![]() |
Tropiksera'nın avustralya karadutlarıda olgunlaştı.
1 Eklenti(ler)
Seraya gelenler avuç avuç yiyor, bitmek bilmiyor:)
|
1 Eklenti(ler)
Avuç avuç yendiğine göre lezzetli olması gerek:) Öyle mi Mutlu bey?
Ankara'da havalar ısınsa bizimkiler de keyfe gelecek ya zavallılar hala kış soğuğuyla boğuşuyorlar.. |
Mutlu Abi valla çok lezize görünüyorlar.Mükemmel bir renk şöleni olmuş.Bu fidan boyu ve yaşı nedir .
Bol meyveli fidan satışı nedir. |
Nevsune Abla ,
Seninkide pek keyifli duruyor.Birde havalar ısındımı renk şölenine başlar. :) |
Daha 4 yaşında, ama toprakta dikili olduğundan dolayı gövde kalınlığı koldan daha kalın.
Genç bir avustralya dutun meyveleri küçük oluyor, yaşı ilerledikçe hem meyve boyu uzuyor hemde meyve et kalınlığı artıyor. Tadı pembeyken mayhoş kendine has aromalı, siyahken tatlı yine hoş aromalı. |
Ankara'da nerdeyse tüm marketlerde yaklaşık 3 haftadır Avustralya kara dutu satılmaya başladı.
Önce kg fiyatı 14 TL idi bugünlerde 7 TL ye düştü.Geçen sene yoktu...Kim bu işi akıl ettiyse sanırım köşeyi dönmüştür :) Albenisi oldukça fazla ve çok iri dutlar... Tadı ne ekşi karaya ne tatlı karaya ne de şekerli beyaz duta benziyor ...Karma bir tat,açıkçası dut meraklılarının seveceğini sanmıyorum. Ben tadını sevmedim. |
arkadaşlar hepinize merhaba bendebodur ağaçları çok seviyorum balkonda yetiştirebileceğim en ideal ağaç nereden bulabilirim lütfen yardımcı olun teşekkürler
|
Sn. Romantik'in gönderdiği çeliklerden bir tanesi meyvesini olgunlaştırdı çok teşekkür ediyorum. Konu ne zamandır durgunmuş. Bu güzel meyvenin fotoğraflarını görmek isterim.
|
Benim,ilk tur meyvalarin hasadi bitti. Bir de fidani, yer kapliyor diye verecektim !
|
2 ayda tek yaprak çıkmadı...hala çubuk halinde bekliyorum...
İmrenerek sizlerin resimlerine bakıyorum, maşaallah. |
Avustralya kara dut almıştım forumdaki bir üyeden sanırım Sayın ceycey idi. O türün bodur olduğunu okuduğumu anımsıyorum ancak yaprakları elimin ayasından bile büyük şu anda ve sürgünlerin tepesini kırdığım halde yaprak dibinden uzuyor. Başka bir tür olabilir mi acaba bendeki?
|
Çok güzel yaprak sarması oluyor. Denemenizi isterim.
|
Biliyorum çok lezzetli oluyor da; kendi fidanıma kıyamam. Pikniğe gidince ağaçlardan toplayacağım, daha bugün konuştuk bunu arkadaşımla ;)
|
ne çeşit meyve var yemek isterdim bunuda
|
4 Eklenti(ler)
Geçen hafta dışarıya çıkardığım dut ağacından meyva resimleri :
|
Merhabalar arkadaşlar resimleri gördükçe canım çekiyor acaba bodur dut fidanlarını nereden bulabilirim bana yardımcı olurmusunuz.
|
Normal dut ağacına Avustralya siyah dutu aşılanırsa soğuk bölgelerde geç su yürüyeceğinden soğuklardan etkilenmesi ortadan kalkar mı? Yani Antalya Doyran ormaniçi pazarında normal duta aşılanmış Avustralya siyah dutu gördüm. Aşı uyumu çok güzeldi. Acaba yükseklerde yaylada aynı aşı yapılsa soğuktan etkilenme ortadan kalkar mı?
|
Bunlar da benim dutlarım :) 3 lt saksıda bile meyve veriyor hayret.Kasımda bir yaprağını kopardım oradan 5 meyve ve yapraklar çıktı :) Anca martda kararıyorlar ;
[IMG]http://img405.imageshack.us/img405/8...adutununme.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG] |
Budaması nasıl yapılıyor acaba ? O meyvelerin tutunduğu yerden mi, yoksa komple o dalın dibinden mi budanıyor ? Bilgilendirirseniz sevinirim.Meyveleri çok lezztliydi tekrardan daha fazla olarak meyve almak istiyorum :D
|
Sayın Sonul'un sorusunun iklimi soğuk olan bölgeler için Avustralya dutu yetiştirme açısından önemli diye düşünüyorum, eğer bu konunun uzmanı arkadaşlarımız varsa cevaplayabilirlerse bizde belki bahçede Avustralya kara dutu yetiştirebiliriz, teşekkürler.
|
Ankara'da kesin sonuç yakında belli olur.
Ben ve miniralism bahçeye diktik (geçen yaz) Ankara merkezde açık balkonda saksıda donmadan çıktı. |
3 Eklenti(ler)
Geçen ay meyveleri soğuklar gelince döktü, fakat çok inatçı bir tür, mart başında aldığım çelikler de bile meyva var.
|
Soğuğa dayanıklı.-5 derecede ağaç ölür diye yazıyor başındaki açıklama da.Tam bir hikaye.Neye göre belirlemişler bu -5 dereceyi.3 sene önce Trabzonlu Yusuf Bey den 2 adet Avustralya kara dutu fidanı almıştım.Kargo ile geldikten sonra apartmanın bahçesine diktim.Sabah güneşini almıyor.Toprağı desen o kadar iyi değil.Geçen sene meyve verdiler.-10 -15 leri gördü Bolu hala yaşıyorlar.Bence bahçede yetişir.Çünkü benimkiler yetişiyor.Bolu gibi bir yerde dışarda yetişiyor ise Doğudaki çok soğuk iller hariç heryerde dışarıda yetişebilir.Kanıtı benim bahçedeki karadutlar.
|
Benim fidanım da gece ayazlarından etkilendi. Yaprak çevresinde kararmalar oldu, sürgün çıkışları yavaşladı, umarım toparlar...
|
Benimkilerde öyle olmuştu.kendini çok çabuk toparlıyor.
|
Benim Avustralya Karadut kışı çıkardı.Açmak üzere.Yaprakları biraz açınca fotoğraf ekliyeceğim.
|
Özellikle ankara'da olanlar için soruyorum. İlerde soğuk yüzünden ölme ihtimali var mı? -5 demişler çünkü...
|
Birde nereden çeliğini satın alabilirim?
|
meyveyi yiyen arkadaşlar kışa girince dutu unutmuşa benziyor. -15 lere dayandığını yazmış bir arkadaşımız buna ihtimal vermiyorum trabzonda -5 civarında ağacımın gövdesi dondu en alt kısmında donmamış sadece bir göz kalmıştı oradan kesmiştim şimdi kocaman bir ağaç ağaçları donan arkadaşlar buraya kaç derecede donduklarını yazarlarsa bir fikir elde edebiliriz diye düşünüyorum
|
avusturalya dutunun diğer dutlar gibi soğuk dayanıklılığı olmadığını söylemek zor.Denenmiş tecrübe edilmiş ise diyeceğim yok fakat diğer dutlar kaç dereceye dayanıyorsa avustralya dutu da o kada daynır diye düşünüyorum.Ankarada açık bir arazide 3. yılı olmak üzere geçen yıl gayet iyi meyvesini aldık. Şu anda bir sorun görünmüyor ilkbaharda -25 lerden zarar alıp almadığını göreceğiz.Geçen yıllarda -10 ları görmüştü.
ben avustralya dutunun -30 lara dayanacağını tahmin ediyorum. |
- 30 mu imkansız tek kelimeyle imkansız buna emin olabilirsin sayın lodos sanırım bahsettiğiniz dut avustralya kara dutu değil ayrıca tecrübe ettim dutum tek göz kalıncaya kadar dondu ve ben bu yıl ağaçlar donmasın diye kömür çuvallarıyla ağacın kendisini boydan boya sarmaladım öyleki görenler bunları kargoyamı vereceksin diyor
|
Avustalya dutu Ankara'da bahçede geçen kışı çıkaramayıp dondu.
|
Ankara da bahçede, geçen yıl benimki de dondu.
|
Avustralya Dutu, bizim burada bile bazen zorlanıyor, Ankara için dış mekanda imkansız......
Zaten çoğu fidancı, Avustalya Kara Dutu diye piyasa da Bursa Yediveren Dutunu satıyor. Arkadaşlarımız bu iki dut çeşitini birbirleriyle çok karıştırıyorlar. |
cengiz bey bursa yediveren dutunu ilk defa duydum -10 lardan bahsediliyorsa avustralya dutu olması imkansız gibi büyük ihtimalle sizin bahsettiğiniz duttur bu derece soğuklara dayanan dut birde şöyle bir durum var fidancıya gidiyorum japon eriği varmı diyorum evet var diyor hangi çeşitler var deyince ya tek çeşit oluyor ki onunda adını bilmiyor **** şu siyah çeşit bu kırmızı çeşit diyor. birkaç yıl önce aldığım japon eriğim var çeşidini ne fidancı biliyor nede ben eriği bir örnek olsun diye verdim birçok çeşitte durum bu
|
Bursa Yediveren dutu, birçok özelliği ile Avustralya Dutuna benziyor, farkları meyvesi ve yaprağı daha küçük olması, ancak bu şekilde ayırt edebilirsiniz, başka şekilde ayırt etme şanşınız yok.
Sizler hobi olarak balkonunuzda, terasınızda veya bahçenizde bu ürünleri yetiştirmeye çalışıyorsunuz, o yüzden bildiğiniz, güvendiğiniz yerden alışveriş yapmanız sizler için daha mantıklı. |
cengiz bey benim meyve ağaçlarım terasta **** balkonda değil fındık bahçesi içerisinde sizden ve diğer fidancı arkadaşlardan aldığım 35 çeşit kadar meyve ağaç **** fidanım var bir kısmı meyve veriyor bir kısmıda beklemede. fidan almaya önce buradaki fidancıdan 7 fidan alarak başladım bu hastalığa işte tam o dönemde yakalandım önce ağaçlar net i sonrada sizin gibi değerli fidancı arkadaşları tanıdım sizlerin sayesinde artık armut aldım demiyorum şu çeşit armut aldım diyorum bunun içinde sizlere teşekkür ediyorum
|
Benim Avustralya kara dutu geçen kışı çıkardı dış mekanda.Bu yılda kurumaz'sa daha kurumaz. geçen hafta hala ayakta ben burdayım diyordu.
|
Benim avustralya karadutun biri
1 Eklenti(ler)
Gelişme güzel oldıu sürgün boyları çok iyiydi.
|
hmm.. ne diyeceğimi bilemiyorum doğrusu şimdi bu avustralya kara dutu değildir desem bunu bilemem siz bu fidanı nereden aldınız acaba ankara gibi soğuk biryerde sizin duta birşey olmazken üstelik küçücük fidan benim koca dutum trabzonda donuyor sizcede tuhaf değilmi. birazdan ankaranın geçen yılki en düşük sıcaklığına bakacağım ve buraya sonucu ileteceğim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025