View Single Post
Eski 21-02-2014, 10:06   #391
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ormansefi Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar ben orman işletme şefiyim.bendede bonsai merakı var. hatta hergün arazide gezerken hep bonsai olabilecek ağaçlara bakmaya başladım.işimin güzel tarafı ormanda dolaştığım için herçeşit ağaç türüyle ve değişik formlarda karşılaşabiiliyorum. biraz yaşam şartları zor olan yerlerde kayanın üsütnde mesela çam ağaçları öyle bir gelmişki bildiğin bonsai onu ordan alıp saksıdan yetiştirmeye devam edebilirmiyim bilmiyorum.ben zonguldakta görev yaptığım için her türlü yapraklı ve ibreli ağaçları doğal ortamlarında rahatlıkla görebiliyorum. bonsai konusunda ben neler yapabilirim tavsiyesi olan arkadaş varmı? neler yapmalıyım?

Merhaba sn ormansefi,

Aramıza hoş geldiniz öncelikle!
Bonsai konusunda pek birşey bilmediğinizden öncelikle temel bilgileri araştırıp okuyarak başlayın hemen işe, forumumuz bilgi bakımından zaten son derece zengin, zorlanacağınızı sanmam.

Ayrıca, size 1 saatlik mesafede bulunan Adem Keskin arkadaşım ile temasa geçmeniz durumunda sizden hiçbir yardım ve bilgiyi esirgeyeceğini de sanmıyorum, bu da sizin için bulunmaz bir fırsat zaten

İlerleyen aşamalarda (temel konuları okuyup anladıktan sonra) kafanıza takılacak diğer her türlü sorunda ilgili başlığı kullanarak sorularınızı sorarsanız, tüm bonsaici arkadaşlarımız size seve seve yardımcı olacaktır.

Bu arada madem yenisiniz sizi aşağıdaki başlıkta bir tanımak isteriz doğrusu
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön