agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Lonicera (Lonicera kamtschatika) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/8341.htm)

esflora 13-05-2018 16:40

Morena

1 Eklenti(ler)
Morena'nın son meyveleri, Brix: 14

esflora 13-05-2018 16:41

Boreal Beast

2 Eklenti(ler)
İlk meyveler, Brix: 13

esflora 17-05-2018 01:34

Czelebinka ve Boreal Beauty

2 Eklenti(ler)
Ahududu ise Tulamagic.

esflora 26-05-2018 21:52

Son bal yemisleri, ilk maviyemisler

1 Eklenti(ler)
Star, misty ve reka maviyemislerde olgunlasma basladi. Honeyberry ve blueberry gercekten birbirlerini tamamlayan meyveler.

aydemiraydın 15-01-2019 07:36

yaz sıcaklarına karşı Boreal Beauty ve Boreal Beast bal yemişini denemeye aldım. düet zaten sınıfı geçti. arura gibi tozlayıcılar bakalım sıcağa toleranslımı ?

AkisSoftware 15-01-2019 09:51

Bu bitkiyi tadan oldumu? Tadı nasıldır? Hangi türü önerirsiniz?

aydemiraydın 15-01-2019 13:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1556283)

aşırı sıcaklarda gelişme olmadığı için ben rus çeşitleri kaldırdım elimde gelişmiş olarak düet çeşidi var tadı güzel ve sıcaklara dayanıklı. sıcaklara dayanacak melez çeşitleride edindim. şu an ocaklara dikilmiş 17 honeybery çalısına sahibim. sıcaklara dayanıklı yeni çeşitler getirilirse takipteyim.

aydemiraydın 26-01-2019 08:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1556283)

düet çeşidinin tadı üzümsü meyvelerin karışımına benziyor.

Guness 19-03-2019 20:49

4 Eklenti(ler)
Esflora’dan almış olduğum Boreal Beauty, Boreal Beast çiçek açtı. Umarım meyvelerinin de tadına bakabilirim.

Selma_321 20-03-2019 05:32

Sayın AkisSoftware, burası sayın Lonicera nın bahçe sayfası değil;)tatlı bir yanlışlık olmuş.

AkisSoftware 20-03-2019 07:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1563247)
Sayın AkisSoftware, burası sayın Lonicera nın bahçe sayfası değil;)tatlı bir yanlışlık olmuş.

Oo evet sabah sabah o kadar Lonicera okuduktan sonra yanlış yere yazmışım. Sayfasına da yazayım bari :)

Guness 20-03-2019 08:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1556277)
yaz sıcaklarına karşı Boreal Beauty ve Boreal Beast bal yemişini denemeye aldım. düet zaten sınıfı geçti. arura gibi tozlayıcılar bakalım sıcağa toleranslımı ?

Sizin Boreal Beauty ve Boreal Beast fideleriniz ne durumda ?

aydemiraydın 25-03-2019 07:09

honeybery çeşitlerinden sınıfı geçen düet çeşidi. özel bakım istemiyor. düet in tozlayıcısıda dayanıklı çıkarsa benim için iyi olacak diğerleri kurudu. düeti çoğaltmakta kolay. Boreal Beauty ve Boreal Beast a son bi şans tanıdım tekrardan fidan aldım bu son denemem olacak.

AkisSoftware 25-03-2019 08:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1563859)
honeybery çeşitlerinden sınıfı geçen düet çeşidi. özel bakım istemiyor. düet in tozlayıcısıda dayanıklı çıkarsa benim için iyi olacak diğerleri kurudu. düeti çoğaltmakta kolay. Boreal Beauty ve Boreal Beast a son bi şans tanıdım tekrardan fidan aldım bu son denemem olacak.

Kurudu derken yani ne oluyorda kuruyor? Su veya toprak istekleri sebebiylemi yoksa soğuktan dolayımı kuruyor?

aydemiraydın 25-03-2019 09:16

geçen yıl sonbaharda pek çok çeşidi denemeye almıştım. şu an hayatta olanlar düet ve arura çeşidi. diğerleri uyanmadı. toprak ve bakım şartları aynı. benim elimde 4 yaşında düetler var hatta bazılarını kendim çoğalttım . gayet sağlıklı ve çiçekteler.

esflora 25-03-2019 19:53

Üzümsü meyve yetiştiriciliğinde önemli hususlardan biri malçlamadır ve ne yazık ki en çok ihmal edilen de malçlamadır. Maviyemiş ve bal yemişi gibi yüzeysel kök yapısına sahip olanlarda bu daha da önemlidir. Hem yabani ot gelişimi en aza iner hem de köklerin nemi korunmuş olur. Bu malç ise Türkiye şartlarında en az 10cm olmalıdır. Yabani otlar geliştiğinde bunları yolmaya çalışmak veya çapalama ile kurtulmak bitki köklerine ciddi zarar verir. Maviyemiş ve bal yemişinin soğuktan ölmesi hemen hemen imkansızdır. En olası ölüm sebepleri kök bölgesindeki nem eksikliği ve yüzeysel köklerin darbe yemesidir. Genç bitkilerde bu konu daha da önem kazanmaktadır.

esflora 11-04-2019 16:39

Siniczka ve Boreal Beauty

2 Eklenti(ler)
Siniczka meyveleri irilesmeye devam ediyor. Tahminen 15 gun sonra yemeye baslariz. Boreal Beauty hala cicekte ve tahminen Mayis sonu Haziran basi meyveleri alacagiz.

