agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

Kozanli 19-10-2018 20:50

Gojiberi

3 Eklenti(ler)
Gojiberi ilkbaharda başlayıp Ekim ayında dahi çiçek açan ve meyve veren bir bitkidir.
Bahçenizin ve fidenin çokluğuyla koyacağınız petek sayısına bakar alacağınız bal

aydemiraydın 20-10-2018 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi overseas (Mesaj 1550205)
Arkadaşlar bir sorum olacak,

Goji Berry (Kurt Üzümü) bitkisi çiçeğinin bal verimi nedir acaba? :o

İçinde arıcılık yapmak istediğim bir arazinin etrafına dikme niyetim var.

Balın çoğunluğu goji berry çiçeğinden olmayacak ancak,

bitkinin uzun çiçeklenme süresi (Haziran-Eylül) sebebiyle arıcılık için tercih edilebilir mi merak ediyorum.

https://i.postimg.cc/DyczvZr8/7ba704...b0e0ceaa65.jpg

7ba704cbf01fba6f7a77d0b0e0ceaa65 - ImageHost.cc

https://i.postimg.cc/T3Y3p60Q/gojicicek.jpg

Gojicicek - ImageHost.cc

goji yaklaşık 6 ay çiçek yapıyor verimli olur. hollanda kuşburnuda dikin . ben meyve alamadım fakat çok çiçekli hollanda kuşburnu.

overseas 21-10-2018 10:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1550238)
Goji berry balının çok kıymetli olduğunu öğrenmiştim. Bal neden sadece goji berry'den olmayacak onu öğrenebilir miyim? Arılar hakkında araştırma yaparken; Arıların sabah kovandan çıktıktan sonra ilk olarak hangi bitkinin çiçeğinden öz aldıysa, akşama kadar başka bir çiçeğe gitmediğini öğrendim.

Açıkçası, bu konuda yapılmış ve denenmiş hiçbir çalışma olmadığı için, net bilgiye ulaşabilmek zor. Çiçeğin polen ağırlıklı olduğunu söyleyende var, bir yemek kaşığı saf goji balının bir insanı öldürebileceğini söyleyende. Ama genelde kulaktan dolma bilgiler bunlar. Herhangi bir çalışmaya rastlayamadım bu konuda.

aydemiraydın 24-10-2018 13:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi overseas (Mesaj 1550389)
Açıkçası, bu konuda yapılmış ve denenmiş hiçbir çalışma olmadığı için, net bilgiye ulaşabilmek zor. Çiçeğin polen ağırlıklı olduğunu söyleyende var, bir yemek kaşığı saf goji balının bir insanı öldürebileceğini söyleyende. Ama genelde kulaktan dolma bilgiler bunlar. Herhangi bir çalışmaya rastlayamadım bu konuda.

hayatında ilk defa goji meyvesi yiyen biri fazla tüketmesin ağır gelebilir. ben alıştım sorun yokta çevremizde ilk defa yiyenlerde biraz sıkıntı yaratıyor. miktarı yavaş yavaş artırmak lazım.

bergenia 20-08-2019 18:22

Benim gojiler hiç meyve vermiyor:( 2 sene önce 1 yaşında 2 fidan almıştım. 20 kiloluk saksıya diktim. yaprak bitleri hiç rahat vermedi ondanmı meyve vermiyor acaba...

aydemiraydın 21-08-2019 15:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bergenia (Mesaj 1573662)
Benim gojiler hiç meyve vermiyor:( 2 sene önce 1 yaşında 2 fidan almıştım. 20 kiloluk saksıya diktim. yaprak bitleri hiç rahat vermedi ondanmı meyve vermiyor acaba...

fidanlar aynı klon dansa tozlanma sorunu olur.

bergenia 23-08-2019 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1573698)
fidanlar aynı klon dansa tozlanma sorunu olur.

Çiçek bile vermiyor ki...

Papatyacı 15-04-2020 16:19

tohum **** fidan gönderebilecek olan var mı ?

Jezebel 15-04-2020 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Papatyacı (Mesaj 1585607)
tohum **** fidan gönderebilecek olan var mı ?

İnsanlar emek verip üretmişler, satıyorlar.
Bedava verirsek o insanlar rızıklarını nasıl kazanacaklar :confused:
Migrosta kurutulmuş meyvesi var, 50 gram alın hem tadına bakın hem içinden çıkan tohumları torfa ekin , çimlendirin büyütün.
Yıllar önce bu sitedeki insanlar böyle böyle üretti bitkilerini.

aydemiraydın 16-04-2020 11:12

13 yıl evvel tohumdan ürettim hemde selekte ettim. şimdi ağaç oldular. Hem iri hem tatlı çevremdeki eşe dosta verdim fakat dışarı göndermiyorum. çünkü kargo filan zamanım yok.

pisimat 16-04-2020 21:20

Geçen yıl BARBARUM XL GOJİBERRY FİDANI aldım üzerinde bol meyve oluştu fakat fidan dikenli ve meyveler acı bu cinsin tadı böylemidir acaba

celalamca 17-04-2020 08:50

fidan satılırken tatlı cins denmediyse,
goji berry çok da tadı güzel bir meyve değildir.

aydemiraydın 17-04-2020 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalamca (Mesaj 1585735)
fidan satılırken tatlı cins denmediyse,
goji berry çok da tadı güzel bir meyve değildir.

gojinin meyvesini bir ben bir de kuşlar yiyor, düşünün artık :)). fidan hediye ettiğim kişi bi de bana fırça atmıştı :(( ayrıca benimliler tatlı.

celalamca 17-04-2020 12:53

yeni çıkan tatlı goji berilerde durum çok değişti.Kiraz gibi çok güzeller

aydemiraydın 17-04-2020 12:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalamca (Mesaj 1585760)
yeni çıkan tatlı goji berilerde durum çok değişti.Kiraz gibi çok güzeller

hangi firma çeşit ismi nedir ?. ben neredeyse tüm firmalardan aldım fakat dikenli ve acı çıktı.

celalamca 17-04-2020 13:13

Valla bahçem 3 dönümden fazla cennet bahçesi tarzında hobi bahçesi...

Tüm meyvelerden ne bulursam diktim..goji yi 3-4 yerden satın aldım.Önceleri ilk başta kayıt kuyut tutuyordum..sonraları çeşitler türler çoğaldıkça işin ucu kaçtı :)

Goji Berry Fidanlığı - Goji Berry Fidanı, Goji Berry Meyvesi , Tohumu

https://1001fidan.com/gojiberry-226

https://www.esfloraonline.com/katego...ry-cesitleri-1

yukardaki linklerdeki gojilerin hepsini aldım...bunlardan hangisi bahçemdeki en tatlısı çıktı bilemem ama gerçekten yemesine doyum olmuyor.

aydemiraydın 17-04-2020 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalamca (Mesaj 1585765)
Valla bahçem 3 dönümden fazla cennet bahçesi tarzında hobi bahçesi...

Tüm meyvelerden ne bulursam diktim..goji yi 3-4 yerden satın aldım.Önceleri ilk başta kayıt kuyut tutuyordum..sonraları çeşitler türler çoğaldıkça işin ucu kaçtı :)

Goji Berry Fidanlığı - Goji Berry Fidanı, Goji Berry Meyvesi , Tohumu

https://1001fidan.com/gojiberry-226

https://www.esfloraonline.com/katego...ry-cesitleri-1

yukardaki linklerdeki gojilerin hepsini aldım...bunlardan hangisi bahçemdeki en tatlısı çıktı bilemem ama gerçekten yemesine doyum olmuyor.

1. hariç diğer firmalardan aldım. fakat dikenli ve acı çıktı ,imha ettim. şu an sadece kendi çeşitlerim var. artık güvenipte fidan alamıyorum.

tropikalist 17-04-2020 14:53

Arkadaşlar bu tohumun özel işleme ihtiyaç var mı

muratcolak 17-04-2020 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1585777)
Arkadaşlar bu tohumun özel işleme ihtiyaç var mı

Yok .çok kolay çimlenir

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

B.ÇINAR77 20-10-2020 19:51

Murat bey. goji tohumları nasıl çimleniyor tarif edermisiniz. bende yapacam da

zgs garden 16-11-2020 18:26

Ben Ankaradaki seracıların bir tanesinden 3 yıl öncesinde almıştım, ilk defa bu sene meyve verdiler. İlk yıllarında malesef köpeklere karşı korumadığım için toprak seviyesinden kırılmışlardı. Türünün ne olduğunu bilmiyorum ancak toprak seviyesinden kırılan gojiler aynı noktadan 7-8 kalın dal halinde tekrar büyüdü.

