agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

DOĞA D 01-04-2010 11:09

Merhaba arkadaşlar.1,5 ay önce aldığım goji berry fidesi çelimsiz ince bir daldı.Pencere önüne koydum.Haftada 2-3 kez suladım.Bir de baktım o ince daldan minik yapraklar çıkmaya başlamış.Ama 1 cm ye çıkar çıkmaz durdu.Devam etmiyor.
Bir de serçeler goji berry -ve yine dışarda duran biberiye- yi rahat bırakmıyor,sürekli toprağı eşeliyorlar.Toprağın üzerine birkaç taş parçası koydum ama pek işe yaramıyor sanırım.Yaprak gelişiminin durması kuşlar olabilir mi?Ya da başka bir şey?
Teşekkür ederim.

nariçi 01-04-2010 13:52

Goji kazık kök yapıyor, çok hızlı kök uzaması var. İlk devreleri-ekildikten beş on cm uzayana kadar sera iyi geliyor. Odunlaşan gövde açık alana dayanıyor.

zapatista70 01-04-2010 17:17

olmaz mı?

arkadaşlar, bu bitkinin aktarlarda meyvesi satılıyor. ondan tohum olmaz mı? bilemedim sordum...

mbdeniz 01-04-2010 17:42

Evet o meyvenin bir tanesini bir saat kadar ılık suda bekletiniz. Sonra ikiye kesip içinden çıkan yaklaşık 20-30 kadar tohumu kullanabilirsiniz.

kartalfen78 01-04-2010 19:24

beyler goji fidelerinin öğle sıcağına dayanamadıgı bu yüzden gölgede kalması gerektiği sabah akşam güneşi alması gerektiği söyleniyor önümüz yaz havalar ısınıyo bende bahçeye gojilerimi açık alana çıkarıp üstlerine sera gölgeliği yapacağım sorum şu gölgelik kullanan varmı hiç serada **** gojilerde açık alanda nette %35 -50-60-75-90 gölgeleme oranları ile satılıyor sizce hangisi goji için öğle güneşini korur kullanan **** bilgisi olan varmı arkadaşlar goji fidelerimiz güneşte kavrulmasın

nariçi 01-04-2010 19:34

Ben bugün bir tane tam açık alana, batı bakısına diktim. Bakalım bu yaz ne olacak. Kapalı yerden iyi uyandıkları için açığa çıkardığım. Tohumdan çıkma goji poşetlerini ise bugün yeniden sera içine koydum. Çünkü bocaladılar. Çelikten ürettiklerimde sürgün vermeye başladı onları da kapalı alana alacağım, daha iyi gelişirler.

balbay 01-04-2010 19:55

Güvey fenerinden sonra tohum yollayacak arkadaşlar varsa goji berry de üretmek istiyorum. İlgilenen olursa sevinirim. Hatta başka berry çeşitlerine de talibim. Epey yerim var.

ahmet salih 02-04-2010 23:53

3 Eklenti(ler)
Geçen ay tohumlarını diktiğim goji fidelerim. Sn;egetropikal'den geçen yıl aldığım gojileri ancak geçen hafta toprağa alabildim. Fırsat bulabilirsem neler yaptığını görebilmek için Tufan bey'in yanına uğrayacağım.

Didem 04-04-2010 19:34

Tohumdan yetiştirmek zor mu ? Tohum katletmek gibi kötü bir huyum var zira. Bir de tohumdan yetiştirince 2 sene sonra meyve verir mi ? Başlık o kadar uzun ki, okuyabildiğim kadar okudum sonra pes ettim. Belki de cevap vardır yukarılarda ama...

teşekkürler..

Beymen 04-04-2010 20:57

merhaba arkadaşlar.. gojiberry tohumları çimlenme için soğuk uygulama istiyormu.. ne kadar derine daldırmalıyız ve hangi çeşit toprakta daha hızlı gelişim gösterir..
saygılar...

ferrari 05-04-2010 09:54

Didem merhaba, inanın oldukça kolay.sadece tohumları meyvelerden ayırıp toprak yüzeyine yakın ekmelisiniz ve toprak nemli olmalı.sonra 1 hafta da çıktıklarını göreceksiniz.meyveye gelince 2 yıl beklemeye gerek yok 6 ay sonra başlar.

ferrari 05-04-2010 09:56

Beymen merhaba çok dip değil yüzeyde olmalı 1cm den derine ekmeyin.Torf yani hazır torba saksı toprağı.

Didem 05-04-2010 11:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ferrari (Mesaj 610592)
Didem merhaba, inanın oldukça kolay.sadece tohumları meyvelerden ayırıp toprak yüzeyine yakın ekmelisiniz ve toprak nemli olmalı.sonra 1 hafta da çıktıklarını göreceksiniz.meyveye gelince 2 yıl beklemeye gerek yok 6 ay sonra başlar.

Siz anlatınca pek kolay gözüktü.. :)

Beymen 05-04-2010 11:38

teşekkürler ferrari..soğuk uygulamayı dikkate almadığınıza göre.. gerekmiyor sanırım.. çimlendirme için torf kullanmıyorum..3/2 bahçe toprağı biraz dere kumu.. 3/1 çürümüş yaprak saman ot karışımında daha hızlı çimlendiryorum..

bari 05-04-2010 13:48

Çimlendirmede torf iyi fakat sonrasında mutlaka toprak takviyesi yapmak gerekiyor, fidelerin gelişimi için...

ferrari 05-04-2010 15:19

Kesinlikle zaten çimlendirme aşaması için bu yazdıklarım.Sonra toprak karışımlı saksılara **** kalıcı yerlerine aktarmak şart zaten.

mbdeniz 05-04-2010 21:50

Goji tohumlarını meyveden aldıktan sonra ufak bir kap içinde tülbent arasında tutuyorum. Bu sulu ortamda 4-5 gün içinde çimlenmiş olanları alıp viyol içinde torfa aktarıyorum. Viyole aktardığımdan dolayı, minik olan bu tohumları tek tek şimdiden viyole almak daha kolayıma geliyor.

kartalfen78 08-04-2010 12:21

değerligoji üstatları şuan elimde 400 kadar goji fidesi var yeni çimlenmiş 2-3 haftalık üç dört yapraklı:)) maşaallahları var ancak bazıları çok iyi görünmelerine rağmen ertesi gün soluyorlar (sayıları 10 kadar) öğle güneşinden uzak tutun deniliyor bende öle yapıyorum ancak sabah ve akşam güneşine koyuyorum yani yeni doğan kızıl renkli güneş ışığına
***sorum şu sizce bu kızıl sarı ışık fideleri soldururmu tamamen ışıktan uzak tutup sadece gölgede radyal ışığı mı alsın dersiniz yorumlarınız bekliyorum şimdiden teşekkürler

athena -asena 11-04-2010 00:30

1 Eklenti(ler)
sayın satı hanım ; yollamış olduğunuz goji çeliklerini bu hale getirdik inşallah bu sene meyvelerinide yemek nasip olur .

Satı Uğurtan 11-04-2010 17:06

Sevgili athena-asena,çok güzel bakmışsınız çok güzel büyümüşler sanıyorum bu yıl meyve verirler.Ellerinize sağlık sağlıkla büyütün.

kartalfen78 15-04-2010 17:05

goji üstatları şeffaf platik bardaklara doldurdugum goji tohumları çimlendikten sonra yaklaşık 1 ay oldu kökleri bardakların altında beyaz beyaz görünmeye başladılar şuan 4-5 yapraklılar sorum şu
plastik bardaklarda bitki biraz daha büyüyünceye kadar dursalar daha sonra aktarım yapsak birşey olurmu

habibe 16-04-2010 15:36

1 Eklenti(ler)
Sn kartalfen78, ben de merak ediyorum. Benimkiler henüz 4 yapraklılar.

kartalfen78 16-04-2010 18:04

1 Eklenti(ler)
ne kadar zaman oldu ekeli
bunlarda benim kuzuların bir kısmı ama sayıları 600 e yaklaştı sanırım fazla ektim

kartalfen78 16-04-2010 18:12

2 Eklenti(ler)
buda yakın çekim 25 günlükler kökleri altına geldi beyaz beyaz görünüyolar bir iki hafta daha bekleyip biraz daha büyüyüp büyük fide poşetlerine şaşırtacagım sonra bahçeye koyacagım 300 400 tane artık çok işim var çok
bu arada bir sorum var herkese uzman olanlara
soru1-yukarıdaki siyah fide poşetlerine yanyana ikişer tane şaşırtsam birşey olurmu gelişmeleri kötü olurmu

nariçi 16-04-2010 19:34

İleride, dikme aşamasında zarar görebilirler.

Szinkilerde çok güzel habibe'ninkiler de çok güzel. Bu başarının sırrı nedir? Toprak karışımı nedir, besleyici ile mi suluyorsunuz?

Bulundukları yer nasıl bir ortam?

kartalfen78 16-04-2010 20:10

valla üstat topragı torf, bahçe topragı, killi toprak karışımı ayrıca bol bol etkin mikroorganizmalar kullanıyorum sulama içine öneririm çok hızlı büyüyolar sabah kızıl güneşi akşam kızıl güneşi gündüz kaloriferli evde salonda 20 gündür büyüyorlar balkona çıkardıgımda akşam serinliğinde rüzgar sallıyor kırılacak diye korkuyorum içeri alıyorum düşünün nasıl gözüm gibi bakıyorum maşallah:))))

ayrıca kökler bardağa indiler alta fazla dolandıgında dikkatli şaşırtma yaparsak birşey olmaz sanırım şimdi bu halde dışarıda ölürler bahçede kıyamam onlara biraz daha beklicekler pet bardaklarda:))

Lilium 17-04-2010 00:18

Alıntı:

-yukarıdaki siyah fide poşetlerine yanyana ikişer tane şaşırtsam birşey olurmu gelişmeleri kötü olurmu
Fideyi tek tek ek şaşırtmayı çift yap, oldumu ya, ne anlamı kaldı, tüpe almandaki amaç toprağa ekerken kök yapısını ve ya bitkinin gelişimini durdurmamak ve herzaman ekebilmek. Ha siz toprağada çift ekecekseniz o zaman sorun yok çift ekebilirsiniz.

habibe 17-04-2010 01:04

Sn. nariçi,
tohumların bulunduğu kırmızı kesenin karnını yararak, bir bardak sıcakla ılık arası suda 5-6 saat beklettikten sonra çay kaşığı ile suda ayrıştırdım. Posalarını aldım. Tohumları, içine torf koyduğum kapaklı peynir kutusuna serptim.
Fısfısla sulayıp, kapağını kapattım. Çimlendiğini gördüğüm günden sonra, sadece geceleri kapağını aralık bırakarak kapattım. İlk günden beri oda sıcaklığında ve pencere önünde durdu. 2 günde bir içme suyu verdim. Güneşten ve aydınlıktan kaçırmadım.
(diyelim ki 2 gün evvel fısfısla yapraktan nemlendirdim, 2 gün sonra topraktan suladım.)

nariçi 17-04-2010 08:02

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

nevsune 17-04-2010 08:59

Yılın ilk goji çiçeklerini gördünüz mü;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025