![]() |
Goji resimlerin devamı...
5 Eklenti(ler)
|
2 yasa gire cok iyiler
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Goji resimlerin devamı...2
5 Eklenti(ler)
|
Goji resimlerin devamı...3
5 Eklenti(ler)
|
Goji resimlerin devamı...Hasat.
3 Eklenti(ler)
Dalından sofraya gojinin hayatı.
Biraz fazla olduysa kimse kusuruma bakmasın. ;) Eklenti 656926 Eklenti 656927 Eklenti 656928 |
Estağfurullah harika resimler için teşekkürler:) Böylece meyve verince dalın kuruduğunuda öğrenmiş oldum.
|
Alıntı:
Meyveler tatlı ve güzel, ayrıca meyveler ilk kızardığında hemen toplamamak gerekiyor, bekleyince tatlanıyor ve beklerken de dalından uzun bir süre düşmüyor, ben bunlara şahit olmuş bulunmaktayım. En azından İstanbul'da, balkonda ve elimdeki goji cinslerinde durum böyle ;) |
Cinsini ogrenebilseniz bizede faydasi olurdu
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
goji ağaçları olupta hastalık ve zararlılarıyla başı dertte olan varmı? varsa nasıl bir mücadele reçetesi var, paylaşabilirmi? ben çok denemeler yaptım sonuçta aldım fakat benim amacım az kimyasalla nokta atışı yapıp sorunu çözmek.
|
Goji meyvesine en büyük zararı veren böceği buldum. Kiraz Sirke Sineği (Drosophila suzukii) meyveyi deliyor ve bütün zararlılar bu yaraya saldırıyor. mücadelesi malathion ve Emamectin benzoate karışımı tarım ilacı.
|
Siyah goji lerde çok sayıda çiçek var. Bekliyoruz meyve tutmasini
|
pet şişelere sirke koyup böceklere tuzak hazırlamakta etkili oluyor. fakat bu yıl kış olmadığı için zararlılar çok hızla ürüyor.
|
Bende ilk defa tohumdan üretmeyi denedim ve sonuç başarılı ,kolay çinleniyor.
|
Alıntı:
|
pakmaya ,şeker, su karışımı veya şeker , sirke karışımı çok işe yarıyor. ayrıntılar bu linkte.
https://www.kadmec.com/motorsuz-bahc...kapan-mucadele |
Alıntı:
|
Alıntı:
evet . hemde bir çok zararlıyı daha. |
İlgilenenler için söylemek istiyorum Ankara Behiçbey fidanlığında meyve vermekte olan gojiberry fidanları çok uygun fiyata...
Adet olarak 4.5 TL gibi bir fiyat olması lazım (bir kaç ürün aldığım için tahmini yazdım) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Siyah gojiberi almıştım, üçünde de ne meyve ne de çiçek yok.
Meyve alan oldu mu? |
Rainac arkadaşımız kendi iri cins olarak aldığı (daha fazla ücret ödemiş ) goji saksıda istediği gibi gelişmediği için bana getirdi. Bir yıl saksıda kaldı. İki yıl da toprakta. Bolca da daldırma ile ürettim. Büyük dikenli küçük meyveli gojimiz oldu. Bu yıl bir başkasından goji aldım. Bu yıl iyi gelişti. Muhtemelen gelecek yıl ürün verir. En azından o çok büyük meyveli değil dedi. Ancak onda ilki kadar diken görmediğimi hatırlıyorum. Kendim tohumdan üretmiş olsam çok daha büyük meyveli olanları çıkar.
|
Alıntı:
|
Bizim ise yurt dışından aldığımız goji berry fidanımız bolca çiçek açıyor ama henüz meyve göremedik. Dikensiz bir tür ama meyvelerinin nasıl olduğunu bilemiyoruz henüz dediğim gibi. Yazı balkonda geçirdi, sadece çiçeklendi. Şimdi ise tarlaya ektik, sonucu merakla bekliyoruz. Tabi tarlaya götürmeden önce bir filiz köklendirdik ki tarladakine bir şey olursa, elimizde bulunsun. :) Hangi dönemlerde meyve verir, bu zamanda hala çiçeği var ama meyveye döner mi acaba?
|
goji yapraklarında kırmızı örümcek zararı çok fazla balkonda etkinlikten gelen tohumları çimlendirdim ama biraz boylandıktan sonra kırmızı örümcek olduğunu geç fark ettiğim için yapraklar ve daha sonra bitkiler kurudu.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar bir sorum olacak,
Goji Berry (Kurt Üzümü) bitkisi çiçeğinin bal verimi nedir acaba? :o İçinde arıcılık yapmak istediğim bir arazinin etrafına dikme niyetim var. Balın çoğunluğu goji berry çiçeğinden olmayacak ancak, bitkinin uzun çiçeklenme süresi (Haziran-Eylül) sebebiyle arıcılık için tercih edilebilir mi merak ediyorum. https://i.postimg.cc/DyczvZr8/7ba704...b0e0ceaa65.jpg 7ba704cbf01fba6f7a77d0b0e0ceaa65 - ImageHost.cc https://i.postimg.cc/T3Y3p60Q/gojicicek.jpg Gojicicek - ImageHost.cc |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025