![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-01-2012
|
Sn. Eser İlhan, ayrıca konu tatlıya bağlanmışken tekrar kışkırtıcı mesajlar atıp konuyu kaşımaya devam eden ve yine gerilim ortamını başlatan üyelere neden tepki göster miyorsunuz? Düzenleyen syılmaz : 31-01-2012 saat 21:22 Neden: imla |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Başlığa artık girmeme niyetime rağmen neler konuşulmuş diye bugün tekrar baktığımda önce Odeh'in 149 no.lu mesajını sonra da sizin alıntı yaptığım 153 no.lu mesajdaki ifadelerinizi okuyunca her ikisine de cevap verme ihtiyacını hissettim. Durum budur..... Aşağıya göndermediğim mesajımın giriş kısmını da ilave ediyorum sizin için : "Sevgili Arkadaşlar, bu başlığa bir haftadır uğramadım. Konuya dair tüm söyleyeceğimi 42 no.lu mesajda söylemiş olduğumdan konuya dair yeni birşey söylemeyeceğim, bugün bir haftadır yazılmış olanların bana düşündürdüklerini paylaşmak istedim sadece. Haddimi aşarsam umarım affedersiniz ![]() Yazılanları dikkatle okudum ve üzülerek bu tartışmanın kendisin de bir tür "av"a dönüşmüş olduğunu gördüm. " Ne kadar yaralayıcı kelimelerle vurursam o kadar iyi" mantığıyla bir sürü satır yazılmış. Özellikle içimi acıtanları alıntılama yapmadan (çünkü isim vererek şahsi hale dönüşmesini istemedim) cümle olarak seçip aşağıya aldım : .......Avcıların büyük çoğunluğu acıma ve merhamet duyguları bulunmayan saldırgan, sadist, ileri düşünceleri bulunmayan insanlar. ...…nede olsa sizin tanıdıklarınız hep psikopat, sadist falanmış, belki ondandır. ….Anlamayacağınızdan ve boşa yazdığımdam eminim ama yazalım bakalım. …….Eğer bir avcı avda bir kurt sürüsü, bir ayı tarafından öldürülse inanın hiç acımam.. ……………………………….Ava giden avlanır inşallah.. ………………..Dil çıkarma efekti olsaydı, cevap olarak onu ekleyecektim. ………Sığırcığı sadece elinde sapan ya da havalı tüfekle kuş öldüren salak çocuklar vurur, ( çocuklar ki onlar hepimizin içini sevgiyle titreten varlıklardır ) " Gördüğünüz gibi sayın syılmaz, her iki taraftan da alıntılar yapmıştım ama konuyu siz açtığınız için konuyu taşıma ve yönlendirme yetisinin de sizin elinizde olduğunu düşünüyorum doğrusu, bunu da yadsıyamam.. Bu arada yazmakta tereddüt ettiğim, fakat bu tartışmada dikkatimi çeken bir olgudan da söz etmeden geçemeyeceğim : Her iki taraf da fikrini savunurken dinsel öğelerle düşüncelerini desteklemek gereğini duyuyor. Son derece somut ve ayakları yere basan bir konu tartışılırken, ruhani dünyamıza ait olması gerektiğini düşündüğüm , allah, din, ayetler, ahiret, günah-sevap vb. kavramlarla tartışılan konunun birleştirilişini de yadırgadım doğrusu. Benim düşüncelerim şimdiye kadar ifade ettiklerimden ibarettir. Daha önce de birkaç kez söylediğim gibi, bir ortak paydaya gelemeyeceğimiz için ve konuya katabileceğim farklı bir bakışım da olmadığından sizlere iyi tartışmalar dileyerek bu başlıktan gidiyorum ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Yasal mevzuatta atıcılığın önüne engel koymaktan başka bir işe yaramadığı için malesef uluslararası alanda başarılarımız çok az. Ama Oğuzhan Tüzün gibi başarılı sporcularda mevcut, kendisi iki defa Dünya Trap Şampiyonasında 1.'lik elde etti. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Hem de kurban kesmek gibi bir adedimiz varken... Kurban kesmeyi onaylıyorsanız ve vejetaryen değilseniz yani yolunuz kasaba uğruyorsa avcılıkla ilgili yorumların bu kadar sert olmaması gerekiyor... Avcıların (en azından burada yazanların) da onaylamadığı avlanma biçimini esas alıp, ona göre tepki göstermek, acemi kasabın kurbanlık hayvanı kısa sürede kesemediğini görüp, kurban etme adeti yasaklanmalıdır demesine benziyor... Avlanmadığımı söylememe gerek yok. Av eti olduğunu bildiğim zaman o eti de yiyemiyorum. Hatta uzun zamandır eve getirilen kurban etlerini de yan komşuya veriyorum. Et kasaptan alınırken, sanki hayvan ölmemiş yanılgısı içinde oluyoruz. Kasapların, kestikleri havyanların önünde hatıra fotoğrafı çektirmemeleri bunu kolaylaştırıyor olabilir ![]() Ama elimizi vicdanımıza koyunca, avcının karşısındaki hayvan kadar, mezbahaya giren hayvan da korkuyor... Avcının tüfeği karşısında kendini koruyacak durumda olmayan hayvan, bağlanıp asıldığı yerde, kasabın bıçağından da kendisini koruyamıyor... Avlanırken kaçma ihtimali küçük de olsa var ama mezbahada bu oran daha az... Sözün kısası, vejetaryen değilseniz tepkileriniz çok dürüst sayılmaz... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Malina, avcılığa karşı çıkan bizlerin burada neyi savunduğumuzu sanırım size iyi anlatamadık. Mezbahanede kesilen hiç bir hayvan zevk için kesilmiyor. Bizler zevk için hayvan öldürülmesine karşıyız. Kaldı ki burada yazan hiç bir avcının da et alamayacak kadar kötü ekonomik koşullara sahip olduklarını sanmıyorum. Sırf zevk ve hobi amacıyla hayvan öldürüyorlar ki buna karşıyız. Kendi adıma konuşayım tepklilerim ve dürüstlüğüm konusunda içim rahat. Saygılar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Şu karda kışta, özellikle tüm yabani hayvanların en çaresiz olduğu bir dönemde yurdun hemen her yerinde neredeyse tüm avcılar faaldir bence.. Bunun hakkaniyeti olamaz.. Ben şu karda kışta bu topiğe avlanmanın meziyetlerinden dem vuran arkadaşlardan ''...yahu..avın serbest olduğu dönemlerde ava çıktık..iyi güzel avlandık..etlerini yedik..bak şimdi kar kış..bizim avlayacağımız hayvanların en aciz, en aç, en korunmasız günleri..şimdi av değil merhamet,yardım zamanı..silahımızı bırakalım..alalım 3-5 kilo yem veya yiyecek..çıkalım avlandığımız sahalara..uygun yerlere yem bırakalım..'' diye bir mesaj yazmalarını çok bekledim.. Eğer böyle bir mesaj okuyabilseydim inanın avcı arkadaşlar lehine biraz daha olumlu düşünebilecektim.. Ama..maalesef yok böyle bir zarif davranış gösterebilen.. Avcı arkadaşlardan böyle bir jest göremediğimiz gibi, ben dahil, çevremizdeki aç çaresiz kuşları, hayvanları yemleyen bizleri dahi adeta ti'ye alan mesajlar yazıyorlar ki, üzülmemek elde değil..tabi..onlar adına.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu an itibari ile zaten keklik ve tavşan için av sezonu kapandı, göçmen kuşlarında çoğu göç etti. Birşey yazarken önce dünyadan haberiniz olsun. Çoğu av hayvanı için sezon Ekim'in ortasında başlar, Ocağın ortasında (bazen sonunda) biter. Ne yani ilkbaharda, yazda hayvanların üreyip yavrularını büyüttüğü mevsimde mi avlanalım? Sezon tabi ki kışın ilk ayları olacak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu başlık altında avcılığın iddia edildiği kadar kötü olmadığını savunmak durumunda iseniz (ki yazışmalara bakılınca öyle) aksini savunanlara karşı, onların üslupları zaman zaman sertleşse de, siz (sizler) sakin olmak durumundasınız. Son tahlilde, "aman ne iyi iş yapıyorsunuz" denecek, bu konuda tartışılmayacak bir iş değil söz konusu olan... Değil mi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|