![]() |
Syn Gurbik67 gojiniz yarı gölgeye aldıktan sonra düzeldimi bendekide düzelir inşallah sadece sabah güneşi alan bir yere koydum. :)
|
Saksıdaki gojiler güneşten,susuzluktan,hastalıklardan vs.den çok çabuk etkileniyorlar.
Goji saksıyı seven bir bitki değil. Bahçesi olanlar gojiyi bahçelerine aktarsınlar derim. |
Abi bahçede yarı gölge bir yeremi dikiyim. :)
|
Nemli 30 derece sıcaklıkta iyi yetişiyor, böyle havayı seviyorlar.
|
beyler bahçeye aldığım gojilerimin bugün baktıgım da 5 tanesinin sapına kadar yendiğini gördüm ve araştırıdm daha öncede 4 tanesi böyle yenmiş ti ne olabilir dedim ve toprakalrında parlak izler bıraktıgını gördüm salyangozlar yiyor salyangozlar bir numaralı goji düşmanları arkadaşlar hele benim gibi nemli karadenizin bahar aylarında bahçede cok oluyolar ne yapacagım bilmiyorum netten araştırıyorum talaş tuz ve odun külü dökün diyolar bir bilen **** önerisi olan varmı????
|
Sn gurbik67, 3 yaşındaki goji' ye göre o saksı yeterli değil gibi. Ayrıca kök bölgesinin güneşten fazla etkilenmemesi için saksınızı beyaza boyamanızı veya en azından gazete, alüminyum folyo gibi bir şeyle dışını kaplamanızı öneririm. Büyük olasılıkla bu yıl meyvesinin tadına bakarsınız.
|
1 Eklenti(ler)
salyangozlar için organik tarımın önerilerini uyguladım
1-önce buz gibi soguk iki tane e.f.. biralarını 5 litrelik su şişelerine (agızlarını kesip)boşaltıp tuzakları kurdum salyangozlar birayı çok seviyolarmış?????bakalım yarın nolcak 2-bakır folyo dediler ama bende alüminyum vardı etrafını çevirdim (zaten deney yaptım bir tanesi ben yaparken gecti alüminyum olmaz bakırla denemek lazım ) 3- kalorifer kömürünün külünü alüminyum folyonun etrafına serptim bu üç önlemle birlikte 20 tanede çevreden salyangoz topladım malum karadeniz yagmurlu bu aralar bahçe sülük dolu:))) artık yarın sülükler mi kafayı bulur ben mi bakacaz:)))))) |
gurbik 67 maşaallahı var gojinizin 3 yılda meyvesini görememek çok ilginç belkide saksıyı büyütmek lazım?????
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın gurbik67, kesinlikle doğru, benimde bir goji saksısı gölgede iken ( kendisi güneş görüyordu) Güneşli yere koydum, bol güneşli, açıkta daha iyi olur diye bir gün sonra soldu yukarıda ki mesajımda da yazmıştım.
Farkına varınca hemen sabah güneşi alan öğleden sonra ağaç gölgesinin geldiği yere koydum. Solmuş yapraklara dokununca hepsi döküldü. Sadece sürgün uçlarındaki yeni yapraklar kalmıştı şimdi bir hafta geçti düzeldi. |
Alıntı:
|
valla 3 gündür yağmur yagıyo ve hergün 30 40 kadar salyangoz topluyorum bahçeden gojilerim yenmesin diye:)))
ancak geceleri savaşa yenik düşüyorum dün gece de bir tanesini yemişler haylaz pis bogazlı salyangozlar ağızlarının tadını biliyolar hergeleler bahçede hiç olmayan bir türü yiyolar |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
bu konu dışı ama goji ya da diğer bitkileri kurtarma açısından yazma gereği duydum. |
Alıntı:
|
Salyangozlara karsi annem bahcede kirilmis yumurta kabuklari serpiyor salata etrafinda ve ise yariyor, keskin oldugu icin salyangozlar fazla yaklasmiyorlar. Belki gojilere da yarar!
|
|
Alıntı:
|
Bahçeye dikin derim.
|
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim goji beryy, şu an tüplere alınıyorlar, yetmiş seksen tanesini kendim ekeceğim,
Eklenti 146905 Eklenti 146906 |
Merhaba sayın lilium goji berry fideleriniz çok güzel görünüyor.Goji berry tohumlarının çimlenme süresi ne kadar.siz tohumları ne zaman ekmiştiniz.
iyi günler |
Benim gojiler devamlı boyuna uzuyor. Çok da gür ama dallanma olmuyor 30 a yakın gojim hızla büyüyor, Birini bir metre de tepe kesimi yaptım bakalım dallanacak mı!
|
dün mynet ten sonra bugünde sabah gazetesi gojimizi haber yapmış ülkemiz uyanıyor arkadaşlar bu değerli ürün kazanılmalı haydi çalışın gariiii
http://www.sabah.com.tr/fotohaber/ya...nin_sirri_goji |
bu arada salyangoz işi için yumurta kabukları faydalı olabilir kırıp parça parça serpmek lazım bakır şeriti merak ediyorum ben karabükte bulamadım neyse şuan salyangozalrı toplaya toplaya kontrol altına aldım şuan bir sıkıntı yok
|
Alıntı:
|
Sayın Lonisera teşekkür ederim. Öyle yapayım.
|
goji
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=19721 |
Alıntı:
şubat ayında tepe budaması yaptıklarımı saksıya sokmuştum, 3-4 tanesi tutmuştu ancak onları bahçeye dikerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025