![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Madımak. Bizim orada da cacık derler. Toplanması zor ama yemesi çok keyiflidir ![]() ![]() ![]() Bitkileri, pişirmeden doğalına en yakın halde tüketirsek besin maddelerinden daha fazla yararlanırız. Haksız mıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Madımak-maşmak
Bizim oralarda madımak yerine maşmak derler.Toplaması ayıklanması tam sabır işidir ama iş yemeye gelince çok lezzetli olması zahmetini unutturur.İstanbul'da yeşillik alanlarda madımak göremedim ama pazarlarda ve büyük marketlerin reyonlarında konservesini görüyorum.Bizim memlekette kış için kuruturlar.Koyu ayranlı çorbasını yaparız kışları sıcak içimizi ısıtır, yazları soğuk çorbası serinletir. 1 su bardağı kırık pirinç(ufak) 2 su bardağı (dolu dolu) madımak 2 yemek kaşığı tereyağ 5 su bardağı su isteğe bağlı miktarda tuz. madımaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Pişmiş harç sıcakken veya soğukken koyu ayran eklenip servis edilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|