![]() |
Sevgili memet, geçen yıl bahçeye diktiğim iki fidem, itinayla bakmama rağmen sadece bir kaç adet meyve verdi ve tadı da hiç bir şekilde damak tadıma uymadı.
Bence önemli bir meyve değil, zaten oldukça da nazlı bir bitki. Ben defterimden sildim.:( Üzerinde çalışanlara kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Ama Tibette ormanda yetişen bir bitki , nazlı olamaz .
Benim Metin Gemiciden alıp geçen mart ayında diktiklerim 3 metreyi çoktan geçti . Tamam meyve çok yok ama bunca araştırmayı elimizin tersiyle itemeyiz değil mi ? |
3 metreyi geçipte hiç meyva vermemesinde sorun var demektir.Toprağa dikmeden önce,benim fidanlardan biri(topu topu 3 fidan var) çok boya gidiyordu.Tepe budaması yapıp,toprağa dikince hem yeni dallar oluştu hem de meyva vermeye başladı.Yazlık sıtedeki arkadaşlarda meyvanın özelliklerini basından öğrenmişler; olan meyvalar da 3-5 eksilmeye başladı.
Ekim ayında budamadan çıkanları çelik yapıp, ön tarafta goji sahası kuracağız. Büyükada da goji bahçesi kuracağız.:( |
5 Eklenti(ler)
arkadaşlar bunlarda benim bahçedeki 02 nisanda çimlenmeye başlayan yavrularım agaç gölgeleri altında şu sıcaklarıda atlattılarmı eylül sonuna doğru köye ekilecekler 4 aylık oldular hiç biri çiçek açmadı (sanırım aşırı sıcaklar poşet içindeki sıcaklığı aşırı artırdıgı için toprak altı gibi soğuk olmuyor köklerde kazık kök oldugundan iyi gelişemiyor birde bitki yaşı gereği çiçek için daha erken sanırım)
boyları ekranda görüldüğü gibi bayağı uzayanlar var eylüle doğru tepe budaması yapacağım acaba tarlaya ektinten sonramı budama yapsam yoksa ekmeden kısa bi süre öncemi ve hemen tepeden mi kesilecek yoksa belirli bir uzunluk varmı bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim hersey goji için... |
bu arada boyları çok uzun olan yukarıdaki resimlerdeki bazı gojileri budama yapmalımıyım üstatlara soruyorum?????? bazı arkadaşlar bırakın bitkiyi doğal haline dediler ancak bitki fasulye gibi boy atıyor ve gövde incecik kalıyor sopasız yıkılıveriyor ?????
|
3 Eklenti(ler)
bunlarda balkondaki gojilerim bana fidan olarak geldiklerinde 5 aylık tılar 10 cm di boyları şuan 10 aylık ve boyları bayagı uzun ancak gözlemlerim sonucu balkonda yetiştirmek bitkiyi çok zor özlelikle aşırı sıcaklarda bitki soluyor bende odaya aldım bitkiyi ayrıca bitki doğal ortamda olmadıgından bit istilalarına karşı kendini savunamıyor çünkü yararlı böcekler balkonda yok...
bu balkondaki bitkileri ben deneysel olarak kobay yaptım 3 4 defa tepe budaması yaparak dallanma hareketlerini gözlemledim ilk olarak yan dal atımı oldu ancak uzunluk artıkça tepe budaması yaptıgımda resimlere dikkat ederseniz tepede 'V' şeklinde dallanma oluyor ve iki dal uzayarak devam ediyor. bu normal mi acaba??? bugün çok konuştum çok soru sordum offfffff kafa ağrıttıysam affola büyüyen gojilerimi paylaşmak istedim herkese bol meyveli günler |
Alıntı:
Budamaya kıyamadım ondandır . Bu sefer budayıp çokça çelik köklendireyim diyorum , tohumdan olana göre çelikten daha çabuk meyve vermeye başladığı yazıyor her yerde ;) |
Bence de en dogrusunu yapmis olursunuz. Birde, mumkunse toprakla kavusturun.Dediginiz gibi celikten yetistirmede zaman kazaniyorsunuz. Kolay gele,
|
Sn . sındırgılı bitkileri alır almaz bahçeye diktim , ormanda gelişen bahçede daha iyi gelişir düşüncesiyle .
