![]() |
Diğer resimler bahçe sayfamdadır.
|
1 Eklenti(ler)
Romantik den aldığım Avustralya kara dutu.Bodur tip olduğunu okuyorum mart 2012 tarihinde geldi bana şimdiden 70 cm e yakın boy attı.
|
Avusturalya kardutu kapama bahçe
Merhaba arkadaşlar , ben yaklaşık 25 dönüm bir araziye avusturalya karadutu bahçesi yapmayı istiyorum. Gerçek avusturalya karadutu fidanlarını nasıl temin edebilirim,kim bana bu konuda yardımcı olur? Aacaba dikim aralığı ile ilgili fikir veren olurmu? Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim. İyi akşamlar
|
Alıntı:
|
Aga ne yaprak var ama bu Avustralya Karadutunda!(Normal dut yaprağının iki-üç katı) acaba bu yapraklardan sarma yapılabilir mi?
|
Alıntı:
|
merhaba serdar bey ben romantiğe naısl ulaşabilirim , mesaj attım ama henuz cevap yok .Yardımcı olurmusunuz.
|
Alıntı:
|
Harika, acaba dönüme bu duttan kaç adet dikebilecğeimiz konusunda bir firkir verebilirmisiniz, tecrübelerinizden..
|
Alıntı:
|
Merhaba, evet bir **** bir dne başak fabrikanın kontratlı çiftçisi olacağım, doğrudan fabrikaya vermeyi düşünüyorum, donmuş sektörü
|
1 Eklenti(ler)
Erkan beyden gelen Avustralya karadut fidesinin son hali geçen sene bi karış boyu vardı.
|
Sn. Romantik'in gönderdiği avustralya karadutunun ikinci meyvesini bugün tattım. Teşekkürler:)
|
Bir arkadaş lazımdı bizim Avustralyalıya , sanıyorum buldum Shangri La.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://1.bp.blogspot.com/_T8T0yfORBe.../s1600/sah.jpg |
3 Eklenti(ler)
Bu bitki biriktirme hastalığı çok güzel nerde yeni cins görsem duramıyor mutlaka temin etmek istiyorum.Bu gün Belediyede yoğun tempolu iş yükü arasında bitki delisi arkadaşdan telefon geldi, abi koş pazara yeni çeşit dut fidanı gelmiş resmi var oldukca iri koştum hemen bir tane aldım, cinsi nedir bilmiyorum ama dutu daha iri kalın siyah bir dutları vardı resimde.Dutun yaprakları değişik incir yaprağı gibi kalın ve sürüm gözleri daha kalınca bu çeşidin ne olduğunu bende bilmiyorum.
|
Şahdut
1 Eklenti(ler)
Tropik meyveci com dan almış olduğum şah dut fidanı dün şipariş verdim bu gün kargodan teslim aldım .Bir dut çeşidi daha var Shangri La önümüzdeki ay onuda alacağım ordan böylece istediğim çeşitler tamamlanmış olacak
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
avustralya dutu yetiştiren arkadaşlardan aşı zamanı kalem ve ellerinde bu cins tudun fidanları varsa rica edebilirmiyim ücret karşılıgındada olabilir
|
2 Eklenti(ler)
Tropik meyveci com dan Shangri La. fidanı aldım böylece dut serisini tamamlamış oldum .Böylece 5 çeşit dut-Shangri La, şah ,Avustralya kara,Avustralya beyaz,net adını bilmediğim şimdilik Umru diyelim dut çeşitleri ayrıca köyde yerli beyaz parmak dut siyah parmak dut bir iki çeşit küçük beyaz dut la yaklaşık 10 çeşit dutum oldu ..
|
2 Eklenti(ler)
Bu sitelerde şah dut ve Shangri La ile ilgili geniş bilgi var Shangri La Mulberry - Edible Landscaping
http://www.tradewindsfruit.com/himalayan_mulberry |
1 Eklenti(ler)
Dutları dikeceğim köydeki arazim etrafı çitle çevrili ağaçların arka kısmındaki boşluk alana dikilecek. İçinde ceviz ve kivi ağaçlarım var.
|
Avustralya karadutu çimlendirme
1 Eklenti(ler)
Bahar ayına kadar çimlensinler diye Avustralya kara dutumun 3 adet dalına çimlenmesi için pet şişe içinde torf koydum bakalım nisan ayına kadar çim salacaklarmı .
|
Çok verimli olmasına rağmen aroması bizim yerli kara dutlara pek benzemiyor aroması daha az. Ancak meyve seyreltmesi yaptıktan sonra bir miktar düzeliyor.Aroma azlığının çok sayıda meyve verimiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.Ayrıca coğrafi şartlara iklim farklılıkları meyvelerin biçiminde aromasında bir takım farklılıklar ortaya çıkarabiliyor.
