![]() |
Avustralya siyah dutunun bu kadar tutulması çok ve erkenci meyve vermesinden mi ? Yoksa meyvesinin tadının güzel olmasından mı?
Bir başka anlatımla, Avustralya siyah dutunun tadı gerçekten güzel mi? |
Alıntı:
Yukarıda saydığınız özellikler ( erkenci ve çok meyve vermesi- Tadının hafif mayhoş oluşu) bunun haricinde yılda 2 kez meyve vermesi, çelikten yetişenlerin saksı için ideal ( ortalama 1 metre ) olmaları ve yapraklarının aşırı büyük olması onu çok cazip yapıyor. |
****** tat alma olayıda kişiden kişiye değişebilir ama bana göre çok güzel.
|
1 Eklenti(ler)
Size bir mucizekomik göstereceğim.
Bir tanıdık, avustralya siyah dutundan satınalıp yıkıyor, suyu boşa gitmesi diye saksılarına döküyor. Zamanla saksının içerisinde bir fidecik görünüyor. Söküp atmaya gönlü razı gelmediği için kendi haline bırakıyor ve bizim fidecik zamanla küçük çaplı bir ağaca dönüşüyor. Yapraklarının bizim karadutla aynı olduğunu iddia ettiği için fotoğrafı çektim, yapraklanınca yine çekeceğim. O zaman daha iyi anlayacağız. Buraya kadar işin mucizesi (bizim neler yaptığımız düşünüldüğünde, gerçekten mucize). Bundan sonrasıysa, işin komik kısmı: o ağaç hala uzun daracık balkon saksısında sardunyalarla birlikte kardeş kardeş yaşıyor. |
Nevsune :)
Sardunya ile kardeş olursa-sardunyaya kendi renginden verirse-siyah bir sardunya türü gelişirse vsvs .. :) Tam tersini düşünemiyorum :)) Selahattin hocam, ben bu dutu Afyonkarahisardan "Ekşi karadut" diye almıştım. Buraya resimlerini eklediğimde, Avustralya dutu olduğu anlaşıldı. Gerçeği mi sahtesi mi bilmiyorum ama, Ekşi karadut olmadıktan sonra benim için farketmez. Gerçek "Ekşi karadut" fidanı bulur bulmaz alacağım. Tabi yine kandırılmamışsam :) Sağol Romantik serseri. Ağustosta budarım. Oğuzhan çok şirin oldukları doğru gerçekten de. Ağacını güle güle büyüt bol meyveler. :) |
Ablam ***. Ederim. :) Sizinki şimdiden bol meyve vermeye başlamış.Seneye sizden dut alırız artık.. :)
|
Avusturalya karadutunun satılacak kadar bolca üretildiğini bilmiyordum.
Nevsun tanıdığına dutun tadını sorarmısın? Benim Avustralya karadutumun tadı ekşi değildi. Sanki benim dut senede üç mevye yapıyor gibi.. Fidanım Yusuf beyden. Tadının ben çok özlediğim için mi bilmem bizim ekşi karadutumuzla boy ölçüşeceğini sanmıyorum. Ama saksıda yetişiyor, çok kez meyve veriyor, tatlı, şirin, minik bir dut:o |
3 Eklenti(ler)
Karadut konusunda benbimde aklım karışmış durumda. Ekteki resimlerde bulunan karadutlar kendi üretimimiz ve ilki erken ilkbahar olmak üzere yılda iki kez meyve veriyorlar ve çelikler göz patladığında neredeyse ilk önce meyveler oluşuyor, yeni köklenmiş çelik üzerinde 5-6 meyve tuttuğunu gözlüyorum bazen. Resimlerden ikisi 15 ağustos tarihli ve fidanlarda yeşil ve olgunlaşmış meyveler görünüyor. Şimdi bunlar Avusturalya karadutu mu, yediveren karadut mu, sadece karadut mu? Şu anda seramda 1000 kadar yeni köklenmiş bu karadutlardan var ve köklendirme sehpasında henüz keseye almadıklarım var. Şu an Ankara dayım, Antalya ya dönünce ilk işim yeni fidanların resimlerini de çekip buraya aktarmak olacak.
Saygılarımla... |
Dutların tadı nasıl merak ettim?
|
Tadı çok hafif mayhoş, meyve tam olgunlaşınca o mayhoşlukta ortadan kalkıyor sanki.
|
Tamam.. Sulu mu dutlar sn apprentice?
|
Alıntı:
Yapraklanınca yine görüntülemeye gideceğim. O zaman tadını sorarım, da geçmiş gün hatırlayabilir mi bilmem:) |
Benimki de tatlıydı. :)
|
Alıntı:
|
tadı nasıl peki
|
|
Meyve vermeye bu kadar iştahlı başka bir ağaç daha görmedim :)
Meyveler üzerinde iken ne kadar sıklıkla sulama yapılmalı?. |
Çok güzeller ellerinize sağlık. Ne yaptınız da böyle oldular. Biraz bilgi verseniz.
