View Single Post
Eski 26-02-2014, 15:39   #398
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ParalelEvren Mesajı Göster
merhaba bende bonsai sevdasına yeni başladım , hatta daha başlamadım başlamak üzereyim siparişlerim henüz gelmedi elleri kulaklarında bugün yarın geliyorlar , durumu şöyle açıklıycam ben bir kaç gün evvel internetten bonsai tohumları satın aldım sonra bu site sayesinde ogrendim ki bonsai tohumları diye bir şey yokmuş ) fidanla başlayın tohumla degil diye önermişsiniz bende bunun üzerine birde filiz sipariş verdim, fidandan kastınız filiz mi bilmiyorum ama, aldığım tohum ve fılız turu
tohumlar:
karaçam , fıstıkçamı ve erguvan
filiz ise bauhinia bu filiz tahmini kaç cm boylarda gelir sizce bunu hemen yeni bir saksıya almak gerekir mi vs .
birde bunların bakımları güneş su ihtiyaçları nelerdir filizlerin tohumların ayrı ayrı bana açıkalarsanız çok sevinicem şimdiden herkese teşekkürler.
Merhaba, aramıza hoş geldiniz.

Filiz dediğiniz şey nedir anlamadım ama sanırım fidan/fide'yi kastediyorsunuz!?

Bitkilerin ihtiyaçları ve bakımları türüne göre değişiklik gösterir, diğer sorduğunuz soruların tamamının cevapları geniş açıklamalarıyla birlikte bonsai bölümündeki değişik başlıklar altında zaten mevcut, biraz araştırma yapın, okuyun önce bakalım, yoksa size cevap verelim derken aynı bilgileri buraya kopyala + yapıştır yaparak sayfalarca yazı yazmamız lazım sil baştan

Bir de madem yeni başladığınızı söylüyorsunuz, size ilk önerim tohum veya küçük fidanlarla başlamamanız olacaktır, ama madem sipariş verdiyseniz mümkünse ilk etapta kendinize dayanıkllı türlerden birkaç tane de gelişmiş adaylar seçin ki tohumlarınız/fidanlarınız bonsai yolunda büyürken sizde temel bonsai işlemlerini deneyimleyerek tecrübe kazanın.

Başarılar dilerim.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön