![]() |
Alıntı:
sayın yarenimex sibirya kivisi denemeleriniz varmı? |
Alıntı:
Sibirya kivisi ajandamdaki denenecekler listesinde ama henüz ele geçirebilmiş değilim. Bu sezon zaten hiçbir üretim **** deneme yapmadım bir takım problemler nedeniyle..Ben de bir Istanbul kaçkınıyım, gelirken normal tüylü kivi fidanlarından tüplü olarak iki dişi bir erkek fidan getirip diktim. Ağustos'a kadar gayet güzel büyüdüler sürgün verdiler. Ağustos ortalarında üç gün sıcak rüzgar esti, bütün yapraklar kavruldu. Bizim iklimdeki havanın nemi az geldi yani. Sonuç başarısız olunca Sibirya kivisi böylelikle ajandamıza girdi ama henüz bahçemizde yok.. |
Bende 8 çeşit var. Öğleden sonra gölge alan bir yerdeler. Gün aşırı suluyorum. 2-3 senedir meyve alıyorum. Ama sıcak yerde hiç şansı yok bu bitkinin bana göre.
|
5 adet fidanlar geldi fakat hevesim kırıldı. en azından özenen arkadaşlar bu yazılanları okuyup bir daha düşünür. yaban mersini ve honeybery bizim şartlarımızda olacak şey değil gibi.
fakat fidan satıcılarının yazdıklarına bakarsanız, honeybery yaban mersinine göre sözüm ona sorunsuzmuş gibi anlaşılıyor. oysa ikiside türkiye coğrafyasında problemli. |
Poslu fidan 1 adet honeybery de hediye göndermiş. kargo paketinide çok sağlam yapmış. kendilerinede teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Soğuk yer arayanları bizim buralara dikelim. Sıcak yer arayanları da sizlerin bulunduğu yere. :)
|
Alıntı:
elimde 50 çeşit civarı fıdan var hepsini deniyorum. hangileri uyarsa onlarla yola devam edeceğim. uygun sibirya kivisinin olacağına inanıyorum. tropik meyveciden bir adet sibirya kivisi alıp diktim şimdilik çok iyi büyüyor verimi nasıl olacak tabi onada bakacağız. |
Honeyberry/Haskap
70TL'ye dünyada yeni piyasaya çıkmış bir çeşidi burada bulabiliyorsanız bu çok güzel bir durumdur özellikle de yurtdışındaki fiyatlarını biliyorsanız ve o çeşit sizin için önemliyse.
Honeyberry Türkiye'nin ılıman bölgeleri için yetiştirilmesi zor bir bitkidir. Soğuk ve rakımı yüksek yerler için çok uygundur ve o bölgelerin hemen hemen tamamı maviyemiş (blueberry) için uygun değildir. Bu nedenlerle honeyberry Türkiye için uygun değildir tezi doğru değildir. Türkiyenin yaklaşık yarısını oluşturan soğuk bölgelerimiz için maviyemişe ciddi bir alternatiftir. Maalesef ülkemizde fidancılık sektörü içler acısı durumdadır. Ciddi bir bilgi eksikliği söz konusudur ve bu açık sürekli manipülasyona yol açar. Asla tek bir fidancıya bağlı kalarak karar vermeyin. Aslında yapılacak en doğru şey yabancı kaynakları okumak ve kendi iklim koşullarınıza göre bir değerlendirme yapıp karar vermektir. |
Yaban mersini sorunlu bir bitki değil.Sadece amatörce yetiştirmek güç.Asidik geçirgen bi torprak kireçsiz su istio..Benimkilerin sonbahar resimlerini atayımda bi bakın nasıl durumları :)
|
Alıntı:
|
Sivas ta nasıl portakal yetişemez ise yabanmersini de yetişemez..Her bitkinin iklimsel istekleri olması en doğal olandır.Bu bitkinin sorunlu olduğu anlamına gelmez.Taş yerin de ağırdır..
|
Alıntı:
|
Tanıdığım bir bitki değil.Yetiştirebilirseniz ne mutlu size.Blueberry anlarım.
|
Yaban mersini ile yıllardır uğraşıyorum. Bir kaç bitkiyi yaşatabildim 2-3 senedir. O kadar. Ama honeyberry içinde durum aynı kuru iklim ona göre de değil. Tabi asitlik toprak isteği yok. O yüzden gün aşırı sulamak kaydıyla, ve öğleden sonra güneş göstermemek kaydı ile, gayet iyi geliştiler, 2-3 senedirde meyvesini yiyoruz.
|
honeyberryler, bu soğuklara rağmen uyanmaya başladılar.
|
bir karış boyuna rağman balyemişin bir tanesi bugün çiçek açmış.
|
Alıntı:
|
Bir tane ise zor, çünkü çapraz tozlama ile meyve tutuyor.. :)
|
Alıntı:
diğer 5 honeybery fidanı henüz çiçeklenmedi geççiler sanırım. geççi çeşitleri işaretleyip çoğaltmak bizim yöre için dahamı mantıklı ? |
Muhtemelen onlar ölüdür. Aldığınız firma bizim eski çeşitlerimizden almıştı çoğaltmak için ve bu çeşitler hemen hemen aynı zamanda sürüyorlar. Yakında bizim honeyberry fidanlarının güncel resimlerini eklerim.
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
2 Mart 2016 tarihi itibariyle honeyberry/haskap fidanlarının durumu:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yanlış anlama olmuş. Ben sürmediler diye algılamışım. Bizdeki Kanada çeşitleri de nispeten küçükler. Resimdeki Honeybee çeşidi ve bazıları çiçekli bazıları çiçeksiz. Çiçeklenme yeni bitkinin (yani çoğaltılan dalın) kaç yıllık bir daldan yapıldığı ile ilgili.
|
Bu bitkide en büyük sorun , en erken çiçek açıyorlar. Ortalıkta arı olmuyor tozlayacak.
|
2 Eklenti(ler)
Honeyberry çiçekleri.
|
1 Eklenti(ler)
Gelişimleri gayet iyi şimdilik. Sıcaklarda kuzeye bakan bir yere taşıyacağım mecburen.
|
Honeyberry/haskap meyveleri
4 Eklenti(ler)
Sırasıyla,
1-Duet 2-Aurora 3-Duet 4-Altaj, Amur, Nimfa ve Morena Bu yıl meyve veren çeşitlerden Duet ve Aurora sıcaklara çok dayanıklı ve meyveleri daha yemyeşil. Diğerleri neredeyse tamamen olgunlaştı ve çoğunu yedik. |
demekki Duet ve Aurora üzerine yoğunlaşmak lazım.
|
Honeyberry meyveleri...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025