![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde pazarda köylü bir hanımefendi dedi ki ; "Biz herşeyin yapraklarından dolma sararız". Nasıl yani dedim? Başladı saymaya , (ben de yutkunmaya) -Taze dut yaprağından -Ayvadan -Kaldırıktan (burada hafiften gülümsediğimi görünce, "bak işte bunlar" diyerek kocaman yaprakları olan 1 demet tüylü yeşillik gösterdi.) -Asmadan -Pazıdan -Kara lahanadan -Beyaz lahanadan -Enginar yapraklarından - Kabak çiçeğinden aklımta tutabildiklerim bunlar. Ve o hanımdan, 1 demet kaldırık aldım. 50 ykrş'a Bana yeni bir lezzet kazandırdığı için kendisine minnettarım. Sararken elimi kaşındırsada, çok lezzetliydi. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
mavi-yeşil
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul / Bostancı
Mesajlar: 80
|
Alıntı:
Düdük makarna büyüklüğünde saplarını doğrayıp, haşlıyorsunuz. Daha sonrasında, ufalanmış ekmek içi ve soğanla birlikte kavurup, son olarak içine yumurta kırıp afiyetle yiyorsunuz Sarması kadar güzeldir, denemenizi tavsiye ederim ![]() Düzenleyen melevcan : 24-04-2007 saat 17:47 |
|
|
|
|
![]() |
|
|