![]() |
Sayın habibe Hanım,
Toplama işleminde benimde elim boyanmış gibi oldu, ama şunu söyliyebilirim tam olgunlaşan dutlar (mayhoşumsu-tatlımsı) arası olduğundan hoşuma gitdi. |
Cengiz Bey Afiyet olsun.Bende haftasonu kısmetse tadacağım. Ankaralı dostları anarak!
|
Cengiz bey hasadınız bol, verimli ve size de afiyetler olsun.
Benim dutlarım tam olgunlaşamadan kurmaya başladılar. Ben bu yaz sadece yaprak sarması yapacağa benziyorum. |
Alıntı:
Hasadınız bol olur inşallah, Bende Ankaralı dostları anarak yiyeceğim artık, |
Alıntı:
Bende artık sizin gibi dostları anarak yiyeceğim dutlarımı. Sizinde Sarma ziyafetiniz bol ve bereketli olsun. |
Dallarındaki meyvaları bitirdik,sırada yaprakları var.Cengiz Bey tekrar meyva vermesi için budamamı yapılacak? Benim gibi acemi bahçıvanlar için nerden kesilecek anlatabilirmisin? Sevgiler
|
Sinan Bey,
Kartaşmış dal uçlarını, Temmuz başı budama yapabilirsiinz. Eylül başında tekrar meyve verecektir. Budama işini ilerleyen zamanlarda fotoğraflarlada burada gösterebiliriz. Sevgi ve Saygılar. |
Budama konusun da fotoğrafları görürsek iyi olacak. Sn.sındırgılının dediği gibi meyvaları bitti.
|
sn romantik iç mekanda bu dutun yetiştirilmesi zor hem iç mekanda yetiştirmektense dış mekanda kışın üstünü kapatmak daha mantıklı
|
Sn. cey cey, dış mekanda bitki yetiştirme imkanı olmayanlar deneyerek bu dutun kışın iç mekanda yazın balkonda tutularak soğuk bölgelerde yetiştirilebildiğini deneyimledik. Bilginize.
|
Alıntı:
Acaba kışın eve alsam azıp evi kaplar mı diye... Çünkü gerçekten dibi aşılı gibi görünüyordu... Yani bunlar orjinde bodur tipler... Doğrumuyum... ? |
Alıntı:
Avustralya Kara Dutlarımız çelik üretimidir. Bitkiyi bu zamanda kartlaşmış dal uçlarını keserek forma sokabilirsiniz. Kışında ev içine alabilirsiniz. Evet bunlar Orjinal bodur tiplerdir. |
Ayrıca farklı Dut çeşitleri üzerinde çalışmalarımız var, Fotoğraflarıyla birlikte yakın zamanda buraya ekleme yapacağım.
|
Budama fotoğraflarınıda bekliyoruz:)
|
Üzerinde olgunlaşmamış bir kaç dut kalmıştı , tamamen budadım . İkinci verimi bekliyorum . Sicağı görünce sanki çıldırdı . Budanan dallar çok hızlı büyüyor .
|
1 Eklenti(ler)
Benimki tek bir taze dal. Ben de budama yapacak mıyım? Yapacaksam hani yaprak hizasından kesmeliyim?
|
Büyüklüğü küçüklüğü farketmez . Sıcaklar bastırdı , şekil budanası yapıp serin bir yere alabilirsin . Bir afta sonra tam güneşe alabilirsiniz .
|
Sn bonsade, şekil budaması ne demek bilmiyorum. Yani kaçıncı yapraktan kesmemi önerirsiniz.
|
Çeşitleri var . Siz ağacın ne şekilde olmasını isterseniz o şekilde budayın . Net te şekil budaması diye araştırın sizin için daha iyi .
|
Alıntı:
Sizinkinin tepe sürgünleri daha tazecik, eylülde meyve almak istiyorsanız tepe ucundan 10 cm civarı budama yapabilirsiniz. Ama almak istemiyorsanız, ( bu bütün arkadaşlar için geçerli ) budama yapmanıza gerek yok. Budama yapmanın diğer bir avantajı , fidanınız taçlanmış ve forma girmiş olur. yoğunluk yüzünden, Avustralya Siyah Dutunun budamasını göstermek nasip olmadı, ama inşallah çok yakında göstereceğim. Budama yapan arkadaşlar , fidanlarını yarı gölgeye alabilirler. |
1 Eklenti(ler)
Sn. Romantik, çok teşekkür ederim.
Tepeden 10 cm kadarını budayıp bu hale getirdim. Bundan sonrasını görelim bakalım:) |
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Avustralya Siyah Dutunun budanma Fotoğrafları,
|
Sn.Romantik çok bilgilendirici bir paylaşım oldu.Çok teşekkürler.
|
sn romantik, bu duta aşı gerekiyor mu? Arkadaşın dutunun kenarından sürgün vermiş, ne zaman alıp saksıya dikebilirim?
|
Alıntı:
Aynı ağacın dalından üretim yapılırsa aşı gerekmiyor, Sizin arkadaşınızın ağacından alacağınız sürgünü ( çeliği ) köklendirmeniz lazım, toprakta çok zor köklenir, yinede denemekte fayda var. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn romantik; teşekkürler. gerçi benim ki daha tamodunsu çelik veremedi ama seneye inşallah
|
1 Eklenti(ler)
işte bizim ufaklık , çok hızlı büyüyor.2 ay önce geldiğinde 20 cm. kadardı , bu 1ay önceki hali, şimdi 70 cm civarında.sn romantik 10cm den çift dallandı böyle bırakmalı mı?yoksa tek dal mı bırakmalıyım?.
|
Alıntı:
Bence çift olan sürgünün zayıf olanını kesip tek anaçta bırakın. Böylece Dutunuz tek anaç üzerinde daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde gelişecektir. |
Teşekkürler sn ;Romantik ,bende öyle düşünmüş kıyamamıştım ,ama şimdi şansı kalmadı,dediğiniz gibi budayarak ,çelik denemesi de yapmayı planlıyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın Romantik,
Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Sizin sayenizde çok sevdiğim dutum (ilkbaharda meyve verdikten sonra kötüleşmişti,size sormuştum; karasu veya acısu mu **** soğuk mu sebepoldu diye !)İlkbaharda budama sakın demiştiniz.Tavsiyenize uymuştum.Şu anda bol miktarda dutlar verdikten sonra ağaç bir güzelleşti ki.Gövde 3 cm.i geçti,boy 3 mt i buldu.Adeta top akasya ağaçlarının şeklini aldı.Yapraklar o kadar gür ve güzelki. Şimdi sayın hoca,yeni çıkan dalların uçlarından 10 ar cm budayıp yeni meyveye yatırsam mı?Kışın yeraltı karasuyu riski için yerini değiştirmelimiyim acaba? |
Alıntı:
Dutunuzun gelişimine çok sevindim. İnşallah gelişimi bu şekilde devam edecektir. Budama için biraz geç kaldık ama olsun. Kartlaşmış dal uçlarından keselim, yeni sürgünler verecektir ve meyveye yatacaktır. Ama şu anda kesinlikle yer değişikliği yapmalıyım, şu anda yaptığımız yer değişikliği dutumuzun anında kurumasına sebep olacaktır. yer değişikliği yapmada kararlıysak Ekim-Kasım ayı gibi yapabiliriz. Saygılar. |
Alıntı:
Müjdeler olsun iki gün içinde yeni meyveler vermeye başladı yeşil yeşil. bu nasıl bir ağaç ! Hay Allah! Cengiz bey, bu kış yerini değiştirmemeye karar verdim.Ancak, şayet kışın o acısu gelir de ,bu güzelim ağacımı kurutursa ,gerçekten çok üzülürüm.Bunu önlemenin bir çaresi varmı?Gübre ,ilaç vb. gibi? |
Sevgili Cengiz Resimlerde belirtiğin gibi budadım..Şu anda 2.parti meyvalar yolda..Seneye inşallah daha çok meyva alırız..Kaymak ağaçlarımda yerlerini sevdiler.Dediğin gibi bu sene çiçeklenme olmadı..Artık seneye..Sevgiler..
Sevgili Yolaç..gittik geldik..Aile genişlemeye başladı..Hayırlara vesile olur inşallah. Fakat orası tam yaban mersini yetiştirilecek yer..Arkası orman..Yağmuru eksilmiyor..Hasta olup geldik..Burda nem ve sıcak..orda yağmur..Seninde bildiğin gibi tabiatın kıymetini biliyorlar.Bizimkiler gibi vur abalıya yapmıyorlar..Karşılığındada Tabiat Ana onlara daha cömert davranıyor..İnşallah bizde bilinçleniriz.Görüşmek üzere..Bak İstanbuldaysan Ramazandan once adada mangal yapalım..Sevgiler Sinan |
Benimki de budama yerinin altından sürgün, sürgünün içinden de dutlar vermeye başladı. Geçen sefer nerede yanlış yaptım, çok mu suladım bilmiyorum ama yaprakları büyüyüp meyveleri kurumuştu. Şimdi meyve alabilmek için sulamayı biraz azaltayım mı acaba?
Hoşgeldiniz Sn. Sındırgılı, gelirken bir iki likapa getirirsiniz diye beklemiştim. Hele bir tophat olsaydı da şöyle çeliklerini paylaşsaydık mesela:p |
Alıntı:
Avustralya Dutunuzun 2. Meyveye yatması çok güzel. Yerin altındaki acı su her sene aynı şekilde geliyormu ? Ona göre bitkinin yerini değiştirip değiştirmeyeceğimize karar veririz. |
Alıntı:
Avustralya Dutunun 2. meyvelerine çok yakın zamanda Merhaba diyeceksiniz. Kaymak Ağacları adaptosyon döneminden kurtuldular ama bu sene meyveden oldular, seneye inşallah onunda tadına bakacaksınız. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025