Gelişmesi maşşallah dalları takip edemiyorum , bir çok çiçek açıyor ,çiçekler döküllüyor , 2-5 meyve oluşuyor . Dediğiniz gibi budamam gerekiyor , bunu sonbaharda mutlaka yapacağım . Çelikten yetiştirmek için de uygun zamanı söylerseniz iyi olacak . Bir çuval dere kumu edindim , fidancılar çelik için onu öneriyorlar . |
dere kumundan başka hengi materyelleri kullanıyorsunuz sayın jezebel?
|
Heba olmalarını istemediğim için hepsini Clonext'e 15-20 ' tutup öyle dikeceğim .
|
2 Eklenti(ler)
Nazilli de 2 gündür demir dikeni bakınırken, sanırım chinese türü goji buldum. Bir apartmanın bahçesine bir kaç yıl önce dikilmiş sanırım. Daha eski de olabilir. Gövde yapısı toprak seviyesinden itibaren kalınlaşmış. Sahibini bulamadığımdan detayları bilmiyorum. Meyvelerin 3 - 4 tanesini tattım. Yinebiliyor ama pek tatlı değil. En azından yerli olanlar gibi tadı tuhaf değil. Yaprak yapısı da farklı. Uzman arkadaşlar cinsini daha iyi bilebilirler.
|
Esim, kollestrol ilaclarina 1 hafta ara verdi.Gunde 10-15 adet goji tuketiyor.Bakalim, tahlil sonuclari ne cikacak?
Ha, bu arada bizde goji tuketmeye maalesef ara verdik. Yoksa dallardaki gojiler yetismeyecekti.Deney yari yolda kalacakti. Ne yapalim, vatan sagolsun: |
Alıntı:
Bunun sebebi, sulama ve ya fazla sıcak olabilir mi? Dikkatimi çeken bir şey de, çiçeklerin iki renk açması, bazıları beyaz, bazıları açık mor açıyorlar. Sizler gojilerinizi hasat ederken ben hâlâ meyve görebilir miyim diye bekliyorum :( |
Yolu bize yakın düşenler gelip toplayabilirler. Hergün toplayamıyorum. Zamanında toplanmayanlar dalında su kaybedip kurumaya başlıyorlar.
|
Dalinda kuruyanlar, potansiyel goji calisi olmaya adaylar. Bende de vardi, onlari cimlendirmeye aldim. 3-5 gunde baslarini torftan cikardilar. Bakalim buyutebilecekmiyiz?
Adalet Hanim, haklisiniz kimi cicekler beyaz, kimiside pembe aciyor. Belki havalarin asiri sicak gitmesi, meyvaya donmesine engel oluyor. Ben, saat 15.00 ten sonra gojilere duslama yapiyorum.Ayrica, gunde 2 defa sulama yapiyorum. |
Alıntı:
Bu konuda başınızı çok ağırtacağıza benziyor:) Sındırgılının mesajını görmemiştim "Dalinda kuruyanlar, potansiyel goji calisi olmaya adaylar." gojı fidesimi olmaya adaylar. Tüketmeye gelmiyormu? |
Bendekilere, hemen karincalar hucum ediyor.
Bu nedenle, tohumlarini cikartiyorum.Goji adayi ismide karincalardan dolayi soylendi.Belki Sn.Meyvelitepe de karinca yoktur. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Dalındayken de bu şekilde kuruyabiliyorlar mı
Eklenti 166292 |
Böyle olmuyor sn.Lilium. Gün kurusu kayısı misali, renkleri daha koyu ve daha küçük oluyorlar.
|
Alıntı:
Çok teşekkürler sayın Sındırgılı. Ben de sıcaklardan dolayı bolca sulama yaptığım için dökülüyor sanmıştım. Gojilerim 1.5 yaşında, tohumdan yetiştirmiştim. Dalları çok cılız ve dağınık gelişiyor. Son baharda budasam mı? |
Bütün yapraklarıda çiçekleride döküldü gojimin. Kuru bir çalı gibi şu anda. İnşallah tamamen kurumamıştır.
|
1 Eklenti(ler)
uzayan gojilerimin büyüyenlerini tepe budaması 60cm boy kalcak şekilde budadım keratalar bayagı uzamışlar :))))
budadıgım tepedeki filizlerin yapraklarını ayırıp kurumaya bıraktım bakalım goji çayı nasıl olacak hasta anneme ve kendime fincanda demler demler içerim zaten yeşilçay zencefil biberiye meyan kökü gibi bir çok çay içtiğim için seveceğimi düşünüyorum |
Dipten sürgün verip gövdeler çokladıysa tek gövdeye bırakmak daha iyi.
|
Kurutmadan çayı olmazmı açaba deneyen arkadaşlar varmı?
|
Sakin deneme hemserim. Gecen sene, kurutmadan demledim. Maalesef bir halta benzemedi. Gerci, kurutulmusuda pek bir seye benzemiyordu ya.
En guzeli meyvasini tuketmek. Aslinda, dogal ortaminda cok rahat yetisen bir bitki. |
Goji; tarla farelerinin benim bahçemde 1 numaralı favori bitkisi...
Yaprağı-dalı-sapı neyi varsa yiyip bitiriyorlar bir de semiz otlarını... Bir bildikleri vardır muhakkak :) |
valla fare konusu mantıklı gecen gün bende bahçede gojilerin yanında tarla faresi gördüm çok tatlıydı izledim yere düşen erikleri yiyordu:))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025