View Single Post
Eski 25-03-2014, 18:09   #420
ufuk36
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-03-2014
Şehir: Kars
Mesajlar: 4
Dağ Muşmulası Hazırlık

Selamlar öncelikle herkese.

Bonsai ile tanışmam Dağ muşmulası ile olacak.

Forumu yaklaşık 1 haftadır çok yoğun şekilde karıştırıyorum, notlar ediniyorum ama yinede soru cevap şeklinde soracaklarıma sizler sayesinde daha net cevaplar bulacağımı düşünüyorum.

* Fidan edinerek başlamak niyetim, fakat bulunduğum bölge itibariyle herhangi bir fidanlığa gidip seçme imkanım yok, ya karstaki çiçekçiler vasıtasıyla ya da internet üzerinden sipariş şeklinde temin etmeyi düşünüyorum.Sizin önereceğiniz herhangi bir yöntem var mı, internet üzerinden alışveriş yapabileceğim bir site önerisi de olabilir.

* 3-4 yaş veya daha yukarı yaşlarda fidan olacak.Doğru mu?

* Toprak hakkında çok fazla bilgi var forumda fakat özellikle Dağ Muşmulası için kullanılan toprak karışımı hakkında bilgi bulamadım.Nasıl bir toprak karışımı kullanmalıyım. Ayrıca kullanılan toprak karışımında örneğin %25 toprak , % 25 torf, % 25 çakıl ve %25 lav kayası kırığı olduğunu düşünelim, bu malzemeler karıştırılarak mı yoksa tabaka şeklinde mi saksıya yerleştiriliyor.

* Verilen gübre NPK 7.7.7 ve 10.10.10 olması yazıyordu çoğu konuda . Doğru mu?

* Öncelikle gövde gelişiminin önemli olduğu ve bazı yöntemlerle gövdenin büyütülebileceği imkanı olduğu yazmakta. Sormak istediğim ise diyelim ki Sn. Ali H. ALI beyin belirttiği şekilde kök saçaklarını sunta tarzı bir malzemeye sabitleyerek toprak altına gömülmesi yöntemini kullanmak istiyorum. bu yöntemi saksıda gerçekleştirebilir miyim ve saksı büyüklüğü ne kadar olmalı. Derinlik veya genişliğin fazla veya az olmasının etkisi nedir. küçük bir fidan için 100 lt lik saksı kullanmanın sakıncası veya faydası nedir?

Kısacası nasıl bir yol çizmeliyim kendime fidanı aldıktan sonra.

Cevap verecek olan herkese çok teşekkür ederim.

ufuk36 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön