![]() |
Alıntı:
Benim Satıştaki Avustralya Siyah Dutlarım sera ortamında, çoğunda yaprak var, bir kaç adetinde meyve de var. Ama Sayın Loniceranınkiler bildiğim kadarıyla dış mekanda. Avustralya Siyah Dutunun Yediveren özelliği de var. yIlda 2 havalar çok sıcak giderse 3 sefer meyve veriyor. |
1 Eklenti(ler)
Benim dut da dışarıda olmasına rağmen dut verdi, olgunlaşmaya başladılar.
|
Sayın Romantik ve Member sip !
sizinkinin serada olması sebebyle dogal olarak yapraklarını gec dokecektir ve meyve verme olasılıgı yuksek olacaktır member şip kardeşimizde adanada yaşıyor onun dogal ortamı sizin sera ortamınızdan enrdeyse farksızdır Adanada yasıyor birde dutun ekildigi alan kuytu bir bolgeyse demeyin keyfine :) Ben Yıllar once diyarbakırda bir çiftlik ziyaretinde yedigim serçe parmak büyüklüğünde ve meyhoş kara dut ile hiç çekirdeksiz süt beyaz (Adınada çiftlik sahibi süt dutu demişti Hiç unutmam) dutun tadını asla unutmadim ve unutamam. |
Soğukta dahi yaprağını çok geç dökmesi, diğer ağaçlar suyunu çekerken meyvesini büyültmesi ve yapraksız kaldığı dönemin kısa olması beni şaşırtan özellikleri oldu.
|
2 Eklenti(ler)
Mutlu Kutlu'dan yaz aylarında aldığım Avustralya karadutu dışarda duruyordu. soğuklarda donmasın diye kapalı balkona almıştım ve dünkü durumuna bakın!!!
|
Yazılanların hepsini okuyamadım. Avusturalya dut'u -20 derece civarında yaşarmı?
|
Alıntı:
Avustralya Kara dutu -20 derecede olmaz. İç mekanda muhafaza etmeniz gerekir kışın. Benim Sera içinde dutlarımın birazı şu an itibarıyla meyvelendi. Sağlıcakla. |
Alıntı:
|
Merhabalar, buradaki yazıları okuyup heveslendim ve bir tane avustralya dut fidanı aldım. Meyvesinin beyaz olduğunu söylemişlerdi ama sanıyorum konuya çok hakim değildi sera sahibi. Benim asıl isteğim beyaz ve tatlı bir dut olmasıydı ama anladığım kadarı ile yeni bir fidan daha dikmem gerekecek.:)
Benim sormak istediğim şey, aldığım fidan büyük 2-3 metre boyunda ve gövdenin en kalın yeri 4-5 cm gibi. Fidanı toplu halde durdukları bir yerden söktüler. Kökleri topraklı halde değildi, açıkta ve kabaca budanmış halde. Ancak fidan uyanmış olunca tereddüt ettim. Yaprakları bu mevsimde yeşermeye başlamış. Fidanın köklerinin açıkta olması sorun olabilir mi? Aldığım kişi bu dut ağacı her şekilde tutar dedi:) |
Geçen ay Yusuf Bey den aldığım Avustralya Karadut fidanları meyve vermeye başladı.Sanırım Kıbrıs ın iklimini çok sevdi.Sabırsızlıkla meyvelerinin olgunlaşmasını bekliyorum.
|
Alıntı:
|
Sayın Romantik
2 adet Avustralya kara dutunun bedelini dün hesabınıza yatırdım. Bir sorun yoktur inşallah. Haberiniz olsun istedim... Saygılar... |
3 Eklenti(ler)
Benim Avusturalya dutum uyanıyor. Üzerinde dutlar bile var.:D
|
Alıntı:
|
Sayın Romantik göndermiş olduğun Avustralya kara dutlarımı az önce aldım.
Teşekkürler... ve çalışmalarınızda başarılar... Saygılar... |
Alıntı:
|
Sevgili Almira:
Hayırlı olsun meyvelerini yemek nasip olsun. Saygılar |
Sn. almira, son resimde dutun sağında görünen ağaç nedir, erik mi? Maşallah sizin oraya yaz gelmiş:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar küçücük Avustralya karadutum 19 tane meyve verdi işte resimler...
|
Benim sera içindekilerde de meyveler görünmüş, hafta sonu hemen fotoğraflayacağım. Herhalde mayıs başı gibi tatmaya başlayacağız.
|
Bende, geçen sene 5-10 meyva aldım.Fakat ya tek olduğundan ya da ekşi kara dut sevdiğimden pek memnun kalmadım. Şu anda gözler patlıyor.Belki az da olsa yine meyva alacağim. Benim anlıyamadığım, ne özelliği varki bizim dutlardan daha makbul oluyor? Evet, yapraklarından güzel dolma oluyor.. Başka, ne özelliğini farklı buluyorsunuz? İnanın, İstanbulda yakınlarda olsanız sizlere saksısıyle verebilirim..Hatta, yanında bonus olarak liççi de dahil..
|
sayın sındırgılı liçi ye talip olabilirim .saygılar...
|
Büyükadaya gelıp alırsanız neden olmasın?
|
teşekkürler. istanbuldan isteyen arkadaşlar olursa onlara verirsiniz . saygılar...
|
Alıntı:
Ben geçen yıl dilini tam çözememiştim. Zaten bir bitkiyi ancak 2. yılına taşıyabilirsem tanıyıp, dilinden anlayabiliyorum:) Kışın tek bir meyve alabildim o da kış güneşinde olgunlaşamayıp tatlanamamıştı bir türlü. Bu yıl her bir yaprak dibi meyve dolu. Bakalım asıl şimdi lezzet konusundaki merakımı giderebileceğim. |
1 Eklenti(ler)
Sn.Nevsune, Bitkilerimle eskisi gibi ilgilenme imkanım pek kalmıyor..Zaten, Bahçedeki beyaz dut bize yetiyor..Kirliliğide cabası..Gerçekten, İstanbulda oturanlar gelip alabilirlerse vereceğim..Dut zamanı bekleriz..
|
E inanmıyorum, o güzelim dutlar yerlerde çürümeye bırakılmış. Dut zamanı ağacın altına bir örtü serseniz kendi kendilerine kururlar belki:)
Benim açımdan Avustralya karadutu balkonda görüp görebileceğim en verimli bitki. Yıllardır bir yığın böğürtlen, ahududu, adını unuttuğum fidanlardan bir tane bile meyve görmeden telef ettikten sonra üzeri meyve dolu bu Avustralya dutum benim gurur kaynağım oldu:rolleyes: Benim elimde bile ölmediğine göre, ne kadar dayanıklı siz karar verin. Bütün balkonculara hararetle öneriyorum. |
1 Eklenti(ler)
Bugün gittiğimde, beni mahçup edercesine üzerinde onlarca dut vardı..Biraz susuz kalmış..Ayrıca evde,fotoğrafa bakarken,ağacımı kabuklu bitin sardığını farkettim :) İnanın erik ağacının çiçeklerine yüzlerce bal arısı gelmişti..Harika bir görüntü ve ses vardı..Ona dalınca diğer işler unutuldu..
|
Gerçekten verimli bir meyve.Yaprakları çıkmadan meyvelerini veriyor.
|
Balkon saksı içinde çok uyumlu bir bitki.Ben bir tane yetmedi ikinciyi sipariş ettim.Gerekli ihtiyacını karşıladığınız zaman size teşekkür ediyor.
|
1 Eklenti(ler)
Boyuna bile bakmadan meyve vermeye çalışıyor. Üstelik 2 tanesi kapkara olmuş. Fotoğraftan sonra tadına bakıldı:) 2 yıldan beri edindiğim deneyime göre bu dutun meyvesi sıcaklarda fazla lezzetli değil. Bugün tadına baktığım ve geçen sene budamadan sonra sonbaharda aldığım 2.ürün de, yaz mevsiminde olgunlaşan meyvelerine göre daha tatlı ve aromalı.
|
2 Eklenti(ler)
Benim bücürü 15 gün önce toprağa aldım. Şimdilik meyveler kırmızı , sanırım 1 hafta sonra tadına bakabiliriz.
|
Alıntı:
|
Hint Dutu
1 Eklenti(ler)
Herkese merhaba
Buda benim yurt dışından ısmarladığım Hint Dutu. Fotoğraf çok güzel olmayabilir. önümüzdeki pazartesi birkaç fotoraf daha yüklemeye çalışacağım. herkese saygılar... |
Sayın Lonicera benimki geldiği gibi duruyor, acaba umudu keseyim mi?
Bu daha yolculuk durumunu atlatamadı mı acaba? |
Sn berduray, budama makası ile tepeden 1 cm. kesin, yeşil renk görünmüyorsa biraz daha alta inin. Koyu yeşil rengi yakalarsak umut var. Aynen duruyor dediğinize göre sanırım gözlerde kabarma da yoktur. Sizin oralarda çoktan yapraklanması lazımdı. Şöyle 10 gün kadar daha bekleyin, herhangi bir hareket olmazsa umudu keseceğiz galiba:(
|
Kesmeye kıyamadım, tırnağımla biraz kazıdım ve yeşil aksam var.
Hala umut var o halde, çok sevindim...sabır sabır... |
Bugün, sebze adalarının montajı için Büyükadaya gittiğimde ufaklığı kabuklu kabuklu bitin sarmadığını,kendi doğal hali olduğunu gôrünce çok sevindim.Her tarafında dutcuk vardı.Enzimi sulandırıp,tüm saksıdakilere verdim. Ters aşılı dut daha yeni yeni yaprak verirken,bizimkinin üzeri dut doluydu.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025