![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
çok teşekkür ederim sayın yarenimex.umarım meyvelerini de yemeniz kısmet olur.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
benim maibeere biraz daha farkli meyveleri var , ama etiketinde kac dereceye dayandigi yazmiyor,
|
Nerden aldınız?
Dilerim rahat bütürsünüz. |
Bulgaristan`da bir fidancidan aldim, cok guclu bir kok yapisi var, butun saksiyi sarmis, sanirim seneye meyve alabilirim,
|
2 Eklenti(ler)
Çok çiçek vardı ama tek tük meyve tutabildi. Arılar pek gelmedi, daha doğrusu çok arı yoktu ortalıklarda açtığı zaman. Biraz tozlamaya çalıştım ama olmadı sanırım..
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Meyveler olgunlaşmaya başladı. En çok tohum durumunu merak ediyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Bugün honeyberrylerin tadına baktım. Mayhoş bir tadı var. Meyveler küçük olduğundan çok fazlada anlayamadım. Nihayet tohumlarını gördük. Altın çilek tohumlarına benziyor.
|
sn bari bendeki honeyberry çeşidi "bluebelle" diğerlerine göre yapraklari çok tüylü, rengide mavimsi yeşil gibi, tozlayici olarak da "fialka" çeşidi var. sanki bu ikisi farklı türler gibi. Bu ikisi birbirini tozlar mı? meyve aldığınıza göre sizde en az 2 çeşit olmaso lazım, sizdeki çeşitler nedir acaba?
İnternette "bluebelle" çeşidinden 6,5 kg ürün alındığı yazıyor. |
Bende yaklaşık 10 tür var. Çok tür var yalnız. AVrupa kıtası türleri genelde rus kultivarları. Amerika kıtası türleri kanada. Amerikalılar honeyberry demiyor yalnız, haskap diyorlar..
|
Tozlanması için mutlaka farklı iki tür olması gerekiyor ******.
|
kanadalılar haskap diyor. amerikalılar honeyberry diyorlar.
Haskap Canada |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Benim anlamadığım bu BAL YEMİŞİ fidanı neden Türkiye'de satılmaz...
Neden fidancılar çoğaltmaz... |
mayıs ayı gibi blue belle çeşitlerinin kollarını yere yatırıp üzerlerini toprakla kapatıp uç kısımlarını da açıkta bırakmıştım, temmuz ayı ortalarında yere yatan kollarda köklenme gerçekleşti, fialka çeşidinde daha herhangi bir köklenme durumu olmadı
|
5 Eklenti(ler)
hafta sonu daha önceden daldırma yaptığım bal yemişlerinin üzerlerini açtım köklenmişlerdi, fialka çeşidi de köklenmişti. Ana bedene yakın bir yerden keserek saksılara diktim.
|
Havalar anormal iyi gidiyor. Bİtkiler için çok tehlikeli. Bugün honeyberrylerin uyanmaya başladığını farkettim. Üstelik üzerinden tırtıl bile gördüm.. :eek:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Çiçek açmaya başladılar.
|
1 Eklenti(ler)
Honeyberry çiçekler açıldı. Arılarda çalışmaya başladı.
|
İnşallah bir gün, Honeyberry (balyemişi) fidanının da Türkiye'de satıldığını görürüz...
|
2 Eklenti(ler)
Honeyberry bol meyveli bu sene.
|
Honeyberi tohumu veya fidesi almak istiyorum özellikle Morena cinsi satan varsa yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.
|
37. mesajda fotosu olan mai berry bu sene meyve tuttu, bakalim meyveri fotodaki kadar guzel mi? (-;
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025