sn.Sakaki, 'keşke' için geç olsa da başlamak için doğru bir zaman diyerek, bir sonraki toplantınıza katılmak için elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz. Yarın köyüme gidip çamlığı ve çevre araziyi dolaşmayı planlıyorum tabi yağmur yağmazsa, daha evvel gözüme takılan kaya üstünde yetişmiş bazı fidanları eğer hala duruyorlarsa fotoğraflayıp, eklerim. Umarım güzel bir fidan bulabilirim, değilse hayata yeni kucak açmış erguvanımın büyümeseni bekleyeceğim sabırla ve şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2013
|
Herkese merhabalar,Bonsai'ye yeni baslayan biri olarak yardimlarinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.agaclarimin resimlerini atarim yakinda,simdiden tesekkurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaçsever
|
Sn Sakaki, haftasonu küçük bir araştırma yaptım bahçemde fakat hepsi budanmıştı, üstelik annem 'benim ağaçlarıma dokunma' diye kesin talimat verdi, işlerin yoğunluğundan araziye çıkıp bakamadım, aslında sınırda bir çam buldum ama ondan vazgeçtim, size komik gelebilir ama büyük ağaçların arasında yetişen bir ufaklığı söküp almak zor geldi bana, onunda büyümeye ve dallarında kuşları barındırmaya hakkı var gibi hislerle boğuştum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Yeni Üye
|
Agaclarim bunlar tavsiyelerinizi bekliyorum lutfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Yeni Üye
|
ve bir tane daha |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Bonsai ye yeni merak salanlardanım, okurken sizinkileri gördüm. Kendi adıma ilk üçü ile sonuncuyu pek sevdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaçsever
|
Merhabalar, Ben fidan seçimlerime salkım söğüdü eklemiştim. Adana da nehir kenarında mevcuttu, daldan yetiştirebileceğimi öğrenince almaya karar verdim fakat kendim geçemediğim için o bölgeye çalışanlarımızdan birini yolladım, o da sağ olsun ne kadar sarkan ağaç dalı varsa toplayıp getirmiş, fakat söğüde benzeyen tek resimdekiler ama kuşkuluyum, bu yüzden sizlere sormak istedim. Acaba fotoğrafta görülen ağaç salkım söğüt müdür? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Söğüt değil, sanırım Okaliptus ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaçsever
|
onca dalın içinden bir tane söğüt çıkmaz mı ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaçsever
|
Günaydın, Sanırım salkım söğüt konusunda doğru ağacı bulmuş çalışanımız ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
|
Evet bu söğüt |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2014
|
Tüm agaclar.net üyelerine selamlar öncelikle. Aranıza yeni katıldım. Umarım doğru konu üzerinden yazıyorumdur, yanlış yerde ise affola. Karsta görev yapıyorum , bu bölgede kışın hava ısısı -35 lere kadar inmekte ve doğal olarak ilk başlangıç için kolay sayılabilecek fazla bir bitki çeşitliliği bulunmamakta.Sıkça bulunan ağaç türleri Çam, Kavak, Söğüt, Akasya. Bonsai sevdasına dağ muşmulası ile başlamayı düşünüyorum. Sizce doğru bir seçim mi? Değil ise hangi tür ile başlamamı tavsiye edersiniz. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ufuk36. Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Kars-Kağızmanda bende 1 yıl kadar bulunmuştum, o nedenle iklimini azda olsa bilirim. Bence Çam'a hiç bulaşmayın. Ama Kavak, Akasya, Söğüt gibi türler hem ilklim olarak hemde hızlı büyümelriyle sizi çok memnun edecek türler. Cotoneaster (Dağ Muşmulası) Bonsai'leri çok güzel oluyor. Bende de 25 civarı adayım mevcut. Baharla ve havaların ısınmasıyla her yerlerinden patlattılar. Dal seçimi çok kolay olacak. Sadece biraz yavaş gelişen bir tür olması dışında ben pek problem göremiyorum. İyi çalışmalar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Yeni Üye
|
Sn. badrobot teşekkür ederim cevabınız için. Sanırım dağ muşmulası en iyi seçim olacak başlangıç için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Yeni Üye
|
Dağ Muşmulası Hazırlık
Selamlar öncelikle herkese. Bonsai ile tanışmam Dağ muşmulası ile olacak. Forumu yaklaşık 1 haftadır çok yoğun şekilde karıştırıyorum, notlar ediniyorum ama yinede soru cevap şeklinde soracaklarıma sizler sayesinde daha net cevaplar bulacağımı düşünüyorum. * Fidan edinerek başlamak niyetim, fakat bulunduğum bölge itibariyle herhangi bir fidanlığa gidip seçme imkanım yok, ya karstaki çiçekçiler vasıtasıyla ya da internet üzerinden sipariş şeklinde temin etmeyi düşünüyorum.Sizin önereceğiniz herhangi bir yöntem var mı, internet üzerinden alışveriş yapabileceğim bir site önerisi de olabilir. * 3-4 yaş veya daha yukarı yaşlarda fidan olacak.Doğru mu? * Toprak hakkında çok fazla bilgi var forumda fakat özellikle Dağ Muşmulası için kullanılan toprak karışımı hakkında bilgi bulamadım.Nasıl bir toprak karışımı kullanmalıyım. Ayrıca kullanılan toprak karışımında örneğin %25 toprak , % 25 torf, % 25 çakıl ve %25 lav kayası kırığı olduğunu düşünelim, bu malzemeler karıştırılarak mı yoksa tabaka şeklinde mi saksıya yerleştiriliyor. * Verilen gübre NPK 7.7.7 ve 10.10.10 olması yazıyordu çoğu konuda . Doğru mu? * Öncelikle gövde gelişiminin önemli olduğu ve bazı yöntemlerle gövdenin büyütülebileceği imkanı olduğu yazmakta. Sormak istediğim ise diyelim ki Sn. Ali H. ALI beyin belirttiği şekilde kök saçaklarını sunta tarzı bir malzemeye sabitleyerek toprak altına gömülmesi yöntemini kullanmak istiyorum. bu yöntemi saksıda gerçekleştirebilir miyim ve saksı büyüklüğü ne kadar olmalı. Derinlik veya genişliğin fazla veya az olmasının etkisi nedir. küçük bir fidan için 100 lt lik saksı kullanmanın sakıncası veya faydası nedir? Kısacası nasıl bir yol çizmeliyim kendime fidanı aldıktan sonra. Cevap verecek olan herkese çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai, bonsai eğitimi, bonsai fidan seçimi, bonsai köklendirme, bonsaiye adım atanlar, havai köklendirme, limon ağacı |
|
|