agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Lonicera (Lonicera kamtschatika) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/8341.htm)

bari 25-04-2016 09:42

2 Eklenti(ler)
HOneyberryler bu sene bol meyveli..

esflora 29-04-2016 18:20

Duet meyveleri olgunlaşmaya yakın

1 Eklenti(ler)
Sakarya'daki honeyberry gözlemlerimizin en özel sonucu çok yeni çeşitlerden olmamasına rağmen Duet çeşidinin performansı oldu. Hala çok hızlı sürmeye devam ederken meyveleri de sonunda olgunlaşmaya başladılar. Diğerlerinden daha fazla güneşte olmasına rağmen hala yemyeşil canlı canlı yaprakları var.

yasinmetin 02-05-2016 15:12

sayın esflora biraz önce sitenizden Duet ve Altaj türlerinden sipariş verdim. 1200 rakımlı Ankara'nın Kuzeyinde bulunan bahçemde yetiştirmeyi planlıyorum. Umarım doğru tercih yapmışımdır, ne dersiniz?

esflora 03-05-2016 13:00

Tabii ki uygun. İleride birkaç çeşit daha katmanızı öneririm. Bizde 25 çeşit var ve birbirini destekleme mükemmel diyebilirim. Genelde üreticiler en az 4 çeşit dikim yapıyorlar. Aurora, Honeybee ve Borealis'i ekleyebilirsiniz.

yasinmetin 03-05-2016 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esflora (Mesaj 1458630)
Tabii ki uygun. İleride birkaç çeşit daha katmanızı öneririm. Bizde 25 çeşit var ve birbirini destekleme mükemmel diyebilirim. Genelde üreticiler en az 4 çeşit dikim yapıyorlar. Aurora, Honeybee ve Borealis'i ekleyebilirsiniz.

Aurora ve honeybee için cezbedici bir fiyat verirseniz hemen sipariş verebilirim, mesela 2 si 100 TL havale ile ;)

esflora 05-05-2016 14:29

Esflora'da çalışan biri olarak bu şekilde bir satışımız olmadığını belirteyim. Benim ki sadece bir öneriydi.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1458783)
Aurora ve honeybee için cezbedici bir fiyat verirseniz hemen sipariş verebilirim, mesela 2 si 100 TL havale ile ;)

yasinmetin 05-05-2016 19:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esflora (Mesaj 1459222)
Esflora'da çalışan biri olarak bu şekilde bir satışımız olmadığını belirteyim. Benim ki sadece bir öneriydi.

Kurumsal bir şirketsiniz yani :p neyse bu tarz bir üslupla karşılaşacağımı bilseydim hiç teklif etmezdim zaten, kusuruma bakmayın...

esflora 09-05-2016 09:33

Aurora meyveleri

1 Eklenti(ler)
En sonunda Aurora çeşidinin meyveleri de olgunlaşmaya başladı.

aydemiraydın 09-09-2016 15:55

esflora , honeybery ve goji fidanı fiyatlarını düşürmüş.

esflora 12-02-2017 16:05

Honeyberry yaprakları

2 Eklenti(ler)
Çok sert geçen bir kışın ardından honeyberry fidanları yapraklanmaya başladılar. Yapraklarla birlikte çiçek oluşumları da gözlemleniyor. Her zamanki gibi Duet ve Aurora en geç kalanlar. Daha yeni yeni bir şişkinlik başlangıcı var.

esflora 04-03-2017 18:52

Nimfa - Duet

1 Eklenti(ler)
Nimfa çeşidi çiçeklenirken Duet çeşidi de yapraklanıyor.

aydemiraydın 07-03-2017 06:48

honeybery nin soğukla sıkıntısı yok -18 leri gördüler ve hepsi yapraklandı. sıkıntı yaz sıcağını atlatabileceklermi? bursa bilecik hattı kışın çok sert yazında çok kavurucu bir iklime sahip. honeyberylerin ph ile pek sorunu olmayacak gibi.

yarenimex 07-03-2017 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1497973)
honeybery nin soğukla sıkıntısı yok -18 leri gördüler ve hepsi yapraklandı. sıkıntı yaz sıcağını atlatabileceklermi? bursa bilecik hattı kışın çok sert yazında çok kavurucu bir iklime sahip. honeyberylerin ph ile pek sorunu olmayacak gibi.

