agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

AgacSevdalisi 15-07-2010 15:22

Sayın sındırgılı çiçekler çok hoş görünüyor.inşallah en kısa zamanda meyvelerini de yersiniz.fidanlarınız kaç yıllık?

sındırgılı 15-07-2010 15:48

Bitkilerim, 3 yasinda. Gecen seneye kadar saksida yasiyorlardi. Sadece birinden meyva yiyebiliyordum.Bu sene topraga gecirdim.(Tabii iyi bir budama yaparak)
Devamli boya giden oglusum ve digerindeki cicekler daha fazla.Yerlerini sevdiler.

sındırgılı 16-07-2010 22:31

Nihayet, meyvasini gordum: Yarin fotograf yuklerim.
Ilk senenin meyvalari pek tadsizdi.Gecen seneki eh fena degildi.Bakalim bu seneki meyvalarin tadi nasil olacak?

Lilium 17-07-2010 01:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 672784)
Devamli boya giden oglusum.

Sizinki erkek mi? o halde meyva vermez. :D

sındırgılı 17-07-2010 07:33

:o
Soz, Lilium amcasi: ilk meyvasini sen yiyeceksin.

Gonene bile getiririm.

Lilium 17-07-2010 11:25

Teşekkür ederim sevgili sındırgılı, latife olsun diye yazmıştım, siz anladınız onu :)

Goji konusunda sizler öndesiniz ben bu yıl ilk defa tohumdan yetiştirdim yüzelli tane kadar, elli altmış santim oldular, meyva demiyorum çiçeğini bile merakla bekliyorum, elli altmış tanesini kendim ekeceğim, yerim anca o kadar, geri kalanını sanırım satışa sunacağım.

meldr 18-07-2010 15:54

3 Eklenti(ler)
Merhabalar,
goji konusunda yardıma ihtiyacım var. goji fidem boyuna hızlı büyüor ama yaprakları çok ufacık ve üzerinde parlak bir tabaka oluşuyor.çıkan ufak yapraklarda büyümüyor öylece kalıyor. hiç çiçek de açmadı.. Eski yaprakları normaldi şimdi onlarda uçlarında sararmaya ve kurumaya başladı. çiçek çosturan verdim ama bir etkisi olmadı. Böcek felan mı var diye baktım yapraklarına onlarda yok..şuanki durumu resimlerdeki gibi..şimdi ne yapmalıyım?

drly 19-07-2010 07:22

Kurt üzümü ( goji berry )

Kurt üzümü ( goji berry ) isimli bitki Trakyada doğal olarak yetişmekte ve Fışkın adıyla bilinmektedir

coyem 19-07-2010 09:16

herkese günaydın,

öncelikle form daki kaliteden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Ben naçizane balkonumda birşeyler yetiştirmeye gayret ediyorum,yaklaşık on gündür goji berry ile ilgili yazılar okuyorum ve balkonumda denemeyi düşünüyorum. Fidan temini konusunda yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır acaba.

iyi haftalar diliyorum.

sındırgılı 19-07-2010 20:34

Bu senenin ilk meyvalarini, sabah ise giderken koparip yedim. Topu topu, 5 adet meyva kizarmisti. Tadlari da fena gelmedi:
Oldukca fazla yesil meyva ve cicek var.Kizarmalarini sabirsizlikla bekliyorum.

Sahil Deniz Ö. 20-07-2010 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi coyem (Mesaj 674026)
herkese günaydın,

öncelikle form daki kaliteden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Ben naçizane balkonumda birşeyler yetiştirmeye gayret ediyorum,yaklaşık on gündür goji berry ile ilgili yazılar okuyorum ve balkonumda denemeyi düşünüyorum. Fidan temini konusunda yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır acaba.

iyi haftalar diliyorum.

egetropical isimli üye size bu konuda yardımcı olabilir.

Sahil Deniz Ö. 20-07-2010 10:27

İki gündür çok üzgünüm. Benim goji berry çiçeklerini açıyor ama çiçekler kuruyup tam meyveye yönelecekleri zamanda dökülüyor. Lütfen yardımcı olun bana.

coyem 20-07-2010 11:56

egetropical

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sahil Deniz Ö. (Mesaj 674470)
egetropical isimli üye size bu konuda yardımcı olabilir.

Sevgili egetropical,

Bana iki adet goji berry fidanı lazım acaba temini konusunda yardımcı olabilirmisiniz.

iyi çalışmalar.

egetropical 20-07-2010 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sahil Deniz Ö. (Mesaj 674472)
İki gündür çok üzgünüm. Benim goji berry çiçeklerini açıyor ama çiçekler kuruyup tam meyveye yönelecekleri zamanda dökülüyor. Lütfen yardımcı olun bana.

Merhaba, sıcakların geçmesini bekleyin. saksıda ve balkonda aşırı sıcaklardan çiçek döekebilir. gojini orjini yayla bitkisi olduğu için agustos ayından sonra hem çiçeklenme artar. hemde meyve tutumu artar. fosfor ve potasyumlu gübre kullenabilirsin. fidanlar 1 yaşında ama bu yıl güz döneminde meyve alacağın fidanlar.
acele etmeyin.:D

Kafkas57 21-07-2010 09:37

Teşekkürler egetropikal:
Benim gojide de aynı sorunlar mevcuttu.Açıklamalarınızdan sonra moralim düzeldi.Havaların serinlemesini beklemeye başladım.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi egetropical (Mesaj 674783)
Merhaba, sıcakların geçmesini bekleyin. saksıda ve balkonda aşırı sıcaklardan çiçek döekebilir. gojini orjini yayla bitkisi olduğu için agustos ayından sonra hem çiçeklenme artar. hemde meyve tutumu artar. fosfor ve potasyumlu gübre kullenabilirsin. fidanlar 1 yaşında ama bu yıl güz döneminde meyve alacağın fidanlar.

lokmanbahçe 21-07-2010 14:40

benim de gojiler aslında 2-3 yıllık var bir plastik kovanın bir boy küçüğünde duruyor bir tanesi, beli de baya kalınlaştı fakat çiçek falan göremedik daha..

sındırgılı 21-07-2010 18:33

6 ay sonunda, cicek ve meyva vermeye basliyor. 3 yasina kadar ciceklenme yapmiyorsa:
iz element takviyesi yapin.Bahceniz var ise, bol gunes alan ama ruzgar almiyan bir yere dikin.Amatorce dusuncelerim bunlar.Kisa dogruda guzel bir budama yapin.

MeyveliTepe 21-07-2010 23:25

Benim fidanlar bu ara meyveden yıkılıyor. Sanki çok erken başladı gibi. Bakalım ne kadar devam edecek.

Sahil Deniz Ö. 23-07-2010 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi egetropical (Mesaj 674783)

Zaten gübre kullanıyorum. Dediğiniz gibi belkide aşırı sıcaklardandır. Biraz daha beklemekte fayda var.

Sahil Deniz Ö. 23-07-2010 16:15

Sevgili MeyveliTepe inşallah bizde gün gelirde sizin gibi diyebiliriz. Şimdiden afiyet olsun.

Jezebel 24-07-2010 08:35

Goji

2 Eklenti(ler)
Bahçemin ilk Goji meyvesinin resmini yayınlıyorum .
Sn . meyvelitepe de bize resim sunmayınca ne yapayım , tek meyveli dalımı koyacağım .

Eklenti 162460

ve yakından ...

Eklenti 162461

Tadı konusunda yorum yapamıyorum , hala baya sert , mutlaka ekşidir biraz tatlansın .
Bunca çiçekten neden bir tek meyve oldu , hala mana veremiyorum .:rolleyes:

MeyveliTepe 24-07-2010 08:52

Alıntı:

Sn . meyvelitepe de bize resim sunmayınca ne yapayım
Bir kaç fotoğraf burada var.

Bir tane de olsa meyve vermesi iyi bir şey. Daha mevsim sonuna çok var. Goji, sürekli çiçek açıp meyve verme eğiliminde olan bir bitki. Ağustos ve Eylülde de devam edecektir.

Jezebel 24-07-2010 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 676126)
Bir kaç fotoğraf burada var.

Bir tane de olsa meyve vermesi iyi bir şey. Daha mevsim sonuna çok var. Goji, sürekli çiçek açıp meyve verme eğiliminde olan bir bitki. Ağustos ve Eylülde de devam edecektir.

Umarım , çünkü baktıkça üzülüyorum .
Neden tozlaşma olmuyor , boy iki metreyi aşmış iki bitki , bir sürü çiçek ...

Oğuzhan 24-07-2010 16:49

Bizde daha tık yok.Birde güzel bir şey.Havaların serinlemesini beklemekten başka çare yok artık.Herkese bol şans .:)

Minarislim 25-07-2010 18:19

Benim goji'de çiçekte.

5 Eklenti(ler)
Goji'ye iki hafta önce Hümik asit atmıştım.Sayın Meyveli Tepe'nin bir yazısın'da okumuştum.Çiçek açması için atmıştım.İşe yaradı.Bu yıl onbeş adet kadar çiçek var.Meyveli Tepe'ye teşekkür ederim.

tamergulkaya 30-07-2010 18:14

Gojiberry

Tüm forum üyelerine iyi günler dileğiyle.Goji berry - wolf berry(lycium barbarum) ile ilgili deneyim ve yorumlarınızı ilgi ile takip ediyorum.
Temmuz 2010 içerisinde Isparta İslamköy de 100 dekar üzerine 100 bin fidanlık gojiberry plantasyonunu kurdum.Önümüzdeki dönem 500 dekar daha dikim yapmayı planlıyorum.Fidanlığımızda kendi fidan üretimimizi gerçekleşiriyoruz.Ticari meyve yetiştiriciliğinde, meyve tohumu ile fidan üretiminde açılma olması ve meyve üretiminde yaşanacak kalite ve kantite sorunlarının önüne geçmek maksadıyla Çin den getirdiğimiz orjinal damızlıkları fidan metaryali olarak kullanıyoruz.Bu yıl sonuna doğru wolfberry ile ilgili akademik arge çalışmalarına başlayacağız.Tüm goji ile ilgilenenlere mutluluklar dilerim.

gilaburu 30-07-2010 18:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tamergulkaya (Mesaj 678202)
Tüm forum üyelerine iyi günler dileğiyle.Goji berry - wolf berry(lycium barbarum) ile ilgili deneyim ve yorumlarınızı ilgi ile takip ediyorum.
Temmuz 2010 içerisinde Isparta İslamköy de 100 dekar üzerine 100 bin fidanlık gojiberry plantasyonunu kurdum.Önümüzdeki dönem 500 dekar daha dikim yapmayı planlıyorum.Fidanlığımızda kendi fidan üretimimizi gerçekleşiriyoruz.Ticari meyve yetiştiriciliğinde, meyve tohumu ile fidan üretiminde açılma olması ve meyve üretiminde yaşanacak kalite ve kantite sorunlarının önüne geçmek maksadıyla Çin den getirdiğimiz orjinal damızlıkları fidan metaryali olarak kullanıyoruz.Bu yıl sonuna doğru wolfberry ile ilgili akademik arge çalışmalarına başlayacağız.Tüm goji ile ilgilenenlere mutluluklar dilerim.

sayın tamergülkaya sizi tebrik ederim çok güzel bir yatırım yapmışınız.500 dekarlık yeri nereden buldunuz çok merak ettim.

tamergulkaya 30-07-2010 19:36

Aynı bölgede sayın gilaburu

gilaburu 30-07-2010 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tamergulkaya (Mesaj 678228)
Aynı bölgde

Hazine arazisi mi ?

tamergulkaya 30-07-2010 19:50

Hayır özel mülkiyet

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025