![]() |
lilium kardeş dediklerin doğru ben başlangıçta tek tek diktim çünkü tek tek ekerim diye
ancak şuan çimlenen sayısı 600 ü buldu ne yapacagım bilmiyorum bunları 30 cm lik fide poşetlerine şaşırtacagım düşünsenize 600 tane poşet e topragı temin etmek cok zor hadi topragı temin ettim bahçede büyünceye kadar yer bulmak dahada zor :)))) o yüzden çifter çifter ekip sonra tarlaya da yide çifter çifter ekeceğim ayırmayacağım bir kısmınıda 100 kadarınıda küçük fide poşetlerine şaşırtıp biraz büyüdükten sonra promosyonlu satışa çıkarayım bari ne yapayım ben şaşırdım bunları şaşırtacağım diye:))) |
1 Eklenti(ler)
resimlere devam bu anlattıgım pet bardaktaki goji fidelerinin 20 gün sonra altından cıkan kökleri sanırım em aktif kullanmam çok hızlı büyümelerini sağladı veya kökleri zaten hızlı gelişiyor:)))))))))
bu kökler böyle 2 hafta daha dursa bitki boy atmayı durdurur mu bilen varmı nariçi ve lilium hariç onlar cevapladı:)) |
Alıntı:
|
Merhabalar arkadaşlar ben goji berry fidanı almak istiyorum.nereden bulabilirim.bu sitede satan arkadaşlar var mı ? herkese iyi akşamlar
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1566 |
Bizimkiler, daha yapraklanma aşamasındalar.Çiçeklenme için çok çalışmak lazım, çok!!!!!!!!!!!! :)
|
Bu mevsimde çiçek açması tuhaf değil mi? Normalde Haziran ortasından önce çiçeklenmemesi gerekir. Şimdi açan çiçek Mayısta meyveye dönecek mi?
Benimkilerde şekil budaması yaptığım için tek gövdeye ve iki seviyeli dala bıraktım. Daha yeni sürgün vermeye başladılar. |
Bizimkiler 20-30 cm sürgün verdiler. Sıcak yeri de pek sevmiyor gibi solgun olarak görünüyor açık alanda şu sıra iyi durumdalar. Ancak çiçek durumu henüz yok.
|
Aslında, bu mevsimde olmaması doğalı. Daha, yeni yeni yapraklanıyor.Pazar günü, gittiğimde fotoğraf çekip son durumlarını yayınlarım.Fakat, gübrelemeyi ihmal etmemeli..
|
Hemfikirim , henüz çok erken . Sadece bir dal açmıştı , bitkini tamamı değil .
|
Bizim gojiler de yeni çimlendiler daha iki yaprak aşamasındalar..Biraz geriden geliyoruz ama inşallah kısa zamanda çiçeklenme ve meyve verme konusunda mesajları olan dostlara yetişiriz ve kendi deneyimlerimizi de paylaşabiliriz..
|
Goji berry' i çimlendirmek kolay da, büyütmek zor galiba. Güneşli yere aldım yeni bir yaprak dahi vermedi. Şimdi yarı gölge alana aldım, yirmi gün oldu, gübre takviyesi de yaptım. Hala onbeş cm, gelişme yok. Tecrübeli arkadaşların bir önerisi var mı acaba?
|
Önce ortama alışıp kök gelişmesi yapar sonra birden büyür.
|
Alıntı:
|
Pet bardakta büyümeyen gojiyi 5 litrelik deterjan bidonunun üst kısmını keserek yaptığım saksıya aldım. 5-6 cm olan boyu şimdiden 10 cm yi geçti.
Anatolicum gojilerde ise eski sürgünlerde gelişme durmuş vaziyette ancak yeni çıkmış olan filizler hızla büyüyor. Yer değişikliği pek yaramıyor sanırım. Bir de çıplak kökle şaşırttım ondan da olabilir. |
Alıntı:
Bizim burada verdiğimiz uğraşları görseniz acırsınız halimize. |
işte benim gojiler bunlara bundan sonra ne yapayım bu arada sayın nikomedia'ya da teşekkürlerimi iletiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
...
|
Ankara
Alıntı:
Sevgili nevsune , Ankarada 4 yıl kaldım , çok da severim , size acımak ne haddime . Bitki yetiştirme çabalarınızı takdirle karşılıyorum . Ayrıca oradaki sera ve çiçekçi kaynaklarının da çok kıt olduğunu düşünürsek , benim gözümde tam bir kahraman oluyorsunuz ;) |
Alıntı:
Ne yapmanız gerektiğini sormuşsunuz bence hiç bir şey yapmayın. Biraz sabredip bekleyin. Biraz yapraklansın boya gitsin sonra toprakla buluşturursunuz. |
1 Eklenti(ler)
Göjilerde çiçek gören arkadaşlara maşallah diyelim hafta sonu Sapancadaki gojilerim hala yapraklanmakla meşguldüler.
Eklenti 139027 |
izmirde bu hafta gojilerin tadına bakacağız. Meyveler pembeleşmeye başladı.:D ( Yalnız lycium chense cinsi gojilerde. gecen sene seradaki gojilerimden meyve yemiştim. Bahar döneminde Meyve tutumu yok denecek kadar az oluyor. )
|
Bursa bölgesinde nezaman çiçeklenir bilgisi olan var mı?
|
Benim tohumdan çıkan gojilerim 2-3 yaprakcık verdi.
VİOLLERDEN SAKSILARA NE ZAMAN ALMALIYIM !!! Sevgiyle kalın |
Alıntı:
|
Sevgili Ensar,En ufacık bir değişikliğe hemen olumsuz tepki veriyorlar..Havalar biraz daha ısınsın öyle şaşırtın derim..Şaşırtırkende bol gübreli ve dere milli toprağı kullanın.. Tabii,bunlar benim amatörce düşüncelerim..Aslında Sn. Egetropical daha net bilgi verebilir.. Kolay gele..
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
yakında resimlerim. 3-4 adet L.cihense fidanım vardı nisan başında çiçek açtı. şu an meyve var ama meyve oranı az. güz döneminde tekrar çiçek açıyor ve bol meyve veriyor. barbarumlar ise baharda biraz tembel. önümüzdeki yıl 2 yaşını dolduracaklar o zaman daha iyi gözlem yapabileceğim. Eklenti 139479 |
2 Eklenti(ler)
Bugünkü durumları:
|
1 Eklenti(ler)
başka bir görüntü:
|
Bitkiler kök bölgesinden bir sürü sürgün vermiş, çok gövdeli bir yapısı olmuş. Benimkiler de öyle idi. Bir yerde goji budaması ile ilgili bir döküman bulmuştum. Burada mutlaka en kuvvetli olan gövdeyi bırakın, diğerlerini sıfırlayın diyordu. O gövdede de genç bitkilerde iki kat, daha yaşlılarda üç kat dal bırakın, gerisini temizleyin diyordu. Ben de benimkileri öyle yaptım. İstediğim yerden gelen yeni sürgünler çok kuvvetli geliyor. Bakalım ilerleyen günlerde ne olacak.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025