Bizim iklim de sizinki gibi.. Kışın bir keresinde eksi 28' i gördük. O soğuktan sağlam çıktı, sonuçta Sibirya bitkisi. Ama yazın kuru sıcağı perişan ediyor. Üç kez denedim, aynı sonuç. Sonunda vazgeçtim. Yazın gölgeleme yapmak ve sıkça sulamak bitkinin çevresine nemli hava sağlamada faydalı olabilir.

aydemiraydın 07-03-2017 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex (Mesaj 1498012)
Bizim iklim de sizinki gibi.. Kışın bir keresinde eksi 28' i gördük. O soğuktan sağlam çıktı, sonuçta Sibirya bitkisi. Ama yazın kuru sıcağı perişan ediyor. Üç kez denedim, aynı sonuç. Sonunda vazgeçtim. Yazın gölgeleme yapmak ve sıkça sulamak bitkinin çevresine nemli hava sağlamada faydalı olabilir.

teşekkürler. sanırım bizim durumumuzda aynı olcak. sonuçta bu bitkiler bu coğrafyaya ait değil. zorlamanın anlamı yok.

esflora 08-03-2017 13:43

Bizim honeyberry fidanları Sapanca'da ve yazın çok sıcak oluyor. Bitkilerin tamamı saksıda. Bitkiler çok erken meyve verip sürgüne devam ettikten sonra Temmuz ve Ağustos'ta yapraklar bozulmaya başlıyor ama bu durum diğer ülkelerde de görülen bir durum çünkü bitki sezonunu bitirmiş oluyor. Yaprakları döküldü diye bitkinin öldüğü düşünülmemeli.

Yüksek rakımlı ve serin yerlerde hiç sorun yaşamıyor honeyberry. Alçak rakımlarda veya yazın çok sıcak ve kuru geçen yerlerde honeyberry yetiştirmek isteyenlere 2 önerim olacak.

1. Büyük bir ağacın veya evin doğu, kuzey, kuzey-doğu tarafına dikin. Böylece hem gerekli gün ışığını alacak ve aynı zamanda Temmuz-Ağustos aylarındaki öğleden sonra yakıcı olan güneş ışığından korunmuş olacaktır.

2. Yaz aylarında biz tüm bitkilerimizi saksıda oldukları için her gün suluyoruz. Yere dikilmiş fidanı kendi haline bırakmayıp 2-3 günde bir sulamak yeterli olacaktır.

Biz kendi sistemimizde fideler dahil hiç kayıp vermedik.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex (Mesaj 1498012)

yarenimex 08-03-2017 14:34

Sayın Esflora, bana kalırsa bitkileri mahveden aşırı sıcak ve havanın da kuru olması. Benim bulunduğum yerde rakım 825 metre. Bitki tamamen ölmüyor ama gelişim de olmuyor. Gelişemeyince de sonuç beklentilerimizi karşılamıyor.
Doğu illerimiz ve Karadeniz sahillerimiz bu bitki için uygun iklim şartlarını karşılayabilir diye düşünüyorum. Kanada'daki kapama bahçelerde meyveden sonra hemen döngü tamamlanmıyor ve bahçeler yeşil kalabiliyor..

esflora 08-03-2017 14:51

Bir onceki mesajimdaki 2 konuyu uygulamanizi oneririm. Bizim rakim 40 metre

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex (Mesaj 1498173)
Sayın Esflora, bana kalırsa bitkileri mahveden aşırı sıcak ve havanın da kuru olması. Benim bulunduğum yerde rakım 825 metre. Bitki tamamen ölmüyor ama gelişim de olmuyor. Gelişemeyince de sonuç beklentilerimizi karşılamıyor.
Doğu illerimiz ve Karadeniz sahillerimiz bu bitki için uygun iklim şartlarını karşılayabilir diye düşünüyorum. Kanada'daki kapama bahçelerde meyveden sonra hemen döngü tamamlanmıyor ve bahçeler yeşil kalabiliyor..