|
Aroması biraz az ama dediğiniz gibi ürün bol :) Yaprak sararken üzüm yaprağı yerine dut yaprağı kullanabilirsiniz bir alternatif olabileceğini söylüyor arkadaşlar.Yaprakları da güzel(şahane) hani, marine edilmiş ve kılçıklarından arındırılmış balık eti de sarılabilir dut yapraklarıyla fırında lezzetli olur kanısındayım özellikle balık yağlıysa mesela somon, olaylar olaylar.;) Yeri gelmişken şakacı ve zamanında komando bir abiden inciler: dut yaprağına sarılmış, közde zıplayan, kurbağa hayvanı yanında limonata ve arpa ekmeği ve bunu bize yutturmaya çalışan 76-1 komando er olan bir arkadaşın abisi. Başta çocuk aklıyla inanmadık değil hani.
Herneyse, zaten sürekli yeni dut çeşitleriyle karşılaşıyorum yakında bi dutluk oluşturacam herhalde. Çocukken ilk çıktığım ağaç bir dut ağacıydı, oraya buraya zıp zıp zıplayan yeni doğmuş buzağılardan tırstıydım daha 6-7 yaşlarında vardım, hiç çıkamadığım o ağaca bu sayede resmen tırmanmıştım dağcı misali. Az beslemedi bizi bal gibi dutlarıyla o ağaç, hakkı var üzerimizde Allah razı olsun. |
1 Eklenti(ler)
Shangri La dutu bu Amerikan sitesinde Shangri La Mulberry - Edible Landscaping
erkenci tür olduğu yazıyordu. Gercekten erkenci çeşit her ne kadar çatı katı sıcak olsa bile diğer dut fidanlarında uyanma olmadı ama shangri -la dutu diğer dutlardan önce yapraklanmaya başladı bu demek ki gerçekten erkenci bir dut çeşidi. Çatı katında artık mart ayına kadar dut unu olmuş halde görebileceğiz demekki. |
1 Eklenti(ler)
Shangri La dutları gözüktü ilk meyve cıktıları dahi kırmızı renkte ileride gercekten oldukca parlak siyah rengine dönecek.
|
1 Eklenti(ler)
Avustralya Karadutu da uyanmıya başladı şahdut,Avustralya beyaz ve umru dutlarında hala uyanma yok onlar soğuklara daha dayanıklı tür olmalı sıcak çatı katında hala uyanmadılar.
|
3 Eklenti(ler)
Avustralya karadut çeliklerim uyanmaya başladılar inşallah köklenme olur.
|
bu dutu daldan koklendirmek mi daha verimli yoksa asilamak mi?
|
bu avustralya kara dutu meyve vermeye ne kadar meraklı ya :) çelikten uyanır uyanmaz meyve vermiş...
|
1 Eklenti(ler)
Üç gündür yağan kar bu gün sona erdi.Hava da güzel çatı katı biraz soğuk oldu ama bu gün günlük güneşlik soğuk da fazla yok dışarıda Shangri La dutları artık iyiden iyiye seçilmeye başladı.
|
Çok aklı başında ve alçak gönüllü bir dutmuş, adı Hidayet olsun bence. Ben böyle sorunsuz,kendi halinde büyüyen ağaçlara isim veririm. Bahçedeki mavi sedirin adı Kamil mesela. Baharın gidince hal hatır sorar, gönlünü alırım ağaçların.
|
Bu sene dut ağaçlarım hızlı büyüdüler 2 adet beyaz beypazarı dutum var 6 adette kara dut ağacım var.karadutlardan 2 tanesi avustralya diğer karadutların hepsi birbirinden farklı avustralya dutu 3 yaşını tamamladı diğerleri 2 yaşında ama meyveden dalları görünmez.İlkbaharda yeni resimlerini yükleyeceğim
|
1 Eklenti(ler)
Avustralya kara dutuda da yapraklanmaya başladı yaprakların dibi şimdiden dut dolu 8-9 gün sonra tam dutları gözükür
|
1 Eklenti(ler)
Avustralya kara dutunda her gözünde 4-5 adet toplamda bu tüplü fidanda 200 adet e yakın dut var.
|
1 Eklenti(ler)
Avustralya kara dutu bu kadar boyu ile bol miktarda dut verirse tam büyüdüğünde toprakla buluştuğunda kimbilir ne kadar dut verir boyu şimdilik 60 cm dallarını dut dan şimdiden eğmiş vaziyette
|
Bendeki yediveren karadutlar aynı durumda, bodruma koymuştum, sıcak geldi, her yerden meyve fışkırdı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025