| 
	
		
		
			
			 
				
				Madımak-maşmak
			 
			 
			
		
		
	        Bizim oralarda madımak yerine maşmak derler.Toplaması ayıklanması tam sabır işidir ama iş yemeye gelince çok lezzetli olması zahmetini unutturur.İstanbul'da yeşillik alanlarda madımak göremedim ama  pazarlarda ve büyük marketlerin reyonlarında konservesini görüyorum.Bizim memlekette kış için kuruturlar.Koyu ayranlı çorbasını yaparız kışları sıcak içimizi ısıtır, yazları soğuk çorbası serinletir. 
1 su bardağı kırık pirinç(ufak) 
2 su bardağı (dolu dolu) madımak 
2 yemek kaşığı tereyağ 
5 su bardağı su 
isteğe bağlı miktarda tuz. 
madımaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Pişmiş harç sıcakken veya soğukken  koyu ayran eklenip servis edilir.  
		
		
		
                
		
		
		
	 |