agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

tamergulkaya 04-10-2011 23:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 866309)
abi aşağıdaki linki kopyala gir orada bütün hepsini ekledim youtub dan indirme resimler

Goji Berry Lycium barbarum NQ-1 | Facebook

Wolfberryturkey Gojiberry-Wolfberry | Facebook
Wolfberry, Wolfberry, Wolfberry, Wolfberry, Wolfberry adreslerinde de video ve resim bulabilirsiniz

Yakup Ünal 05-10-2011 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tamergulkaya (Mesaj 866361)

tamerbey bahçeniz ne oldu diktinizmi gojileri kolon kültür araştırmasını yaptığınız 1 metre aralıklarla eylül ayında dikeceğiniz ıspartadaki gojiler ne oldu

tamergulkaya 05-10-2011 12:56

Yakup Bey

Dün mesaj atmıştım size.Isparta da eylül dikimleri bitti.Bahçe kurulumu ve dikim sistemi örnek olsun diye üç video yayınladım.Mart ve Temmuzda tekrar dikim olabilir.Çeşit araştırmaları sürüyor.Önümüzdeki zamanlarda tescil ettiririz herhalde.Önümüzdeki sezon Çanakkale ve Balıkesir de bahçe kuracağız.Fidan ve bahçe hazırlıkları sürüyor.

Yakup Ünal 05-10-2011 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tamergulkaya (Mesaj 866478)
Yakup Bey

Dün mesaj atmıştım size.Isparta da eylül dikimleri bitti.Bahçe kurulumu ve dikim sistemi örnek olsun diye üç video yayınladım.Mart ve Temmuzda tekrar dikim olabilir.Çeşit araştırmaları sürüyor.Önümüzdeki zamanlarda tescil ettiririz herhalde.Önümüzdeki sezon Çanakkale ve Balıkesir de bahçe kuracağız.Fidan ve bahçe hazırlıkları sürüyor.

hocam o videoları daha önce izledim yabancı görüntüler türkiyeden görüntüler değil

Yakup Ünal 05-10-2011 14:45

4 Eklenti(ler)
niğde bordan Mahmut DEMİRBAŞ abim bende olmayan cins goji gönderdi çok memnun oldum işallah Ankaraya uyum sağlar. Teşekkürler Mahmut DEMİRBAŞ abim

Resimlerini sizlerle paylaşmak istedim.

tamergulkaya 05-10-2011 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 866519)
hocam o videoları daha önce izledim yabancı görüntüler türkiyeden görüntüler değil

Bahçe tesisi için örnek olsun diye koydum o videoları.Bahçe kuracaklara fikir versin.

bahtiyar02 05-10-2011 20:25

Çok güzel bir hediye.Sevgili bari görüp yorum yapsaydı keşke.Farklı bir tür olup olmadığı konusunda.
Saygılar

yarenimex 07-10-2011 23:30

2 Eklenti(ler)
Gojilerde hasat ve kurutmaya devam ediyoruz, ev yapımı goji sirkesi de yolda..

Jezebel 08-10-2011 09:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex (Mesaj 867450)
Gojilerde hasat ve kurutmaya devam ediyoruz, ev yapımı goji sirkesi de yolda..

Maşallah, maşallah.
Çok iç açıcı görüntüler.
Hasatınız bol olmuş, alternatif ürünler de yolda.
Saygılar.

yarenimex 09-10-2011 19:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 867530)
Maşallah, maşallah.
Çok iç açıcı görüntüler.
Hasatınız bol olmuş, alternatif ürünler de yolda.
Saygılar.

Teşekkür ederim sayın Jezebel, darısı diğer gojisever dostların başına.. Biz de sizin böğürtlenlerdeki başarılı üretiminizi imrenerek takip ediyoruz.Oysa bizim daha böğürtlenimiz bile yok. Saygı bizden efendim..

mdemirbas 10-10-2011 14:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 866522)
niğde bordan Mahmut DEMİRBAŞ abim bende olmayan cins goji gönderdi çok memnun oldum işallah Ankaraya uyum sağlar. Teşekkürler Mahmut DEMİRBAŞ abim

Resimlerini sizlerle paylaşmak istedim.

Yakup bey teşekküre gerek yok. İyi günlerde yetiştirin bol hasatlı günler dilerim.
Paylaşmak insanları mutlu eder.Saygılarımla

tamergulkaya 18-10-2011 18:51

Chinese wolfberries may improve vision imperfections caused by type-2 diabetes

Tip-2 diabet ve wolfberry ile ilgili bilimsel bir çalışma

Yakup Ünal 19-10-2011 08:52

1 Eklenti(ler)
saksıda güzel yetişti

sinasi6 20-10-2011 11:29

Sayın Yakup Bey,

Saksıda gojiler çok güzel olmuş. Özendim. Geçen ay bahçeye 4 adet goji diktim. ancak bir iki tane de saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum.
Gojilerinizi yetiştirdiğiniz saksı boyutu nedir? Bir de saksıda bakımını nasıl yaptınız? Özel bir bakımı var mı?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.

Yakup Ünal 21-10-2011 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinasi6 (Mesaj 871426)
Sayın Yakup Bey,

Saksıda gojiler çok güzel olmuş. Özendim. Geçen ay bahçeye 4 adet goji diktim. ancak bir iki tane de saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum.
Gojilerinizi yetiştirdiğiniz saksı boyutu nedir? Bir de saksıda bakımını nasıl yaptınız? Özel bir bakımı var mı?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.

mdemirbas
abime müracat et özelden mesaj at o sana gerekli bilgiyi veriri

sinasi6 22-10-2011 21:55

Sayın Yakup Bey,

Teşekkür ederim. Size o mesajı yazdıktan sonra biraz uğraştım. Yabancı kaynaklardan da okudum, bir parça bilgilendim. Yaklaşık 5-6 litrelik bir saksı orta vadede yeterli olacak sanırım.

İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

h.ışık 24-10-2011 11:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinasi6 (Mesaj 872132)
Sayın Yakup Bey,

Teşekkür ederim. Size o mesajı yazdıktan sonra biraz uğraştım. Yabancı kaynaklardan da okudum, bir parça bilgilendim. Yaklaşık 5-6 litrelik bir saksı orta vadede yeterli olacak sanırım.

İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

Sinasi6, 5-6 litrelik bir saksı 1yıl bilemediniz 2 yıl yetecektir sonra çok çabuk gelişerek daha büyük bir yer isteyecektir. Bilginize.

Yakup Ünal 24-10-2011 14:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık (Mesaj 872557)
Sinasi6, 5-6 litrelik bir saksı 1yıl bilemediniz 2 yıl yetecektir sonra çok çabuk gelişerek daha büyük bir yer isteyecektir. Bilginize.

Diktiğiniz gojinin cinsine
Şekillendirmenize
ve saksıyı 2 - 3 yılda toprağını çıartıp toprağını yenilemenize bağlı
bence

sinasi6 24-10-2011 22:53

Sayın h.ışık ve sayın Yakup Ünal,

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Bir süreliğine bahçeye diktiğim gojilerden budayarak aldığım çelikleri üretmek amacı ile bir iki saksıda deneyeceğim. Bir iki yıl yeterli sanırım. Zaten eşim de evde bitki istemiyor :(.

Kısa süre içinde kendime küçük bir sera yapmam gerekecek gibi.

gülenmelek 25-10-2011 10:22

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım gojiler. Hangi cins olduğunu ise bilmiyorum maalesef. Büyümelerini görmek ayrı bir keyif ;)

pügrü 25-10-2011 12:26

Arkadaşlar ben ektim çıktı ,fideyi bahçeye dikim ,inşallah seneye meyvesini alacağım,komşumun fidesi bir kaç meyve verdi,ok lezzetli.

Yakup Ünal 25-10-2011 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 872898)
Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım gojiler. Hangi cins olduğunu ise bilmiyorum maalesef. Büyümelerini görmek ayrı bir keyif ;)

NQ-1 olmadığı kesin

mdemirbas 25-10-2011 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 871820)
mdemirbas
abime müracat et özelden mesaj at o sana gerekli bilgiyi veriri

sayın sinasi6 mesajlara birkaç gün bakma imkanım olmadı .Yeni göndüm yakup bey'in bana atfen yazdığı mesaji.Kusura bakmayın.Saksının hacmi 5-6 litre olması şimdilik yeterli tabi.Ancak sağlıklı bir büyüme için daha hacimli bir saksı gerekebilir.Ayrıca saksıdaki toprağın niteliği de önemlidir.Toprakta bitkinin gelişmesi için yeterli besin yoksa saksının büyüklüğünün de bir anlamı kalmaz. sayğılaımla.

mdemirbas 25-10-2011 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 872898)

Resimdeki fidanlar Lycium barbarum 'a benziyorlar.

gülenmelek 25-10-2011 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Ünal (Mesaj 872981)
NQ-1 olmadığı kesin

Bu konuda aradım NQ-1 i ama sonuç yok. Olmaması iyi bir şey mi yoksa kötü mü ? ;) Baharatçıdan goji diye aldığım kuru meyvenin tohumlarından çıktı bunlar.

Ben yazarken sizin mesajınız gelmiş Sayın mdemirbas.

Lilium 25-10-2011 23:43

1 Eklenti(ler)
Bu fidenin Lycium barbarum'a benzediği ve ya benzemediğini neresinden anladınız. Ben de öğrenmek isterim.

Eklenti 252605

Yakup Ünal 26-10-2011 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 873065)
Bu konuda aradım NQ-1 i ama sonuç yok. Olmaması iyi bir şey mi yoksa kötü mü ? ;) Baharatçıdan goji diye aldığım kuru meyvenin tohumlarından çıktı bunlar.

Ben yazarken sizin mesajınız gelmiş Sayın mdemirbas.

NQ-1 olmaması bir sorun teşkil etmez çünkü siz ticaeri amaçlı yapmayacaksınız sanırım bu işi

gülenmelek 26-10-2011 09:05

Hayır, evde yetiştirmeye çalışacağım ;) Şunun için sordum. Türleri olduğuna göre benim yetiştirmeye çalıştığım tad konusunda nasıldır, soğuk ve sıcaklığa dayanıklılığı ne kadardır gibi. Amatörce olacak tabi ki ama cinsini öğrenebilirsem ona göre yetiştirmeye çalışırım diye düşünmüştüm. Çok farketmiyorsa önemli değil o zaman ;)

Yakup Ünal 26-10-2011 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 873114)
Hayır, evde yetiştirmeye çalışacağım ;) Şunun için sordum. Türleri olduğuna göre benim yetiştirmeye çalıştığım tad konusunda nasıldır, soğuk ve sıcaklığa dayanıklılığı ne kadardır gibi. Amatörce olacak tabi ki ama cinsini öğrenebilirsem ona göre yetiştirmeye çalışırım diye düşünmüştüm. Çok farketmiyorsa önemli değil o zaman ;)

farketmez ama
NQ-1 evde yetiştirmeye uygun değil

gülenmelek 26-10-2011 17:10

Peki, teşekkür ediyorum ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025