![]() |
Tek başına tutabiliyor mu? Genelde çapraz tozlaşma gerektiriyor.
|
1 Eklenti(ler)
Meyvelerin son durumu.
|
Sayın Bari tohumdan üretimini yaptınız mı? oluyor mu yani? oluyorsa blueberry tohumlarınıza talibim, hatta mümkünse çelik de satın alabilirim.
|
İkisinide denemedim. Geçen sene bir kaç tohum olmuştu, forumdan birisine göndermiştim.
|
2 Eklenti(ler)
Meyveler olgunlaşmaya başladı.
|
arkadaşlar merhaba ben bursa inegölden aydın honey berry fidanı var olan veya satan arkadaşlar varmı bendede bir kaç çeşit tropikal fidan var..cevaplarınızı bekliyorum
|
Burada var : Esflora Online
|
50 tl den başlıyor :eek:
|
İthal bitkiler. Yurtdışında da 10€ civarında. Yerlisi üretildiğinde daha uygun fiyatlar olacaktır.
Alıntı:
|
HoneyBerry için bir girişimde bulundum fakat fiyat biraz uçuk gibi.Talep olursa getirteceğim. Bir faktör daha var alıcılar için iki fidan alınması gerekiyor birisi diğerinin tozlayıcısıymış.
|
honeybery bitkisinin su ihtiyacı çok fazlamı?
|
Çok özel bir su isteği yok aslında. Her bitki gibi genç fidanların köklerini geliştirip yerleştirinceye kadar susuz bırakılmaması gerekiyor. Honeyberry fidanının Ege ve Akdeniz kıyı şeridinde yaz sıcaklarından negatif etkileneceği muhakkak. Yazın sulamaya dikkat etmek lazım. Ne kadar soğuk ve serin yerde yetiştirilirse o kadar iyi performans gösteriyor.
|
Alıntı:
benim konuştuğum antalyalı fidan üreticisi sulama konusunda dertliydi. kuzey bölgelerde sıkıntı yok o zaman. |
Honeyberry'nin ideal yetiştirilme alanları Zone2-Zone5 arası. Zone6-Zone9 arası dikilecek konumu çok iyi belirlemek lazım. Japonya kökenli çeşitler daha ılıman iklimlerde yetişiyor. Meyveleri maviyemişe alternatif olduğundan Kanada üzerinde çok çalışıyor ve Kanada'daki ıslah çalışmalarının temel önceliği yetiştirilecek bölgeleri genişletmek bu nedenle Rus çeşitlerle Japon çeşitlerin melezlenmesi ile birçok yeni tür geliştiriyorlar. Antalya'da honeyberry ancak Toroslarda ve kuzey cephe alanlarda yetişebilir. Kıyıda falan ne kadar sularsanız sulayın mümkün değil.
|
honeyberyleri arazinin kuzey poyraza hakim kısmında denemeye alacağım. bursa , rakım 200 m. arazide kanadamı yoksa rus çeşitlerimi dikeyim.
|
marmara bölgesinde kanada çeşitlerini tercih etsek isabetli olacak. yeni kanada çeşitleri gelmiş. yanlışsam tecrübeli arkadaşlar uyarsın.
|
Alıntı:
aradığım bilgiyi buldum. teşekkürler. |
Burada oldukça uygun fiyata buldum. Site gilaburu nickli arkadaşımızın.
|
Alıntı:
|
Hiç bir bilgim yok bu bitki hakkında. Mesajla bir sorayım bakalım...
|
Alıntı:
Poslu fidancılığı telefonla aradım. elimizde 10 çeşit karışık honeybery var ,tozlanma sorunu ve bakım sorunu yok dedi. telefonla sipariş alıyorlar. |
Evet, ben de az önce mesajıma yanıt aldım. Sizin aldığınız yanıtla aynı. Tozlama sorunu olmayacaksa sudan ucuz bu fiyatlar.
|
Alıntı:
en az 5-6 adet fidan alacağım bu yüzden tozlanma sorunu olacağını düşünmüyorum. daha sonra en iyilerinden seçip kendimiz üretiriz. |
Alıntı:
bu firmaya 5 adet honeybery siparişi verdim. fidanlar gelince bilgilendiririm. |
Hadi hayırlısı...İnşallah sağlıklı fidan gelir. Gerçi daha önce de alışveriş yaptım o firmayla ve memnun kalmıştım. Bundan sonra saskatoon berry peşine düşeceğim ben de. Elimde bir adet var ama henüz meyvesini göremedim. Bir sürü çeşidi varmış. Lezzet konusunda da oldukça tatminkar açıklamalar var.
|
Alıntı:
|
Güz zeytininin tadı bana göre harikulade.
Amalanchier çok iyi diye söyleniyor ama onun da türüne göre lezzetler değişiyormuş. Seneye her şeyi belli olur. |
Alıntı:
tadının harika olmasına sevindim. bende 3 adet var hepside batumi. diğer çeşitlerdende edinmek istiyorum. bursa fuarında gifimey in standında ruby çeşidi vardı fakat satmadılar. olmadı firmayı arayıp isteyeceğim. gerçek üretici firma yabanmersinleride çok ucuz. diğer firmalara toptan satış yapıyorlarmış. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025