Meyveleri erken koparınca acımsı bir tadı var ancak biraz daha uzun bir süre dalında bekleyince oldukça tatlı. Ankara için ideal bir çalı bitkisi diyebilirim.

bari 20-11-2020 13:10

Yıllarca bir çok türünü denedim. Yurtdışındanda iri çeşitlerini aldım. Hepsi acı çıktı. Yalnızca çeşmede bir fidancı vardı ordan aldığım bir tür var, o yenilebilir tatlı sayılır. Ama oda mutlaka başka bir tür istiyor tozlaşma için...

TUĞRULÜNAL 21-11-2020 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi B.ÇINAR77 (Mesaj 1598034)
Murat bey. goji tohumları nasıl çimleniyor tarif edermisiniz. bende yapacam da

Kuru meyvayı 5 dakika ılık suda bekleteceksiniz,yumuşayınca içinden 10-15 civarı küçük beyaz tohum çıkar.Bu tohumları toprağa koyup üzerine 2-3 mm toprak atılacak.Az az su verilecek.
Genelde 20 derecenin altında tohumlar çimlenmez,dışarıda bekletirseniz haberiniz olsun.
Bende tohumdan yetiştirdim fakat ,kürdan gibi ince sürekli uzamaya gidiyor ,ben kesiyorum üsten kalınlaşsın diye,tekrar yukarıdan uzamaya devam ediyor.İyi bir çeşit bulup hazır fidan almak eniyisi.

Arslan163 09-12-2020 12:05

https://i.hizliresim.com/HOGIXy.jpg
2-3 aydır bu şekilde benimkiler. Daha ilk seneleri ama ufacık kaldılar tatları acı ve ekşi. Daha büyür mü bu kadar zamanda neden büyümedi? Büyüyünce tadı değişir mi?

Mihael Nasr 27-03-2021 02:52

Ben geçen sene bir siteden bigberry gojiberry aldım, tadı çok kötü. Bu ağacı pek araştırmadığım için sweetberry, barbarum gibi türlerle arasında pek fark yok sandım. Bu arada tadı kötüydü ama ağaç da çok hızlı büyüdü, ektiğim sene meyve verdi (50 cm idi), 1 sene sonra (şimdi) hemen odunlaştı, sürgünleri budadım, küçük bir ağaca benzemeye başladı, bakalım ne kadar büyüyecek.

Hasat zamanı gelsin meyvelerinden şerbet veya kokteyl yapmayı deneyeceğim, belki o zaman yenilebilir bir hale gelir. Eğer bazı türleri tatlıysa, gelecekte onları da ekmek lazım tabii.

B.ÇINAR77 02-05-2021 02:53

1 Eklenti(ler)
Eklenti 718742 tohumdan yetiştirdiğim goji berryler. yeni yeni cıkmaya başladı. bundan sonra herhangi bir işlem yapmak gereklimi ?

asdafas 02-08-2021 23:17

Bahçemde ekili gojiberry var bir kaç farklı yerde bir tanesi kalın gövdeli üzeri tamamen çiçek ve çok fazla arı var fakat meyve tutumu olmadı bunun için ne yapmalıyım

aydemiraydın 03-08-2021 15:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asdafas (Mesaj 1609426)
Bahçemde ekili gojiberry var bir kaç farklı yerde bir tanesi kalın gövdeli üzeri tamamen çiçek ve çok fazla arı var fakat meyve tutumu olmadı bunun için ne yapmalıyım

aşırı sıcaktan çiçek döküyorlar. haziran ve temmuz ayı meyve yüklüydü. sıcaklar bastırınca çiçek döktüler. eylülü bekleyeceğz.

asdafas 03-08-2021 17:49

Bunun meyve dönemi hangi aylar arası bir önceki mesajda dediğim gibi sadece bir tane Gojim çiçeklendi diğerlerinde hareket yok

aydemiraydın 04-08-2021 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asdafas (Mesaj 1609445)
Bunun meyve dönemi hangi aylar arası bir önceki mesajda dediğim gibi sadece bir tane Gojim çiçeklendi diğerlerinde hareket yok

haziranda meyve vermeye başlar kar yağana kadar devam eder fakat aşırı sıcaklarda tam bu aylarda meyve alamıyorum. ceviz ve hünnap gibi suyu seviyor. su yoksa meyvede yok.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025