![]() |
1 Eklenti(ler)
5 aylık gojide meyve tutumu işallah meyvesini de görürüm
|
1 Eklenti(ler)
buda yabane yerli gojiler
|
Gojiyi kaç santim boyundayken budamak gerekir (çeşitli forum ve kaynaklarda 30 cm, 60 cm, 90 cm ve 1,5 m gibi rakamlar var).
Ayrıca şunu da sormak istiyorum. BİM'de satılan Çin'den ithal kuru goji meyvesinin tohumlarından yetiştirdim. Bu tohumun sizlerin yetiştirdiği gojilerden bir farkı var mı? |
Alıntı:
Ben de goji beriyi ilk ağaçlarını satın aldım daha sonra satın aldığım gojilerden diktim amam bimden almamıştım daha sonrada cinden tohum siparişi verdim NQ-1 sonuç itibariyle deniyorum devamlı Tohumdan yetişen herşey aslı gibi olacak diye birşey yok attığınız 100 lerce tohumdan belkide 1-2 tane güzel kaliteli çıkabiliyor. yaklaşık bir yıldır her ortamda goji yetiştirmeye çalıştım ve benim görüşüme göre ilk 2 yıl gojiyi budamaya gerek yok ama şekillendirmek istiyorsanız yani yan kolların şeklini vermek istiyorsanız 30-60-90-1,5 nereden budadığınızın önemi yok çünkü kestiğiniz yerden hemen altından yine büyümeye devam ediyor bir iki yan kol atarak. budamaz iseniz de yan kol atıyor sorun yaratmıyor. toprak sevyesinin 60-90 santim altındaki bütün kolları alın ki meyve verecek kollar aşağı doğru büküldüğünde meyve verimine bastyor yere değmesin 1,5 metreden sonrada yukarı gitmemesi için devamlı kesin 1,5 üstünü pıdayınAna gövde kalınlaşıp ağaç görünümünü aldığında bıdama önemli çünkü meyve verecek dallar budama ile oluşacaktır. |
Genel Bir TEŞEKKÜR
Sy. denizakvaryumu yaptığı küçük bir araştırma ile 2007 yılında açtığı bir forum başlığından bu yana aslında Türkiye'de doğal olarak yetişen bir türün tekrar keşfetmiş ve şu anda çok popüler olan bu meyvenin Türkiye'ye tanıtılmasını hatta ticarete kazanılmasını sağlamış. Artık BİM gibi mağazalarda kuruyemişçilerde bu bitkiyi görüyor olmak ne güzel. Bir çok bakımdan yararlı diyebileceğimiz bu bitki sayesinde Türk insanı artık belki de daha zinde olacak ileride!
Ben Bu yazıyı yazmadan önce neredeyse bu başlığın %50 sini göz taramasıyla okudum.Bu başlıkta da Site yetkililerine ve Forum yazarlarına genel bir teşekkürde bulunmak istiyorum. Burada ağaçlar.net çatısı altında bir kardeş havasında bilgi paylaşımı yapan bu bitkinin ve diğer yabancı bitkilerin şu an bu derece tanınmış olmasına katkıda bulunan tüm kardeşlerimi buradan selamlıyorum. Ağaçlar.net Forum Sitesi ve Girişimci arkadaşların sayesinde 2007 den bu yana geçen 4 yılda birçok üretim yapılmış. Bu forumun devamı ile bu hızda bilgi, kültür, deneyim, tecrübe aktarımı ile bir 6 sene sonra artık bu meyveyi pazarlarda elma, armut gibi görüyor olacağız. inşallah bi 10 seneye kadar da Bol bol ihracat yaparız. Bana kalırsa sadece bu forum başlığını okuyarak bir Türk girişimcisi çok güzel paralar kazanabilir hatta ihracat bile yapabilir. Belki de bir ziraat mühendisinin 4 yılda öğrendiğinden kat kat bilgiyi biraz da İngilizcesi varsa çok rahat öğrenebilir. Benim ise sizlere bir tavsiyem olacak. Bu başlıktaki tüm yazılar genel olarak bir akademik çalışma havasında analiz edilmeli tecrübeler toparlanarak düzenli bir bilgi haline sokulmalı. Ayrıca üretimini yapan kişiler sadece ticarete değil, ar-ge çalışmalarına da önem vermeliler. daha önce forumda bazı arkadaşlar da bahsettikleri gibi çoğu üniversitemiz artık bilim yuvası olmaktan çıktı. Fakat bu çalışmaların yerel üreticiler tarafından da kolaylıkla yapılabileceğine inanıyorum. Tüm girişimci ve Goji severlere ve site çalışanlarına tekrardan teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. |
Budama
Alıntı:
Goji yetiştirme ile ilgili çalışmalarınız çok güzel.Yakup bey 'in söylediklerine katılmakla birlikte,bu fidanların daha sağlıklı bir şekle gelmesi için doğru bir budama işleminin yürütülmesi gerekir.Ben fidanlarımın boyu 30 cm.geldiğinde tepelerini keserim.Böyle yapınca gövde kısmı kalınlaşıyor,daha dayanımlı hale geliyor. Aşağıdaki sitenin faydalı bilgiler bölümünde budama ile ilgili daha detaylı bilgiler bulacaksınız.saygılarımla http://gojiberryfidanligi.com/ |
Alıntı:
;Budama meyve verimi ve şekil için öenmli gibi gördüm bitkinin anlamsız çalığibi olmaması için önemli ben kararsızım ilk iki sene budanıp budanmaması konusunda kararsızım |
1 Eklenti(ler)
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...ight=cranberry
Glikozlu cranberry. Şeker hastalarına iyi gelir diye satılıyor ama glikozla yıkandığı için şeker hastalarını daha kötü yapar. Son zamanlarda paketli satılanlarda paketin üzerinde glikozlu olduğu yazılıyor. |
Yediğinizde ağza suni bir tat da geliyor. Buradan da sahte olduğu anlaşılıyor. Bir de sorum olacak. Goji berryleri yaprak dökmeye başlayan var mı? Benimkinde başladı da. Mevsimsel mi yoksa bir sıkıntı mı var diye soruyorum. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Diğer yaprak döken bitkiler gibi havalar iyice soğuduğunda yaprak döker. Başka bir problem olmalı.
|
4 Eklenti(ler)
2 aylık NQ-1 lerin boyu 85 cm yi geçti tepeden kestim gövde kalınlığıda 2,5 cm yi geçti 15 adet tohumdan bu ikisi bu şekilde gelişrken aynı şartlarda diğer 13 tanesinin boylerı değişiklik gösteriyor ve bu ikitanesinin 1/3 kadar gelişme gösterdiler
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba
Yakup bey gojilerinizin maşallahı var. Gayet güzel büyümekteler. Uzun zamandır goji sayfasına mesaj ve resim göndermiyordum. Benim gojilerimin son durumlarını ekleyeyim istedim. Resimleri çektikten sonra serçeler yapraklarını epey budamışlar. Resimlerde görünmüyor. |
sayın h ışık gojilerinizin yaprakları kötü gözüküyor ve sanki toprakları da gübresiz çok sıkışmış gün aşırı sulanmıyor gibi gözüküyor.
|
Sayın Yakup Unal, son durumlarını görseniz daha kötü olmuşlar. Serçeler yaprakları yeyip bitirmişler hatta gelişmekte olan 1-2 dalı da yere doğru eymişler.
Goji, domates, biber,salatalıkla birlikte duruyor ancak çoğunlukla goji olmak üzere biberlerin yapraklarını da yemişler. |
soğuk havalar yaklaşıyor
merhaba,
akşamları soğuklar başladı Ankara'da. Gojilerimi balkonda saksıda yetiştiriyorum. Acaba kışın dışarda kalmaları mı gerekir yoksa içeri pencere kenarına mı koymalıyım. Bilgilendirirseniz sevinirim. |
Alıntı:
ankarada akşamları havalar 15 civarında gidiyor. bana göre bu aydan sonra ağaçlarınızda bu sene dikildiyse içeri almanızda yarar var. Tabiatın kanunu uygulamak isterseniz de bırakın dışarda kışı çıkartırlar baharı görürülerse sağlam güçlü gojileriniz olur :-) |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Gojilerimin bugünkü durumları,
tum yaprakları yenilmiş, dalları kırılmış. yazık oluyor. |
saksıları küçük h.ışık kurtulurlar biraz özan ilgi alakayla
|
Yakup bey, Saksılar için bakarı bekliyorum. Yeni yaşam döneminde yeni saksılarnda olacaklar. Seneyede toprakla buluşturacam nasip olursa.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yaklaşık 2.5 yıl önce bari arkadaşımız Yerli goji keşfettiğini söylemişti.
Biz de hevesle çelik istemiştik. Sağ olsun bol bol gönderdi. Çeliklerden yarısı köklendi ve bu sene bol meyve verdi. Tanelerin büyüklüğü Tibet Goji'lerinden ufak ancak tadı güzel. Bu tad acaba iki gojinin karşılıklı tozlaşmasındanmıdır:confused: Aklıma takıldı. |
Gojiden çelik alma ile ilgili bilgi verecek olan varmı???
|
bu bitkiyi iğdeye benzetiyorum ilkbahar çeligi çok kolay ve herhangi bir işlem yapmadan kökleniyor.
|
Alıntı:
|
evet, sulama bile yapmadım, kesilen çelikleri topraga martta sokuşturmuştum hepsi köklendi.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025