Benimki şimdi yaprak büyütmekle meşgul. Meyveleri küçük ve kızarmaya başlamadı daha. Ben de tadına bakmak istiyorum:) |
Benimkine ne zamandır bakmamıştım.Meyvelerini dökmüş.Okadar iştahla bekliyordum. :(
|
Ağaçlar.net sloganı:
"Siz onu umursamazsanız, doğa sizi hiç umursamaz." |
Alıntı:
Gerçekten meyveye yatmaya çok arzulu bir bitki, inanın bu konuda bundan istekli bir bitki görmedim. Ben sulamayı seranın durumuna göre azar azar, haftada 4 bazen 5 gün yapıyorum. |
Alıntı:
Çeliklere gün içinde fırsat buldukça sürekli damla sulama yapıyorum. Bu sezona meyvelerini yetiştirp tadına bakacaksanız inşallah. Hatda Eylül ayında da kısmet olursada 2. meyvesini tadacaksınız. Sizinkilerde hep yapraklara çalışmışlar, sarma yapılacaklarını anladılarmı yoksa. |
Sayın Oğuzhan,
Daha diklkatli davranıp Eylüldeki 2. meyvesini kaçırma, Yoksa bu sezon Dutsuz kalırsın. |
4 Eklenti(ler)
1. Resim 3. yılına gelen göz aşısı ile elde edilmiş ağaca ait. Aşı gözünden itibaren yukarıya doğru hemen hemen her gözden meyve verdi.
2. resim aynı ağacın üst bölümü, gözlerden ortalama 4 er adet dut veriyor. 3. resim ise bu sene köklenmiş ve keseye alınmış karadutlara ait. Son resim işe bu sene eylülde aşılanmış bir ağaca ait ve bu baharda tomurcuk ve yapraktan önce meyve oluşmuş. Saygılarımla... |
Kırkbirkere maşallah :)
|
Ne bereketli dutmuş, yakında dağ taş Avustralya dutu olacak.
|
Avustralya Karadutu Ankara için uygunmu?
|
Sayın seea,
Ankaradaki arkadaşlar iç mekanda yetiştiriyorlar bu dutu. Sıcak ortamda daha iyi gelişim gösteriyor. |
Malesef Ankara'da bahçede yetişmez.
Ama olmaz olmaz dememeli. Anıttepede incir, bahçelievlerde yeni dünya ağaçlarını gördüm. |
Damla sulama aletlerimi:p arayıp, tarayıp yeniden ortaya çıkarttım. Hemen yarın sabah biraz da gübre şerbeti karıştırarak damla sulamaya başlıyorum. Farkı görelim bakalım.
|
Saolun Cengiz bey bilgilendirdiğiniz için
|
Bugün rüzgar nedeniyle dibine düşen iyice olgunlaşmış Avustralya Karadut meyvelerinin tadına bakmak nasip oldu. Yetişme şartlarından mı yoksa topraktaki besin eksikliğinden mi veya cinsinden mi bilemiyorum ama aradığım lezzeti bulamadığımı, üzülerek belirtmek istiyorum. Mayhoş olmadığı gibi çok tatlı da değildi. Bol sulu, az şekerli bir tadı var. Bizim yerli karadutlar Av.karadutu'ndan çok daha güzel. Tabi lezzet için benim bahçede yeterli besini ve güneşi bulamadıysa söyleyecek bir şeyim yok.
|
1 Eklenti(ler)
Lonicera haklı ,tatsıs tam olgunlaşsada bizim dutlara benzemez . dikecek yerim olsa , yerli dut ağacının her türünden dikerdim . Yinede çeiit olarak süper. . çok verimli bir köyü doyurur , . Aslında bizim istediğimiz de farklı türde üzümsüler .
|
Dün, Avustralya Siyah Dutumuzdan ilk hasatıda gerçekleştirdik,
|
Dutun tadı nasıl dı Cengiz bey?
|
Cengiz Beyden aldığım A.Dutunun ilk meyvalarını yedim.3,5 adetten pek bir şey anlamadım.ama yaprakları devasa oldu.Hanıma yaprak sarması yaptırma zamanı geldi! Bu haftasonu deneyeceğiz.
|
Bakalım tadı nasıl olacak?
|
İlk başta Mayhoşumsu tadı var ama tam olgunlaşanlar daha tatlı.
|
Sn Romantikserseri, tıpkı ekşi kara dut da olduğu gibi, Avustralya dutu da ellerimi boyadı. Sizin izlenimleriniz nasıl?.
Tat olarak; diğer dutlardan daha az tatlıydı. |
Sinan Bey yaprakları dutundan daha gösterişli, benimkilerde sarmalık oldular, tekrar sarma yaptırmak lazım diye düşünmeye başladım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025