![]() |
Böğürtlen ve ahududu çeşitleri
Alıntı:
Güncellenir ve yeni çeşitleri getirmeyi düşünüyor musunuz (Prima ark freedom örneğin) ? |
Bazı ahududu çeşitleri 2-3 hafta sonra az miktarda olacak. Gelince haber ver seçeneğini tıklayın. Stok girildiğinde haberiniz olur.
Yeni böğürtlen çeşidi en az 1 yıl gelmez. |
Çok teşekkür ederim
|
Bu dutu dikeli 2 sene oluyor. Yediveren diyorlar ama senede 2 kere dut verdiğini görmedim. Bayağı erken zamanda şubat sonu dutları beliriyor. Martta yenilecek hale geliyor.
Her yerde bir yılda 2 hatta 3 kere dut verir diyorlardı bunu görmedim. |
Alıntı:
kesinlikle avustralya karadut değildir aldığınız fidan. bizim burada - 20 de yaşlı avustralya yediveren karadutlar soğuktan kurudu. |
Bu çeşit istanbul için uygun degil sanırım. İkinci meyvesini geç veriyor dolayısıyla soguklara kalıyor. Mesela şuan üzerinde çok küçük dutlar var hatta böyle yaprak açmaya hazırlanmışyerler bile var ama soguk olunca kurumuş kalmış öylece.
Yazın ise erkenci en erken dut veren agaç ama istanbul soguguna bile gelemiyor bu yüzden de bence verimli degil. Öyle dalllarını sarkıtacak kadar bir meyve tutumu yok. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkürler |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
2 yıl önce bölgemde sıcaklık -13-14 civarına indiğinde, 2 yıllık Avusturalya Dut fidanı ve Nar fidanım dondu ve bir daha uyanmadı. Bende yerine Bursa Karası diye geçen Dut türünden ektim. |
Sevgili suteresi karadut elinizde var mıdır.
Var ise bir kaç kök gönderir misiniz, rica etsem |
Bahçede Avustralya karadut
|
Rahmetli Ömer bey ruhu şadolsun, 5 sene önce aldığım dut çelikleri nihayet bu sene tadına varcakk kadar yedik. Ama şunu anladım bu dut benim bahçenin iklimine pek uymadı, Öyleki havalar biraz ısınınca hemen canlanıyor son donlarda da telef oluyor, bu sene 2 ağacı don gecesi naylon ile kapatmıştım onların dutunu kurtarabildik. Üzerindeki dutlar bitince budama yapacağım bakalım bi kere daha verecek mi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025