agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

nevsune 04-01-2008 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lokmanbahçe (Mesaj 190097)
halbu ki sert şeylere benziyorlardı parçalanmış olmaları çok ilginç

Sevgili lokmanbahçe, benimkiler de ulaştı elime. Biri parçalanmış, diğeri sağlam. Onu da şimdi soğuk yere alıp mart ayına dek bekleteceğim.

Çok teşekkür ediyorum, zahmet verdik size de. Artık birimizinki tutsa bari:)

lokmanbahçe 04-01-2008 16:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 190267)
Sevgili lokmanbahçe, benimkiler de ulaştı elime. Biri parçalanmış, diğeri sağlam. Onu da şimdi soğuk yere alıp mart ayına dek bekleteceğim.

Çok teşekkür ediyorum, zahmet verdik size de. Artık birimizinki tutsa bari:)

sizinki de mi?:( üstlerine gelse gelse zarflar gelir onların ağırlığından da ezileceklerini düşünmemiştim sağlama benziyorlardı çünkü. keşke daha farklı bi önlem alsaydım üzgünüm.

nevsune 04-01-2008 17:01

Lütfen üzülmeyin, bunun suçlusu siz değilsiniz ki, olacağı varmış.

Siz elinizden geleni yapmış, gayet güzel paketlemişsiniz. Sanırım tohumlar kırılgan. Hem benimkilerden bir tanesi sağlam:). Ben o tohuma gözüm gibi bakacağım, hiç merak etmeyin. Tekrar teşekkür ederim.

copur 09 04-01-2008 19:10

Arkadaşlar eğer zarf, postaneden atıldıysa pul amblemi basan makinenin arasına giren tohumlar eziliyor. Geçenlerde benim başıma geldi ezik tohumların sebebini araştırırken buldum. Eğer PTT. den zarf atılacaksa pul satın alıp yapıştırmak lazım.

lokmanbahçe 04-01-2008 20:11

vay be bunu nasıl akıl edemedik. bir yandan da iyi oldu bunu öğrendiğimiz. bundan sonra aklımızda bulunsun.

yılmaztaşova 12-01-2008 11:36

gojy berry

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinaninci1 (Mesaj 182349)
Arkadaşlar gönderdigim goji tohumlarını almıyan varmı.

:(üzgünüm) bana da ulaşmadı.

lokmanbahçe 12-01-2008 12:46

ben ebay dan almıştım benimkiler 1 haftada falan çimlendi ancak çok nazlılar, bedenleri de çok ince oluyor ilk çimlendiklerinde... ve çok hızlı bir şekilde 2cm falan olup ondan sonra kalıyorlar. sanırım yeterince güneşe doymamaları bedenlerinin kıl gibi olmalarına ve gelişimlerini devam ettirememelerine sebep oluyor. tabi güneş alırken aynı zamanda nem oranını da yüksek ve sabit tutmak gerekiyor. yani epey nazlılar, en azından çimlenme ve ilk dönemlerinde böyle oluyor. umarım daha sonra dirayetleri artar. ben bi çok hafif hümik asit deneyeceğim bakalım faydası olacak mı...

lokmanbahçe 12-01-2008 13:38

2 Eklenti(ler)
bu goji mi ki?...çok ince, sayın yılmaztaşovanınkine göre baya cılız

mahon67 12-01-2008 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lokmanbahçe (Mesaj 193378)
bu goji mi ki?...çok ince, sayın yılmaztaşovanınkine göre baya cılız

Cılız olmalarının asıl sebebi bence direkt gün ışığı alamamaları; ben bu sebepten kışın odada tohum ekmeyi denemiyorum. Madem ekmişsiniz, gün ışığını fazla alan cam kenarına koyun derim. Cam kenarına koyduktan sonra çimlenenlerde farkı göreceksiniz; daha kısa ve kalın saplı, koyu renkli olacaklardır.

yılmaztaşova 12-01-2008 23:36

Evet bu goji;ancak söylenenler çok doğru direkt güneş ışığına ihtiyaç gösteriyor.Bence topraktan yukarıda kalan kısmını torfla besleyerek nemli tutmayı deneyin ve de bol güneş alabileceği bir yere bırakın.:mad:

lokmanbahçe 13-01-2008 13:54

teşekkürler kurtarmaya çalışıcam:o

sinaninci1 19-01-2008 10:03

bahars
Bahar
Merhabalar
Merhaba Sevgili Sinaninci1

Uzun zamandır yoktum Golj bery tohumlarınız yalovadan tam 1 ayda gelmiş bizim bölgenin postasında bir sorun var ama çözemedim tam olarak.üstelik ücretide ödemişsiniz teşekkür ederim. siteden birkaç arkadaş için tatar hanımeli ekmiştim minik saksılara.birini size göndermek istiyorum fakat saksıyla nasıl göndereceğimi açıkçası bilmiyorum.İster izmite yolunuz düştüğünde alın **** bana tarif edin nasıl göndereceğimi.

Selamlar..

Arkadaşlar bakın ilk bahars 1 ay sonra gönderdigim tohumları alabilmiş hala bizim posta idaresi düzenlibir çalışmaya giremedi. Olan bizim goji tohumlarına oldu.
SAYGILAR

Oğuzhan 19-01-2008 10:23

Bahars gözün aydın.:)
Gitti goji tohumları :(

seren 28-01-2008 07:47

Merhaba Arkadaşlar;
Merhaba Lokmanbahçe;

Acaba goji tohumları bittimi?
En azından 2 tohumda ben istesem.

yolac 29-01-2008 16:42

Merhaba,
Bahsekonu goji tohumlarından hala varsa iki tane de ben isteyebilirmiyim.

karinca70 30-01-2008 03:22

Gojiberry tohumu siparişi vermiştim.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...737#post199737

konu başlığında rezervasyon yapmak isteyenler için hala yer var..

drmusti 24-02-2008 22:30

Siteye yeni katıldım.Goji Berry'yi Amerika'da bulunduğum yıllarda keşfettim.4 yıldır kendi bahçemde Türkiye'de yetiştiriyorum.Dikkat etmeniz gereken hususlar:
1-Günde en az 8 saat direkt güneş ışığı görecek.
2-Sert iklimde daha iyi yetişiyor.
3-Toprağın geçirgen olması önemli.Yani suyu emmeyen topraklarda yetişmiyor.
4-Suyu ne çok ne az vereceksiniz.Her iki durumda da bitki zarar görüyor.
5-Kesinlikle organik gübre kullanın.Suni gübre kullanmayın.Fazlaza gübreye de ihtiyaç duymuyor aslında.

denizakvaryumu 24-02-2008 22:45

Sn.drmusti fotoğraf eklemeniz mümkün mü ? hiç ürün aldınız mı?

mahon67 25-02-2008 07:51

Lycium barbarumla birlikte http://solanaseeds.netfirms.com/accueil.html firmasından Lycium chinense http://solanaseeds.netfirms.com/exotiques.html tohumlarını da temin edip 20 şubatta oda sıcaklığında http://www.agaclar.net/forum/showthr...ght=muz+tohumu 19. ve 20. mesajdaki yöntemle ektim. Eğer çimlendirip ürün de alabilirsem iki tür arasındaki farkı da görme açısından fotograflarını bu sayfadan yayınlayacağım. (İnşallah)

fatmairmak 25-02-2008 10:06

Merhaba,

Biz bu haftasonu Metin Gemici'nin Çeşme Çiftlikköydeki serasını ve arazisini gezme fırsatı bulduk.

Metin Bey'e sakız fidanı almak için uğramıştık. Metin Bey Çeşme'de sakız fidesi üreten tek kişi. Elinde her boyda sakız fidesi var. Serasındaki sakız fidelerine bakarken goji berryler dikkatimizi çekti. Her boyda goji fidesi var. 20 cm olan fidesi de var. Yaklaşık 2 metre olan fidesi de var. Şu anda gojiler yeni yapraklanıyor. Bize geçen sene çekilmiş yapraklı ve meyveli gojilerinin fotoğraflarını gösterdi. Fotoğraftaki gojiler o kadar güzeldiki dalları kıpkırmızı meyvelerle doluydu ve yemyeşillerdi.

****** fotoğrafları görünce dayanamadık. Biz bir karış büyüklüğünde 2 fide ve 2 metre boyunda 1 goji aldık.Yeni yapraklanmaya başlamışlar. Meyvelerini yemek için sabırsızlanıyoruz.

Fidan almak isteyenler 0536 274 51 31 nolu telefon numarasından Metin Bey'e ulaşabilirler. Biz telefonla ulaşarak yerine gitme fırsatı bulduk.

İzmir'de olmayanlar için de elinden geleni yapıp fidanları sizlere ulaştırabilir.

Saygılarımla.

denizakvaryumu 25-02-2008 10:12

Metin Bey gibi bu işle direk ilgili olan kişiler neden ağaçlar net gibi forumlara girip insanları bilgilendirmezler anlayamıyorum.

İnsanlar tohumdan goji berry yetiştirmeye çalışırken meğerse 2 metrelik gojiler Türkiye'de varmış.

Böyle gojiler olacak , sakız fidanları olacak sessiz sedasız bir köşede beklenecek gerçekten inanılmaz.

Bu konuyu bizlere duyurduğunuz için teşekkürler Sn.fatmairmak.

fatmairmak 25-02-2008 10:34

Metin bey geçekten çok iyi niyetli ve çalışkan biri. Canla başla fidanları için uğraşıyor. Fidanlar da onun bu sevgisine karşılık vermişler ve çok güzel olmuşlar.

Metin Bey tam bir çiftçi, bilgisayarla ve internetle pek ilgisi yoktu. Goji başlığı altında goji ve sakız fidanları duyulsun diye Metin Bey'in akrabası bizim siteye onu kayıt ettirmiş ama bir daha giriş yapmamışlar.

Benden gojileri ve sakızları duyurmamı rica etti. Eğer bir katkım olduysa ne mutlu bana.