esflora 08-03-2017 14:55

Cicek ve meyve olusumlari

3 Eklenti(ler)
Nimfa Sinoglaska ve Aurora

aydemiraydın 09-03-2017 09:28

geçen yazı asma çardağının gölgesinde saksıda geçirmişlerdi. honeyberyleri kışın araziye diktim şu an yeşillenmişler. yakınlarındada ağaçlar var . bir sırada yemeklik mısırı diktimmi alaca gölge olur. sıkıntıyı aşarız.

feast3874 28-03-2017 23:15

elinde hiç tohum olan var mı? makul bir ücret mukabilinde alıp denemek istiyorum.

Lonicera 29-03-2017 13:22

1 Eklenti(ler)
Cinsini bilmediğim ve başka bir hanımeli ile tozladığım honeyberry' nin meyveleri günden güne büyüyor.İnşallah tadına da bakmak kısmet olur.

feast3874 29-03-2017 14:19

#LONİCERA
maşallah bu zamanda bu kadar meyve yapmış. Soğuk alma riski yokmu?

aydemiraydın 29-03-2017 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1500764)
Cinsini bilmediğim ve başka bir hanımeli ile tozladığım honeyberry' nin meyveleri günden güne büyüyor.İnşallah tadına da bakmak kısmet olur.

başka bir hanımeli dediğiniz nedir? anlıyamadım.

Lonicera 29-03-2017 16:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feast3874 (Mesaj 1500772)
#LONİCERA
maşallah bu zamanda bu kadar meyve yapmış. Soğuk alma riski yokmu?

Bu bitki 3/8 zone aralığında yetişen bir bitki. Yani -35/40 derecelere kadar dayanabiliyor. Bizim derdimiz sıcağa nasıl çare bulacağız:)))

Zone aralıkları

Lonicera 29-03-2017 16:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1500781)
başka bir hanımeli dediğiniz nedir? anlıyamadım.

Kendi sayfamda paylaşmıştım, kış hanımelisi bitkisi ile aynı zamanda çiçekleniyor. Başka bir cins honeyberry olmadığı için ben de el ile bu çiçeklerden koparıp tozladım. Meyve tutumu bundan mı oldu bilemiyorum.

aydemiraydın 29-03-2017 16:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1500790)
Kendi sayfamda paylaşmıştım, kış hanımelisi bitkisi ile aynı zamanda çiçekleniyor. Başka bir cins honeyberry olmadığı için ben de el ile bu çiçeklerden koparıp tozladım. Meyve tutumu bundan mı oldu bilemiyorum.

benim elimde 5 honeybery fidanı var 1 i çiçekte diğerlerinde çiçek yok. bendemi hanımelinden tozlasam ? :)) iyi fikir.

Lonicera 30-03-2017 17:39

Bugün honeyberry' i kontrol ettim. Elle tozladıklarım dışında da çiçeklenme devam ediyor. Ama ben müdahale etmedim, tozlamaya yardımcı olmadım. Tozlamadıklarımın hepsi çiçekleriyle beraber döküldü. Seneye kış hanımelisiyle de tozlamayacağım. Belki kendine kısmen verimlidir ve kendi çiçekleriyle tozlanıyordur. Bunu anlamanın tek yolu seneye çiçekleri kendi çiçekleriyle bir fırça vasıtasıyla tozlamak.

esflora 04-04-2017 17:20

Amur cesidi

2 Eklenti(ler)
Bugun itibariyle bitki ve meyveleri.

esflora 04-04-2017 17:26

Gecci cesitler

2 Eklenti(ler)
Bugun itibariyle Duet ve Aurora cicekte.

aydemiraydın 05-04-2017 14:59

sn. esflora, sıcaklara dayanıklı geççi çeşit bal yemişlerin isimlerini yazabilirmisiniz?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025