![]() |
1 Eklenti(ler)
Avustralya karadutu tüm meyve oluşumunu tamamladı artık irileşip kızarmasını bekliyeceğiz. Avustralya beyaz dutu da yapraklandı şimdilik dutları yapraklarının dibinde ufaklar .
|
1 Eklenti(ler)
Yediveren kara dut.
|
1 Eklenti(ler)
Avustralya dut çeliklerim de şuana kadar 3 adet zayiat verdim inşallah bundan sonra vermem.
|
Sanırım çelikler iç mekanda. İçmekanda gözler normalden erken uyanır. Çelikler kök yapmaya harcayacakları gücü dal oluşturmaya verdikleri için kök yapmaz. Alttaki gözleri koparın. Sadece üstten iki göz bırakın ve biraz daha serin bir ortama alın.
|
Alıntı:
Çelikler 5-10 derece sıcaklık arasındaki bir ortamdalar , dediğiniz gibi bir tanesinde en alt taki sürgünü kopardım bilgiler için teşekkürler. |
Sayın athena-asena merhaba ,
Maşaallah Maşaallah çok güzel bir başarı elde etmişsiniz.Çelikleriniz inşaallah kocaman bir dut ağacına dönüşür de bol bol meyvesisni yersiniz. Bu avustralya kara dutu çeliklerini neyin içinde böyle köklendirdiniz , çeliklere neler ikram ettiniz. Bu kullandığınız malzeme diğer dut çeliklerini köklendirmek için de kullanılabilir mi ? İnşaallah bundan sonra herhangi bir kaybınız olmaz. İyi akşamlar. |
Sayın bari merhaba ,
Ağaçlar.net in bir çok konu başlığında size rastgeliyorum , tabii ki bu da bana sevinç veriyor ,Siz , Meyvelitepe ,Denizakvaryumu .... gibi üstatlarla karşılaşmak. Bana zaten goji hastalığını aşıladınız.Bir de şimdi yediveren karadut çıktı başıma. Bahsettiğiniz yediveren karadut Avustralya kara dutu mu yoksa değişik bir karadut mu ? İyi akşamlar ve bol hasatlar diliyorum. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Elinize sağlık masallah ne guzel meyve vermıs. Bendekı Avusturalya dutu sıyah renklı. Bunlarında rengı koyulaşacak mı? yoksa boyle pembe mı kalacak?
|
Siyah oluyor. Tadi eksimsi oldu.
|
2 Eklenti(ler)
Yediverenler sırayla meyve veriyor.
|
sayın bari; kaç yaşında bu meyveli ağaç
|
1 Eklenti(ler)
avustralya karadutumu 26 şubatta tüplü olarak dikmiştim ama 8 nisandaki hali böyle, uyanmıyacak mı acaba?
Eklenti 388134 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Antalya sıcaklarında erken ve çok verimli.
|
Alıntı:
|
Avustralya karadutu aşılama
1 Eklenti(ler)
Yaprak aşı ile Avustralya karadutunu aşılamak daha iyi yöntem kalem aşı ile tutması zor tür.
|
sitede gerçek avustralya karadutu fidanı satan arkadaş var mı varsa bahçem için bir tane almak istiyorum
|
1 Eklenti(ler)
Temmuz ayında yapmış olduğum hafif budama ile 2 kez meyve verdi. İlk meyvelere göre daha az, daha küçük ama çok daha lezzetli olmuşlar.
|
Bendeki karadut ağacına bi haller oldu çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Geçirdiği şok kış koşullarından mıdır nedir ağacın karakteri değişti. Devasa olan yapraklar yarı yarıya küçüldü hatta üçte birine. Buna karşın dutların boyutu iki katına çıktı ve müthiş tatlandı. Herhangi bi yara bere kuruma soğuktan etkilenme de olmadı mesela kışın.
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar arkadaşlar A- karadut bölümünü inceledim burdakı arkadaşların yetiştirdikleri dutlara baktım hepsi çok güzel masallah nazar deymesin bende merak edip bu yıl bir adet bizim perşembe pazarı var oradan aldım acaba bu dut A-karadut,umudur teşekkür ederim
|
Sayın e-mutlu evet kara dut yalnız bende Ankaradayım ama hiç Ankara pazarlarında fidanla karşılaşmadım hangi semt pazarından aldınız öğrenebiilirmiyim
|
Nasıl anladınız:)
Çoğu fidan satıcısının ortak özelliği: Müşteri ne isterse o fidanı verir, doğru değilse sök getir yenisini vereyim der:) Antalya'da fidan satıcılarını bazen, avt. karadut varmı sende diyorum. Çoğunluğu var diyor hangisi dediğimde sıradan karadut fidanlarını gösteriyor, öyle ya karadut karadutdur avustralyalı veya başka yerli olması onlar için farketmiyor. Özellikle semt pazarlarından meyve fidanı alacaksanız, satıcının güvenirliğini 2-3 yıl öncesinden test etmiş olmalısınız. Adam gözümün önünde hünnap fidanı isteyen müşteriye armut fidanı verdi. Ayıp değimi neden böyle yaptın dediğimde o armut olduğunu anlayana kadar kim öle kim kala dedi, ertesi yıl piyasayı epeyce dolandırıp kaçmıştı. Avustralya karadutun en önemli özelliği kocaman fil kulağı gibi büyük yaprakları, genç fidanlar çok büyük yaprak yapar. Genç fidanların ilk 2-3 yıl yapraklar devasa meyveleri normal büyüklükte olur, 3-5 yıl içerisinde yapraklar küçülür meyveler hem kalınlaşır hemde 8 cm boya kadar uzar. Kısaca genç avst. karadut yaprağından, yaşlı avst. karadut meyvesinden tanınır. Resimde görülen sıradan bir dut fidanına benziyor. Alıntı:
|
bu kara dut çok ilgimi çekti ama fayda açısından bizim eski kara dutlarımızla aynımı acaba ben vanda yaşıyorum her yaz kara dut reçeli yaparız fakat 2-3 yazdır kara fakat tatlı dutlr getiriyor köylüler avusturya kara dutu gibi iri dutlar tabi reçelide tatlı oluyor merak ettiğim bu dutta bizim eski dutlarımız gibi ağız yaralarına faydalımı
|
Toprak yapısı iklim gibi faktörler dutun gelişimini etkiler
yaprakların büyüklüğü bile yaşadığı ortama göre değişebilir avustralya karadutu en fazla meyvesinden tanınır. Ankara da ki fidan satıcılarının dut çeşitlerini ayırabildiklerini sanmıyorum. İki kez rastladım iki defasında da aldım. |
Alıntı:
|
Avustralya dutunun başka bir özelliğini yazayım;
Her yıl bir öncekinden daha iri meyve veriyor. |
3 Eklenti(ler)
Köydeki avustralya karadutu ocağın ortalarında gözlerini patlatmaya başladı.Bir sürgün gözünde minicik dutları belli bile olmuş.
Eklenti 467350 Eklenti 467351 Eklenti 467352 |
2 Eklenti(ler)
Merhabalar arkadaşlar 20 gün önce mutlu kutlu beyden aldıgım a-karadutu ankarayı çok sevdi son durumu resimde görüldügü gibi
|
2 Eklenti(ler)
Köye gittiğimde Avustralya karadut fidanım epey bir filiz vermişti.Minik minik meyveleri belli olmaya başlamış çoktan .Diğer dut çeşitlerinde hiç bir hareket yok daha...fotoğraflar şubatın 27 de çekildi...
Eklenti 474132 Eklenti 474133 |
2 Eklenti(ler)
|
İnşallah kuşlar rahat bırakır. Benim olanların hemen icabina bakıyorlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl pazardan aldığım bir metrelik Dut ağacına satıcı Avusturalya Dut'u demişti.Şimdi 1.5 metre kadar olan ağaç Şubatta meyvalarını çıkardı.Havalar ısındıkcada üzeri meyva doldu.Hem biz,hem kuşlar yemekle bitiremiyoruz.Yinede merak ettim.Gerçekten Avs.Dutumu,yoksa Bursa Yediveren Dutumu?Bilgi verirseniz sevinirim.
Eklenti 489822 Eklenti 489823 Eklenti 489824 |
Benim Avustralya dutlarım hala uyanmadı, beyaz dutlar da uyanmadı ama beyazlarda kıpırdanma var. Av. dutlarda hiç hareket yok dalı yaş, kuru değil. Ankarada -merkez dışında- av. dutu uyanan var mı acaba merak ediyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar.
10 gün kadar evvel diktiğim av. karadutlarının yapraklarında sararma ve yaprak kenarlarında kuruma var. Bu sıkıntıyı giderebilmem için yardımcı olabilir misiniz. İlk iki fotoğraf e-fidancım dan alınan, aşılı tüplü fidanlar. Diğer ikisi ise Sn. Mutlu Kutlu' dan alınan, çelikten köklendirilmiş fidanlar. |
Hiç bir şey yapmayın, Uyum esnasında yaprak kararma ve dökülmeleri normaldir.
Sıcaklar artıp, toprak susuz kalırsa arada bir sulamanız çok iyi olur. Panik yapıp herhangi bir ilaç kullanmayın, dut yapraklarının herhangibir zararlısı yok. Kullanacağınız ilaçlar doğaya ve bitkiye zarar verebilir. Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025