Oğuzhan 25-02-2008 10:37

Fidan fiyatları ne kadar .?

limon 25-02-2008 11:23

Goji'nin tadı nasıl? Kuşburnu gibi sert mi (Fotoğrafta sanki öyle gibi geldi bana) yoksa böğürtlen, franbuaz gibi mi?

denizakvaryumu 25-02-2008 11:45

Valla tadı kötü de olsa yenir :) ORAC sıralamasında Dünya ikincisi :)

Bilmeyen arkadaşlar için 1.sırada mangosten, 3.sırada maviyemiş var.

Mangosten haricinde diğer 2 si Türkiye'de rahatlıkla yetiştirilebilir.Mangosten Alanya'da yetiştirilebilir mi bilmem ama muza alternatif olarak yetiştirilirse kg 60 YTL olan bu Dünya 1.si meyve üreticisine çok kazandırır.

http://www.gedikgross.com/Product.as...84&_catId=3809

bluecrop 08-03-2008 16:15

Chinese Wolfberry, Lycium Fruit. Tibetan Goji Berry

Arkadaşlar şu sıralar gojiberi (wolfberry) yi ihmal etmeye başlıyoruz sanırım. ORAC sıralamasında ve enerji skalasında üst sıralarda yer alan http://www.gojiberryintl.com/ratings.htm , iklim isteği (-24,+35 sıcaklık alt ve üst sınırı) çok töleranslı olmasının yanında , bir yıl sonra meyveye yatma avantajıda bulunan böyle bir meyvenin gereken ilgiyi görmediği kanısındayım.Tadı internetten araştırdığım kadarıyla ,bazıları yaban mersini ve kirazın arasında, diğer bazıları ise ahududu ve erik tadı olduğunu söylermiş. Metin Gemici beyle telefon görüşmemde ; bir tanıdığının şu sıralar kendisine site hazırladığını ve çok yakın zamanda internetten bilgi alınabileceğini . Ayrıca elindeki gojiberryleri Amerikadan getirtiğini ve satıcının kendisine gojilerinin moğolistan orijinli olduğunu söylediğini büyük boy tenekelerde dikili olanlardan , geçen yıl birer kilo meyve hasat etttiğini ve 4 yaşında olduklarını fidanların birim fiatı 50 ytl fiat belirtmesine rağmen konuşmasınndan anladığım o ki, büyük boyların satışını pek düşünmüyor. Yine, yeni üretim fidanlarınında bulunduğunu (yaklaşık10 cm) 100 adet altında kargo gönderimi yapamayacağını ilave etti.

denizakvaryumu 09-03-2008 20:05

Goji Türkiye'de bilinmiyor...Bilinse marketlerde en fazla satılan meyveler arasına girer.

Ama üretimin artması şart.

Merak ediyorum acaba Türkiye'de hangi ziraat fakültesinde goji berry ile ilgili bir çalışma var ya da hiç yok mu?

Benim bildiğim yok.ORAC sıralamasında Dünya 2.olan üstelik Türkiye'de kolaylıkla yetiştirilebilecek bir meyvenin Türkiye üniversitelerinde çalışmasının olmaması konusu çok kötü.

bluecrop 10-03-2008 22:07

Evet sonderece haklısınız . Gojiberry ilen ilgili ünversitelerimizin herhangi bir yazılı kaynağına şu güne kadar rastlamış değilim , ama çok karamsar değilim , ergeç gojiberi de ülkemizde diğerleri gibi hakettiği ününe kavuşacak , bu konuda suçu tümü ile sadece üniversitelere atmamak lazım . Toplum , sağlıklı beslenme konusundaki taleplerini de ön plana çıkarması gerekiyor . Bir örnek vermek gerekirse sn . dç. dr.hüseyin çelik beyin çalışmaları ortada seminerler , fuarlar , yurtdışı seyahatler durmadan blueberry , cranberry v.b üzümsü meyvelerle ilgili çalışıyor . Hakkını yememek lazım ,bir gün mutlaka gojiyide portföyüne alacaktır. Toplumun yeniye ve değişime açık olması gerek ,nede olsa bu berrylerin sonu gelmeyecek . http://www.bahiker.com/plantpages/perennials.html http://www.hort.purdue.edu/newcrop/p...tml#chokeberry

Balıkcı 28-03-2008 18:19

Arkadaşlar

Gojiler ne alemde, epeydir kimseden ses çıkmıyor.
Çimlenen, büyüyen yok mu?

lokmanbahçe 29-03-2008 10:09

ben ebaydan aldıklarımı ve recep ipekten aldıklarımı çimlendirdim. ebaydan aldığım biraz nazlı dönemini atlattı gibi.recep ipekten aldıklarım şu an nazlı dönemindeler. bu arada ebaydan aldığım wolfberry; recep ipekten aldığım ise Lycium chinense türü.. bakalım biraz daha gelişince aradaki farkı da görücez. şu anda fark yok gibi. ölmezlerse:D bir haftaya kadar foto ekleyebilirim sanırım..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025