agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

k0900 03-12-2009 10:13

Sn. mahirgs, bu tohumu bölüşecekmiyiz, yoksa bir kişi bu miktarı almasımı gerekiyor ?

idris şenol 03-12-2009 11:23

goji tohum siparişinize benide eklerseniz bende sevineneler listesine girerim:))

mahirgs 03-12-2009 18:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burcubahad (Mesaj 540083)
Tohum siparişinize listesine benide eklerseniz memnun olurum.
Bende Kocaelinde denemek istiyorum.

100 tohum göndereyim diğer arkadaşlara da kalması açısından sizce de uygun mu.

mahirgs 03-12-2009 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 540124)
Sn. mahirgs, bu tohumu bölüşecekmiyiz, yoksa bir kişi bu miktarı almasımı gerekiyor ?

400 adet tohum var istersen hepsini gönderebilirim. Ancak diğer arkadaşlara da kalması açısından 100-150 tohum da alabilirsiniz. Seçimi size bırakıyorum.

mahirgs 03-12-2009 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol (Mesaj 540157)
goji tohum siparişinize benide eklerseniz bende sevineneler listesine girerim:))

tamam.

alone35 03-12-2009 22:23

Goji tohumlarından bende alabilirmiyim saygılar.

eser42 03-12-2009 23:13

merhaba

goji tohumundan banada tohum kalırmı, (10 adet tohum bile yeterli ) selamlar

mahirgs 03-12-2009 23:38

goji no.1 tohumu

1-Burcubahad
2-K0900
3-İdris Şenol
4-Alone
5-Eser42
ne kadar tohum istediğinizi söylerseniz ona göre hepinize tohum gönderebilirim.

SaVioR 04-12-2009 09:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mahirgs (Mesaj 540580)
1-Burcubahad
2-K0900
3-İdris Şenol
4-Alone
5-Eser42
ne kadar tohum istediğinizi söylerseniz ona göre hepinize tohum gönderebilirim.

mahirgs bu listeye beni de yazın lütfen
birde fiyat nedir?

bari 04-12-2009 10:03

Bu başlık satış başlığına dönmüş...

mahirgs 04-12-2009 11:14

goji no.1 tohumu

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SaVioR (Mesaj 540715)
mahirgs bu listeye beni de yazın lütfen
birde fiyat nedir?

tamam. 400 tohum 75$+kargo fiyat bu, istediğiniz kadarına göre de fiyatı buna göre değerlendirin işte.

mahirgs 04-12-2009 14:17

goji no.1 tohumu

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 540724)
Bu başlık satış başlığına dönmüş...

Ticari bi kaygım yok arkadaşım... Bu tohumu kendim Türkiye de aradım ama yok. Güç bela ABD deki bi arkadaşım sayesinde getirttim... Almışken fazladan aldım şimdi de dağıtıyorum...Daha da isteyen olursa getirip dağıtmaktan şeref duyarım... Ayrıca yabani cinsinin tohum fiyatlarına bakarsan, kültür cinsinin bu fiyatının ne kadar aşağıda olduğunu kendin göreceksin... İyi niyetle yapılan bu çalışmaları karalamadan önce lütfen bi kere daha düşünün...

bari 04-12-2009 14:54

http://www.fountainofyouth-gojiseed....rServices.html sitesinde zaten satılıyor. En geç 15 gün içersinde geliyor. Bu başlık bilgi paylaşımı için, tohum satışı ve paylaşımı için başlık mevcut forumda. Bu uyarı moderatörden gelmesi lazım aslında.....

denizakvaryumu 04-12-2009 15:02

Sn.mahirgs,

bari arkadaş haklı.

Satışlarınızı

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=348

bu başlıkta yapmalısınız.

hüzün 04-12-2009 15:35

Sn Satıuğurtan ın sayesinde benim de goji fidelerim oldu
çok teşekkürediyorum kendisine
deneyimlerinizden faydalanıp umarım sağlıklı meyveler yemeyi başarabilirim
herkesin elleirne emeğine sağlık arkadaşlar

bari 04-12-2009 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mahirgs (Mesaj 535657)
Amerika dan geliyor. Orda okuyan bi arkadaşım var. Alıp bana gönderecek. Fiyatı Tr deki fiyatlara göre baya uygun olacak ama daha tam netleşmedi. tr de 40 tohum 15 lira artı barbarium cinsi. Benim getirteceğim No.1, 1000 tanesi 75$+kargo.

Yorumsuz.

bari 04-12-2009 16:25

İsteyen 400 tanesini 50$+5$ posta ya da istediği kadar aşağıdaki linkten alabilir.
http://www.fountainofyouth-gojiseed....neCatalog.html

Ayrıca 400 tohumdan sadece 200 tanesinin no.1 kultivarı çıkma ihtimali var, onuda hatırlatayım birkez daha buradan..

egetropical 04-12-2009 16:53

No.1 kültüvar çeşit sadece yukarıdaki sitede çok fazla abartılı bir şekilde yazılı. başka bir yerde yok. bu çeşit için ben temkinliyim. bana daha ucuz fiyat verdiler. bu yıl 1000 adet tohum siparişi verdim. 15 günde geldi. benden kargo ücretide almadılar.

Bu sene hepsini ekip, Ekim ve Kasım aylarında cinslerine göre ayırım yaparak en erken Aralık/2010 da satacağım.

Sevgili bariye katılıyorum. tohum miktarının % 50'si civarında kültüvar çıkma ihtimali var. (ABD deki firmanın bana beyanına göre)

Tohumdan ziyade fidan getirilirilse daha iyi olur. Birde bu yüzde 50'nin üst üste birisine gitme ihtimalinide düşünülmeli.?

ücretli veya ücretsiz tohum-fide dağıtım işini ilğili başlıklarda takip edelim.!

denizakvaryumu 04-12-2009 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi egetropical (Mesaj 540908)
... Ekim ve Kasım aylarında cinslerine göre ayırım yaparak en erken Aralık/2010 da satacağım.

En iyisi sizin fidanları beklemek.

Üstelik garanti no1 almış oluruz.

nariçi 04-12-2009 19:03

Ben tohumla uğraşamam, sayın egetropical sizin bahçenize dikmiş olduğunuz fidan boyutlarında bir tane veya iki tane alırsam bana yeter. Eliniz de hiç yok mu?

mahirgs 04-12-2009 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mahirgs (Mesaj 534596)
merhaba arkadaşlar. Ben Denizli'den Mahir. Hem öğretmenim hem de babadan kalma çiftçilikle uğraşıyorum. Goji meyvesi çok ilgimi çekti. 1,5-2 saatten beri hem yazdıklarınızı okudum hemde internette biraz araştırma yaptım. No1 ning-qi goji fidanı veya tohumunu temin etmeye çalışıyorum. Eğer nasip olursa bu sene bu çevrede gojinin öncüsü olmayı planlıyorum. umarım bir kaç seneye kadar da pazar yaratabiliriz.
Tohum veya fidan getirtecek arkadaşlar benimle de irtibata geçerse çok sevinirim. Eğer bende temin edebilecek olursam bu siteden yayınlayacağım.

Bari yorumu burda.Ne kadar aradıysam bulamadım veya alamadım bu tohumu. Ve dedimki getirtebilecek varsa beni de eklesin listeye eğer ben getirtirsem buradan yayınlayacağım.. dediğimi de yaptım. öle eski mesajlardan yarım yamalak alıntı yapmayacaksın o alıntıladığın mesajdan öncede bu mesajım var.Bunu da koy ki amacımın ne olduğunu anlasın millet. ayrıca o alıntıladığın mesaj zamanında fiyat sadece sitedeki fiyatı Yani tohumlar daha amerikada. Evet haklısınız isteyen istediği gibi tohum getirtebilir getirtebiliyorlarsa bende mutlu olurum. Ama getiremeyenler de olabilir. Ben bi sürü zorlukla karşılaştım.Getirmişken millete bi faydam olsun.
Bunda sizi rahatsız eden ne var onu anlamıyorum.

mahirgs 04-12-2009 20:13

Bilgi

Ben bu sitede sadece bu forumla iştirak oldum şimdiye kadar o yüzden tohum satışı yapılan bi forum olduğunu daha şimdi öğrendim. Gerçi bilsem bile ne farkeder ki ben buraya pazarlamacılık yapmak için yazmıyorum. Ve sanırım bu durum amacı pazarlama olanların pek hoşuna gitmedi. Yok öyle değilse bu kadar karalamaya çalışmanın neden olduğuna anlam veremiyorum. Seneye de göreceksiniz kendi ürettiğim tohumları hiçbir ücret talep etmeden buradan herkese dağıtacağım.

mahirgs 04-12-2009 20:33

Bu kadar olur...

Tohumlarda maksimum %50 yabanileşme payı olduğu konusundan daha önce bu forumda bi arkadaş bahsetmişti. Benim bildiğimde bundan ibaret. daha önce "%50 yabanileşse bile yabanileşen kısmın cinsi bizim en iyi cins diye bildiğimiz barbarium oluyor o yüzden en kötü ihtimalle %50 iyi cins barbariumumuz olur" diyen arkadaş şimdi kendi yetiştireceği fidanlardan ve ne zaman satacağından bahsedip tohumların şöle kötü böle kötü olduğunu dile getiriyor. Sonra da bana burda tohum satmayalım diyor.
Şimdi yorumu size bırakıyorum arkadaşlar acaba kim burda pazarlamacılık yapıyor?
Ayrıca beni rakip olarak mı görüyor anlamak mümkün değil.
Bu ülke de hiç mi iyi bişeyler yapılamayacak hep mi para üstünde dönecek yapılanlar... Ya da yapılan iyilikler birilerinin işine gelmeyince karalanıp atılacakmı...

mahirgs 04-12-2009 20:36

goji no.1 tohumu

Ama ben devam edeceğim. Evet 400 adet goji no.1 tohumum bana 75 dolar gibi bi paraya geldi geldiği fiyata vereceğim. 400 goji no1=75$+kargo isteyene gönderebilirim.

egetropical 04-12-2009 21:11

Kimsenin bu tohumu kötülediği yok. bu tohumla ilgili ilk mesajdan beri %50 ibaresi var. kaldıki firma sahibi kendi sitesin de en 5-10 kez bunu belirtmiş. ABD deki bu site aynı zamanda Da-Ma-Ye isimli tohumda satıyor.
burada kimse kimseyi karalamıyor. benim mesajımı düzgün okursanız sakince "söyle kötü böyle kötü" diye birşey yok. (ben bu işi ciddi olarak yapıyorum.)
Biz sadece FORM KURALLARINI hatırlattık, yapmamız gereken moderatöre haber vermekti galiba.?(hata yapmışız). sevgili hocam.?

nevsune 04-12-2009 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mahirgs (Mesaj 540967)
Ama ben devam edeceğim. Evet 400 adet goji no.1 tohumum bana 75 dolar gibi bi paraya geldi geldiği fiyata vereceğim. 400 goji no1=75$+kargo isteyene gönderebilirim.

Arkadaşlarımız bu başlığın sadece bir bilgi paylaşımı olduğunu anlatmaya çalışırlarken siz hala inatla satış ilanı veriyorsunuz. Buraya deneyimlerimizi bilgilerimizi yazıyoruz. Araya giren satış mesajları konu bütünlüğünü bozuyor. Arkadaşların anlatmaya çalıştığı da bu. Satış veya paylaşım ile ilgili bir ayrıca bir alışveriş bölümümüz var. İnat etmek yerine forumu inceleseniz daha iyi olmaz mı?

bari 05-12-2009 08:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mahirgs (Mesaj 540965)
Tohumlarda maksimum %50 yabanileşme payı olduğu konusundan daha önce bu forumda bi arkadaş bahsetmişti. Benim bildiğimde bundan ibaret. daha önce "%50 yabanileşse bile yabanileşen kısmın cinsi bizim en iyi cins diye bildiğimiz barbarium oluyor o yüzden en kötü ihtimalle %50 iyi cins barbariumumuz olur" diyen arkadaş şimdi kendi yetiştireceği fidanlardan ve ne zaman satacağından bahsedip tohumların şöle kötü böle kötü olduğunu dile getiriyor. Sonra da bana burda tohum satmayalım diyor.
Şimdi yorumu size bırakıyorum arkadaşlar acaba kim burda pazarlamacılık yapıyor?
Ayrıca beni rakip olarak mı görüyor anlamak mümkün değil.
Bu ülke de hiç mi iyi bişeyler yapılamayacak hep mi para üstünde dönecek yapılanlar... Ya da yapılan iyilikler birilerinin işine gelmeyince karalanıp atılacakmı...

Hadi yazmayayım diyorum, polemik olmasın uzamasın, dayanamıyorum. Ne kadar da saptırılıyor. Bahsedilen tohumu satan başka yer yok zaten. Kaldı ki 1000 tohumu 75 dolara alınmış, 400'ü 75 dolara satılmaya çalışılıyor, ticari kaygı yok deniliyor. Hata yaptım başlangıçta, moderatörleri uyarmak yerine buraya yazdım, yerinin burası olmadığı için. Ama insanları daha ucuza alabilecekleri konusunda bilgilendirmekti amacım. Karalamak kelimesine sadece gülüyorum. Ben Eskişehir dağ, taş goji derken kimseye satmadım, isteyene çelik, meyve göndermeye çalıştım. Kaldı ki satış başlığında, bir başlık açılıp satılmış olsaydı hiç bu kadar uzamayacaktı. Lütfen başlık gerçek amacına dönsün, konuyla alakası olmayan mesajlar (benimkiler dahil) silinsin mümkünse...

mahirgs 05-12-2009 12:08

konuyu uzatmak istemiyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum ve bu konuyu burada kapatıyorum.

nevsune 05-12-2009 20:08

1 Eklenti(ler)
Biz kendi işimize bakalım.

Gojim yapraklarını dökmeye başladı.
Eklenti 116408

Şimdi bir ikilemdeyim. Kapalı balkonum güneş alıyor, açık balkonum ise şu dönemlerde neredeyse hiç güneş almıyor. Gojim kışı nerede geçirsin dersiniz?

egetropical 05-12-2009 20:45

Soğuklama ihtiyacını karşılamak için açık balkonda kışı geçirsin. (-27 dereceye kadar kökler soğuga dayanıklıdır) dogal döngüyü saglayın.
Ancak erken meyve almak istiyorsanız serada yetiştirin. (serada da olsa yapraklarının döker)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025