AkisSoftware 12-04-2019 15:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esflora (Mesaj 1563920)
Üzümsü meyve yetiştiriciliğinde önemli hususlardan biri malçlamadır ve ne yazık ki en çok ihmal edilen de malçlamadır. Maviyemiş ve bal yemişi gibi yüzeysel kök yapısına sahip olanlarda bu daha da önemlidir. Hem yabani ot gelişimi en aza iner hem de köklerin nemi korunmuş olur. Bu malç ise Türkiye şartlarında en az 10cm olmalıdır. Yabani otlar geliştiğinde bunları yolmaya çalışmak veya çapalama ile kurtulmak bitki köklerine ciddi zarar verir. Maviyemiş ve bal yemişinin soğuktan ölmesi hemen hemen imkansızdır. En olası ölüm sebepleri kök bölgesindeki nem eksikliği ve yüzeysel köklerin darbe yemesidir. Genç bitkilerde bu konu daha da önem kazanmaktadır.

Degerli uyemiz bu malçlama olayini tecrubenize binaen biraz anlatabilir misiniz?
Bu sene sizden Jugana ve Duet cesitlerini aldim. Ilerleyen zamanda daha fazla urun alacağım gibi gorunuyor...

esflora 12-04-2019 16:53

Biz yere diktiğimiz maviyemiş ve bal yemişleri için çam talaşı kullanıyoruz. Çam kabuğu, öğütülmüş dallar ve saman da malç için kullanılabilir

Önce varsa otları temizleyin. Gübreleme yapmadıysanız yapın ve sonra kaba talaş (planya talaşı da deniliyor) ve ince talaşı aynı miktarda karıştırın ve 8-10 cm yükseklikte ve bitkinize göre 30 cm çaptan başlayarak etrafını kapatın.

Arada gübreleme ihtiyacı duyarsanız, malçı elle açıp gübreyi verip kapatın. Bu malç zamanla organik madde olarak bitkiye destek olacaktır.

Her yıl aynı işlemleri tekrar ederek 5cm kadar ilave edin.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1565632)
Degerli uyemiz bu malçlama olayini tecrubenize binaen biraz anlatabilir misiniz?
Bu sene sizden Jugana ve Duet cesitlerini aldim. Ilerleyen zamanda daha fazla urun alacağım gibi gorunuyor...

Guness 18-04-2019 12:34

3 Eklenti(ler)
Boreal beast , boreal beauty meyve tuttu.

AkisSoftware 22-04-2019 07:31

Agac yapisi olarak hanimeline ne kadar benziyor. Ozellikle cicekleri. Peki kokusu varmi bu bitkinin ciceklerinin?

celalamca 22-04-2019 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1563859)

son gelişmeler nasıl?

aydemiraydın 23-04-2019 11:14

4 yaşındaki düetler çok gelişti. bol çiçekli ve meyve tuttular. tozlayıcılarda bu yıl çiçek olmamasına rağmen düetlerin bol meyve tutmaları şaşırtıcı. geçen yıl ürettiğim düetler bile meyve tuttu. bu yıl düetleri daha da çoğaltacağım.

yasinmetin 23-04-2019 17:10

3 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar, evde saksıda bahçeye taşımak üzere bekleyen honeyberry yaprakları resimlerdeki gibi sararmaya başladı uçlarından. Bunun sebebi ve çözümü nedir acaba lütfen yardımcı olun.

aydemiraydın 24-04-2019 08:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1566530)
Merhaba dostlar, evde saksıda bahçeye taşımak üzere bekleyen honeyberry yaprakları resimlerdeki gibi sararmaya başladı uçlarından. Bunun sebebi ve çözümü nedir acaba lütfen yardımcı olun.

düet çeşidi hariç benimkilerde hep bu şekilde kurudu.

AkisSoftware 24-04-2019 10:30

Belki esflora nickli uyemiz bu soruna bir yorum yapabilor, bizlerde ogrenmis oluruz?

esflora 24-04-2019 20:14

Honeyberry soğuk iklim bitkisi ve nemi seviyor. Ev içindeki ortam tam bunların tersi; sıcak ve nemsiz. Dışarıda tutulmuş ve malçlanmış olsa hiçbir sorun olmazdı.

Çeşit hangisi acaba? Duet yaprak formuna çok benziyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1566530)

yasinmetin 24-04-2019 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esflora (Mesaj 1566631)
Honeyberry soğuk iklim bitkisi ve nemi seviyor. Ev içindeki ortam tam bunların tersi; sıcak ve nemsiz. Dışarıda tutulmuş ve malçlanmış olsa hiçbir sorun olmazdı.

Çeşit hangisi acaba? Duet yaprak formuna çok benziyor.

Türü nimfa, balkonda duruyor ev içinde değil. havalar düne kadar çok soğuktu... çok sulamadan veya besin eksikliğinden olabilir mi veya ne bileyim saksıda solucan vb zararlı kalmış olabilir mi?

esflora 25-04-2019 10:32

Bilmedigim cok fazla parametre var. Temel olarak kari yagmuru ve sogugu yiyen ve malclanmis honeyberry cok saglikli gelisiyor. Hemen disari yari golgeye dikmenizi oneririm.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1566655)
Türü nimfa, balkonda duruyor ev içinde değil. havalar düne kadar çok soğuktu... çok sulamadan veya besin eksikliğinden olabilir mi veya ne bileyim saksıda solucan vb zararlı kalmış olabilir mi?

AkisSoftware 02-05-2019 15:43

2 Eklenti(ler)
Resimde eklediğim bitkiler hangi çeşit bilen var mıdır? esfloraonline firmasından aldım sanırım etiket unutulmuş.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025